Select Menu


Με αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική καταστροφή και το Θουκυδίδη το μανιφέστο του 32χρονου που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία
Στο μανιφέστο του ανθρώπου που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπώντας το θάνατο σε 93 ανθρώπους, υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Θουκυδίδη.


Συγκεκριμένα, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη, μιλώντας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.


"Η αντιχριστιανική τζιχάντ κορυφώθηκε το 1922 στη Σμύρνη, στις ακτές της Μεσογείου, όπου 150.000 Έλληνες Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των συμμαχικών πολεμικών πλοίων", σημειώνει.



 
"Η κοινωνική επανάσταση έχει μακρά ιστορία που θεωρητικά πάει τόσο πίσω στην ιστορία και φτάνει μέχρι την Πολιτεία του Πλάτωνα", σημειώνει σε κάποιο σημείο του μανιφέστου.
"O Ibn Warraq κριτικάρει τον Edward Said για την έλλειψη αναγνώρισης της παράδοσης της κριτικής σκέψης στη Δύση. Αν είχε εμβαθύνει λίγο περισσότερο στον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία και έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει τη μεγάλη Ιστορία του Ηροδότου, ο Said θα είχε εντοπίσει δύο σημεία που αποτελούν βαθιά χαρακτηριστικά του δυτικού πολιτισμού...
Η ελληνική λέξη ιστορία, από την οποία προκύπτει η δική μας "history" σημαίνει "έρευνα" και ο Ηρόδοτος πίστευε ότι το έργο του ήταν το αποτέλεσμα έρευνας: τι είχε δει, τι είχε ακούσει και διαβάσει, αλλά συμπληρωμένο και επαληθευμένο από έρευνα", αναφέρει σε άλλο σημείο.

Σε άλλο σημείο παραπέμπει αποσπάσματα από το βιβλίο του Α.Ε Βακαλόπουλου "Ιστορία της Μακεδονίας", όπου αναφέρει ότι η Επανάσταση του 1821 δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τελευταία μεγάλη φάση της αντίστασης των Ελλήνων στην οθωμανική κυριαρχία.
Στο πολυσέλιδα αυτό μανιφέστο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο περιέγραφε το σχεδιασμό, την παρασκευή των εκρηκτικών και το σκεπτικό που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ ."Έχουμε επιβεβαίωση γι' αυτό", προσέθεσε.
Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.
"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.
Ακτιβιστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ο Νορβηγός!
  • Ακτιβιστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ο Νορβηγός Μακελάρης!
  • Ένθερμος αντιρατσιστής, κατηγορούσε όποιον προέβαινε σε φυλετικές διακρίσεις!
  • Δεκάδες σχόλια του σε “συντηρητικά” φόρουμς όπου ξιφουλκούσε ενάντια στους διώκτες ομοφυλοφίλων και ρατσιστές!
  • Θεωρούσε απαραίτητη την δικαίωση των ομοφυλοφίλων και την εξάλειψη του ρατσισμού για να “περάσει η δράση στο επόμενο επίπεδο”!
  • Περίεργη προσπάθεια να σβηστούν τα σχόλια του για να χαθεί το πραγματικό ιδεολογικό του στίγμα!
Δείτε χαρακτηριστικό σχόλιο του σε απάντηση ομοφοβικού  – ρατσιστή:

Posted on 2009-09-14 10:57:20 as a reaction to post by ‘Caper’
Caper,

I didn’t see that the EDL as it is today is what we would have wanted. But it is essential that the intellectual conservative forces (unofficially) offer political and ideological schooling to our youth between 15 and 25. Who else is to do that?

We cannot despise the young in society and refuse to come closer to them only because they lack ideological training, since it is exactly OUR (culturally conservative intellectuals) responsibility to do so.
Bawer [referring to homosexual anti-islamist Bruce Bawer] is probably not the right person to work as a bridge builder. He is a liberal anti-Jihadist, and in many ways not a culturally conservative. I have my suspicions about him being TOO paranoid [with reference to his homosexuality). It could seem as though he fears that 'cultural conservatives' will become a threat against homosexuals in the future. Therefore he refuses to take his chance to influence them into a positive direction? That seems completely irrational.
It has to be said that many organizations such as VB [probably referring to the Flemish nationalist party Vlaams Belang] needs to go through many ‘reforms’, before they reach our level.

