Select Menu


Ακόμη και το τραγικό περιστατικό, της καταστροφής της Ναυτικής Βάσης της Εθνοφρουράς, χρησιμοποιεί ο Χριστόφιας, για να "αναβαθμίσει" τους τουρκοκυπρίους. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Κύπρο, από την έκρηξη που κατέστρεψε την Ναυτική Βάση, ήταν η καταστροφή και ενός από τους τρείς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς του νησιού. Ως εκ τούτου, η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Τα οποία το ΑΚΕΛ, αποφάσισε να λύσει, αγοράζοντας ρεύμα από τους τουρκοκύπριους των κατεχομένων. Έτσι λοιπόν, σήμερα υποβλήθηκε αίτηση από τον πρόεδρο του ΚΕΒΕ Μάνθο Μαυρομμάτη, στην τουρκοκυπριακή εταιρεία ηλεκτρισμού, για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο της ΑΗΚ, η οποία, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, έγινε αποδεκτή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΗΚ το κόστος αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος είναι αποδεκτό, η διάρκεια της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου και οι Τ/κ έχουν προθυμοποιηθεί να δώσουν από 80 έως και 110 MW.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική πράξη, η οποία αναβαθμίζει το τουρκοκυπριακό καθεστώς και η οποία είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί δεόντως, ως όπλο από την τουρκική προπαγανδιστική μηχανή.

Αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα
Φυσικά, στην κίνηση αυτή, αντέδρασαν τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου. Εναντίον της απόφασης ΑΗΚ και Κυβέρνησης για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα, τάσσεται ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλλος, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση Χριστόφια, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να μας τονίζει ότι το Κυπριακό δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό θέμα, κρύφτηκε πίσω από νομικές διατυπώσεις και ερμηνείες και προχώρησε σε μια πολιτική απόφαση και ενέργεια η οποία πλήττει και εξευτελίζει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δίνει διπλωματικά επιχειρήματα προς αξιοποίηση από την Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή πλευρά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά, μεν, αναγνώριση του ψευδοκράτους «και ουδείς θεωρεί ότι είχε αυτή την πρόθεση, είτε η κυβέρνηση είτε ο κ. Μαυρομάτης», η εξέλιξη ομως αυτή «συνιστά πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, στο μέσο μάλιστα μιας ιδιαιτέρως κρίσιμης περιόδου για το Κυπριακό».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, «η κυβέρνηση Χριστόφια στέλνει εντός και εκτός Κύπρου το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αδυνατεί να διαχειριστεί μια εθνική τραγωδία -που σημειωτέον προκλήθηκε από δική της εγκληματική αμέλεια- και καταφεύγει για βοήθεια στο κατοχικό ψευδοκράτος».

Ο κ. Παπαδόπουλος, εκφράζει την άποψη ότι η Κυβέρνηση «δίνει τη λανθασμένη εντύπωση ότι οι Ελληνοκύπριοι, προκειμένου να μην υποστούν κάποια πρόσκαιρη ταλαιπωρία, καταφεύγουν για βοήθεια στους εγκάθετους αυτών που πριν από 37 ακριβώς χρόνια κατέλαβαν και κατέχουν δια τις βίας τη μισή πατρίδα μας».

Κάταλήγοντας στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «στο δίλημμα πρόσκαιρη ταλαιπωρία με αξιοπρέπεια ή διευκόλυνση με εξευτελισμό, η Κυβέρνηση Χριστόφια επέλεξε το δεύτερο. Ο κυπριακός ελληνισμός επιλέγει το πρώτο».

ΕΥΡΩΚΟ: «Η ανευθυνότητα του κ. Χριστόφια μας οδηγεί σε εθνική και κρατική αυτοκτονία»
Το ΕΥΡΩΚΟ από την πλευρά του αναφέρει ότι «είναι τουλάχιστο εξοργιστικό και εθνικά ανεύθυνο η Κυβέρνηση να βρίσκεται ακόμα στην παραζάλη τις ανείπωτης τραγωδίας που προκάλεσε και να κρύβεται πίσω από ιδιώτες, στους οποίους να επιτρέπει να διαπραγματεύονται για λογαριασμό του λαού μας με το κατοχικό καθεστώς την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα».
Προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει ποιος εξουσιοδότησε τον κ. Μαυρομάτη να υποβάλει αίτημα στο ψευδοκράτος για προμήθεια ρεύματος από τα κατεχόμενα».

Διατυπώνει τη θέση ότι «η ανευθυνότητα του κ. Χριστόφια μας οδηγεί σε εθνική και κρατική αυτοκτονία» και ότι «η σύναψη της όποιας συμφωνίας με το ψευδοκράτος θα χρησιμοποιηθεί από την Αγκυρα για την αναγνώρισή του», καλώντας τον Πρόεδρο «να αναλογιστεί απλώς τα αυτονόητα, όπως με ποια αρχή θα γίνονται οι συνεννοήσεις για μια τέτοιου είδους πράξη, όπως και πώς θα γίνονται οι πληρωμές και οι διαβουλεύσεις».

Το ΕΥΡΩΚΟ, καταλήγοντας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, "για να μπορέσει η Κύπρος να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που προκάλεσε η εγκληματική αμέλεια της Κυβέρνησης"

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top