Select Menu


Τη λήψη και νέων πρόσθετων μέτρων(άραγε μέχρι πότε;) ζητά η Κομισιόν από την Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της χώρας σε βιώσιμη τροχιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της οικονομίας στην Ευρωζώνη σημειώνει, ότι από τις τρεις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα διεθνούς οικονομικής στήριξης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία), μόνο η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες. Μάλιστα, αυτές οι....
δυσκολίες συνδέονται με το υψηλό δημόσιο χρέος, καθώς και την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης.

Σχετικά με το δεύτερο, η Κομισιόν, φέρνοντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία επισημαίνει ότι η ισχυρή πολιτική συναίνεση που υπάρχει γύρω από το πρόγραμμα στήριξης που εφαρμόζεται αποτελεί την κατάλληλη βάση για την εφαρμογή του.

Γι' αυτούς τους λόγους , η Κομισιόν ζητά την ενίσχυση των σχετικών προσπαθειών. Η Επιτροπή υπογραμμίζει, επίσης, ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι δημοσιονομικές και άλλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν περαιτέρω μειώσεις στα δημόσια ελλείμματα, βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των προοπτικών ανάπτυξης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δύο χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης, η Επιτροπή αναφέρει ότι αυτό της Πορτογαλίας είναι πρόσφατο και ως εκ τούτου πρόωρο να υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, Σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία, επισημαίνεται ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, κυρίως στην κεφαλαιακή ενίσχυση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, καθώς και στη δημοσιονομική σταθεροποίηση. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ιρλανδία βελτίωσε αισθητά την ανταγωνιστικότητά της με τις μισθολογικές προσαρμογές στις οποίες προχώρησε.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top