Anyway, we are not in a position where we can pick and choose our partners. That’s why we have to ensure that we influence other culturally conservatives to take our anti-racist pro-homosexual, pro-Israeli line of thought. When this direction has been taken we can take it to the next level.
The consolidation MUST continue, and people must contribute by influencing (in stead of isolating).
(http://www.document.no/anders-behring-breivik)


Δείτε και άλλα σχόλια του εδώ: http://blog.balder.org/?p=1241

 Το μανιφέστο του ...
Το διάβασα χτές το βράδυ αν και είναι 1500σελίδες. Ο εν λόγω κύριος είναι απλά τρομαχτικός αν σκεφτείς ότι:

1) ήταν τέκτονας - έχει φωτογραφίες και περιγραφές. τα τελευταία 6 χρόνια ήταν άνεργος από επιλογή ετοιμάζοντας την επίθεση. Αναφέρει ότι ξόδεψε πάνω από 350.000ευρω. Πού τα βρήκε; Ποιός τον υποστήριζε;
2) είχε πρόσβαση σε έναν βιβλίο των Ιλουμινάτι το οποίο φυλάσσεται στο Βατικανό, αυτός μάλιστα παραθέτει κεφάλαια ολόκληρα μέσα. έχει κονέ μεγάλα εκεί κακά τα ψέμματα!!!
3) έχει συνέντευξη μέσα με έναν Knights Templar 5ου βαθμού (αν αληθεύει όμως) οι οποίοι "δεν υπάρχουν" αλλά αυτός παραθέτει συνομιλία αλλά και γεγονότα που επαληθεύουν την ύπαρξη τους.
4) αναφέρει διάλεξη την οποία παρακολούθησε το 2006 στο ΒΑτικανό με τον Πάπα τον ίδιο (ψάξτε και βρείτε πως μπορείς ή μάλλον ποιοί παρακολουθούν αυτές τις διαλέξεις!!!). Μάλλον έχει βίσμα και στο Θεό;;;
5) αναφέρει πράγματα της οικονομικής μας αποτυχίας - αστοχίας από το έτος 2006 όταν ξεκίνησε κ το έγραφε. Η Ελλάντα τότε ήταν όμως χώρα ανάπτυξης αλλά αυτός ο τυχαίος "βλάξ", όπως τον παρουσιάζουν, προέβλεπε οικονομική κρίση στη χώρα μας(!!!! μήπως είναι μάντης; όχι δε νομίζω)
6) αναφέρει την - ήδη επιβαιβεώμενη - "επίθεση" της Ρωσίας στην Τουρκία για τις απειλές Ερντογάν (το βίβλιο γράφτηκε χρόνια πρίν!!!)
7) αναφέρει την 'υπαρξη κοιτασμάτων στην Ελλάδα/Κύπρο/Ισραήλ, το πώς η Ευρώπη και η Ρωσία θα αναγκαστούν να μας προστατέψουν διαλύοντας την Τουρκία και τον Αμερικανικό παράγοντα στην περιοχή.
8) περιγράφει άρτια την κατασκευή εκρηκτικών/όπλων, περιγράφει τακτικές επίθεσης, αντάρτικες/άμυνα κατοικημένων περιοχών/ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως να σκοτώσεις

Για να το βρεί κανείς, αρκεί να ψάξει τον τίτλο του βιβλίου στον Γκούγκλ!!! Αξίζει μία ματιά αν και είναι πολύ ενδιαφέρον.

Επαναλαμβάνω, ο εν λόγω νεαρός δέν ήταν τυχαίος εξτρεμιστής/ανώμαλος/άρωστος/ψυχοπαθής. ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ των ελευθεροτετόνων, το αναφέρει, παραθέτει φωτο και δε νομίζω η εν λόγω οργάνωση να περιέθαλπτε έναν τυχαίο άνθρωπο που είδε φώς και μπήκε.

Ο εν λόγω κύριος είναι κάτι, τί ακριβώς όμως θα δούμε στο μέλλον...

Πηγή
1 - 2

 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top