Select Menu

Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη μετά την συνάντηση τους στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, δημοσίευσαν κοινό δελτίο τύπου.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι στην συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, μετείχαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο πρόεδρος της Διεύθυνση Θρησκευμάτων Μεχμέτ Γκιορμέζ, και ο καταγόμενος από την Δυτική Θράκη βουλευτής του ΑΚΠ-Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και διήρκεσε πολύ.

Στην σχετική με την συνάντηση είδηση που δημοσιεύει το πρακτορείο Αναντολού αναφέρεται: «Ο υπουργός Νταβούτογλου κατά τις πρωινές ώρες δέχτηκε τους βουλευτές της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη που ήρθαν για συναντήσεις στην Τουρκία. Οι βουλευτές περιέγραψαν στον Νταβούτογλου τα προβλήματα της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».
Η κοινή ανακοίνωση τύπου που έβγαλαν οι Χατζηοσμάν και Μάντατζη για τις επαφές τους στην Άγκυρα έχει ως εξής:
«Oι βουλευτές μειονότητας Ροδόπης και Ξάνθης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, επισκέφτηκαν στις 19 Ιουλίου την Άγκυρα. Οι βουλευτές στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης, έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Εξωτερικών της Tουρκίας κύριο Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην σύσκεψη που κράτησε επί μακρόν μετείχαν ο βουλευτής του ΑΚΠ-Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου και ο πρόεδρος της Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας κύριος Μεχμέτ Γκιορμέζ. Η σύσκεψη διεξήχθη σε θερμή και θετική ατμόσφαιρα, και οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με διάφορα θέματα.
Οι δύο βουλευτές της μειονότητας στην σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τις σχετικές εξελίξεις. Για μια ακόμη φορά επανέλαβαν πως ως μειονοτικοί βουλευτές στηρίζουν αυτή τη διαδικασία και είναι έτοιμοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτές οι σχέσεις να ενδυναμωθούνε και να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Οι βουλευτές την ίδια μέρα συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ στο γραφείο του, και του ευχήθηκαν επιτυχία στα καθήκοντα του.
Οι βουλευτές επισκέφτηκαν επίσης τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Άγκυρα κύριο Ξυδά, συναντήθηκαν για κάποιο διάστημα μαζί του και ενημερώθηκαν από αυτόν για τις τελευταίες εξελίξεις.
Οι δύο βουλευτές της μειονότητας ανακοινώνουν στην κοινή γνώμη πως το συντομότερο δυνατό θα συναντηθούνε και με τον πρωθυπουργό κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην διάρκεια αυτής της επίσκεψης βρισκόταν στο εξωτερικό».

(azinlikca.net)


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top