Select Menu


Της Ελίνας Γαληνού

"Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίζεις τα δύσκολα της ζωής, είναι να προσπαθείς να διακρίνεις ένα έστω μικρό φώς, μέσα στα σκοτάδια. Οταν περνάς μεγάλες δοκιμασίες, ο χειρότερος εχθρός σου είναι κείνος που προσπαθεί να σε απελπίσει περισσότερο.." Αυτό το μάθημα ζωής, μου το είχε διδάξει κάποτε μια ηλικιωμένη Μικρασιάτισσα που ήρθε στην Αθήνα με την οικογένειά της, έχοντας χάσει τα πάντα στην καταστροφή της Σμύρνης. Συνήθως τόσο δυνατά μαθήματα ζωής, προέρχονται από ανθρώπους σκληρά δοκιμασμένους.

Κι΄εμείς τώρα που περνάμε μια δύσκολη φάση, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να στηριχτούμε σε μια πίστη για το μέλλον. Να βρούμε τη δύναμη να κοιτάξουμε καλά μέσα μας και να ανακαλύψουμε δυνάμεις ξεχασμένες ή αναξιοποίητες. Αυτές είναι η μόνη ελπίδα να βγούμε από το αδιέξοδό μας. Εδώ θα άξιζε να θυμηθούμε τα λόγια εκείνης της Μικρασιάτισσας όμως, ιδίως αυτές τις ημέρες που δόθηκαν στην δημοσιότητα τα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονίας των Ελλήνων, κατά το τελευταίο εικοσάμηνο. Η κρίση...ναί, αλλά ποιά απ΄όλες τις κρίσεις; Γιατί εδώ δεν βάλλεται μόνο το πορτοφόλι του καθενός. Ολόκληρος ο λαός μας, δέχτηκε τόση λάσπη που κοντεύει να βουλιάξει σ΄αυτήν. Εστω, από κοσμητικά επίθετα υπερκορεστήκαμε και άλλο τόσο από εκδηλώσεις ευθιξίας. Καιρός να περάσουμε στην αντεπίθεση με δυναμικές πράξεις.

"This is Greece"! Και ορίστε η πρωτοβουλία της Εμπορικής Τράπεζας, που συνιστά μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα της παραγωγής, της δημιουργίας, της καινοτομίας και προ παντός, της επιτυχίας. Επειδή σ΄αυτές τις περιπτώσεις, ισχύει το "μια εικόνα, χίλιες λέξεις", ας απολαύσουμε όλοι το βίντεο που μιλάει με τα έργα και τα επιτεύγματα των παραγωγικών Ελλήνων.

Οπως βλέπουμε, δεν είναι διόλου λίγα αν και δεν είναι μόνο αυτά. Ευκαιρία να τα γνωρίσουμε τόσο εμείς όσο και ο υπόλοιπος κόσμος. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη από δημιουργικές εμπνεύσεις και ερεθίσματα για να πιστέψουν στο αύριο. Ας αποτρέψουμε το βλέμμα από τις μαύρες προοπτικές και τις καταστροφολογίες και ας κοιτάξουμε εκεί όπου κάτι γίνεται και κάτι προχωρεί. Η Ελλάδα δεν είναι μια παραγωγικά νεκρή χώρα. Ισως ήταν νομοτελειακό να αλλάξει προσανατολισμό και η κρίση που ζούμε, λειτούργησε απλά ως έναυσμα. Ας το δούμε έτσι, γιατί όσο υπάρχει συνέχεια, υπάρχει και ελπίδα. Και έπειτα, ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιό δυνατό.


Ναί, υπάρχει μια άλλη Ελλάδα που μπορεί να νικήσει δημιουργώντας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top