Select Menu


Ναι ναι, όπως το διαβάσατε. Σήμερα το πρωϊ στην ΝΕΤ, σε συζήτηση μεταξύ Λυκουρέντζου, Ξυνίδη και Σκουρλέτη, ο Γραμματέας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφού καταδίκασε τους προπηλακισμούς εναντίον των βουλευτών, τόνισε ότι έχουμε μια ισχυρή δημοκρατία, μια δημοκρατία υψηλού επιπέδου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή ο κ. Λυκουρέντζος είναι ευχαριστημένος με τη δημοκρατία που έχουμε σήμερα, όπου ένα κόμμα που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει το 20%, λαμβάνει τις αποφάσεις που λαμβάνει σε βάρος του λαού. Είναι υψηλού επιπέδου η πρωθυπουργοκεντρική δημοκρατία, έτσι όπως την κατάντησε ο Α. Παπανδρέου μετά την αποψίλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας το 1986. Είναι υψηλού επιπέδου η σημερινή δημοκρατία, με τις βουλευτικές ασυλίες, με την μη ευθύνη των υπουργών, με την αυτοαθώωση μεταξύ των κομμάτων για τα μεγάλα σκάνδαλα.

Είναι υψηλού επιπέδου η δημοκρατία, όταν δεν ερωτάται ο λαός με ένα δημοψήφισμα για τα σοβαρά θέματα που αφορούν την Εθνική Κυριαρχία, τη ζωή και την περιουσία του. Είναι υψηλού επιπέδου η δημοκρατία, όταν οι βουλευτές αντί να είναι εκπρόσωποι των πολιτών, έχουν μετατραπεί σε πολιτικά "ποίμνια" των κομματικών αρχηγών και διαγράφονται αποβαλλόμενοι από το μαντρί, όταν ψηφίζουν κατά συνείδηση...

Είναι υψηλού επιπέδου η δημοκρατία μας τη στιγμή που καταφθάνουν στη χώρα μας ξένοι επίτροποι τοποτηρητές, γιατί η δημοκρατία μας πάει προφανώς κατά διαόλου.

Θα πρέπει εξάλλου να πληροφορήσουμε τον Γραμματέα της ΝΔ ότι, το ίδιο του το κόμμα έχει συστήσει ειδική επιτροπή (αλήθεια που είναι αυτή;;) για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εάν λοιπόν έχουμε ισχυρή και υψηλού επιπέδου δημοκρατία, τότε γιατί το κόμμα του θέλει να την αναθεωρήσει;; ή μήπως η επιτροπή αυτή έχει γίνει για το θεαθήναι;;

Καλείτε κ. Λυκουρέντζο τους αγανακτισμένους και εκνευρισμένους πολίτες να αυτολογοκριθούν και να υποταχτούν στην υψηλή σας δημοκρατία.
Την απάντηση θα την πάρετε από τις πλατείες και τους δρόμους.
Μετά σου λένε ότι δεν υπάρχει συναίνεση…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top