Select Menu


Ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τη δήλωση ανακήρυξης του DTK για Δημοκρατική Αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ντιγιαρμπακίρ άνοιξε μια διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης κατά της δήλωσης ανακήρυξης για Δημοκρατική Αυτονομία από την Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK). Ο εισαγγελέας θεώρησε τις ειδήσεις ως επαρκές πειστήριο για να κινήσει τη διαδικασία και ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα να του παραδοθούν τα πρακτικά της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ την Πέμπτη.

Η Συμπρόεδρος του DTK και βουλευτής του Βαν Αϊσέλ Τουγκλούκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η ανακήρυξη για Δημοκρατική Αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας είχε αποφασιστεί ομόφωνα από τους 850 αντιπροσώπους.

«Κάθε κοινότητα διαθέτει το δικό της φυσικό σύστημα ζωής» –δήλωσε η Τουγκλούκ-
Με τη Δημοκρατική Αυτονομία, δεν ιδρύσαμε νέο Κράτος ούτε καταστρέψαμε κανένα Κράτος. Πράγματι, η πρόταση μας δεν είναι ένα κρατικό σύστημα. Είναι ένα σύστημα στο οποίο ο λαός μπορεί να συμμετέχει στη δική τους κυβέρνηση χωρίς τη δημιουργία ενός νέου κράτους».

Η Τουγκλούκ πρόσθεσε ότι «Όλα τα τμήματα της κοινωνίας, ιδιαίτερα οι γυναίκες και οι νέοι, θα δημιουργήσουν τις δικές τους οργανώσεις και θα συμμετάσχουν στα πολιτικά με βάση την ελεύθερη και ισότιμη ιδιότητα του πολίτη σε αυτό το σύστημα, καθώς και βάση της δύναμης και των ικανοτήτων τους.

Με την Δημοκρατική Αυτονομία, -κατέληξε η βουλευτής του Βαν- δεν αλλάζουμε τα σύνορα, ούτε τα σύμβολα που προσπαθούμε να κάνουμε αναγνωρισμένες κοινές αξίες και προσπαθούμε να ζήσουμε με αυτές τις κοινές αξίες βασισμένες σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο».

ANF / Ντιγιαρμπακίρ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top