Select Menu


Μια θετική φωνή για την Ελλάδα, από το πρόεδρο του γερμανικού ΣΕΒ: "Κούρεμα" με χρεοκοπία και βοήθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, στο πρότυπο του σχεδίου που εφαρμόστηκε στη μεταπολεμική Γερμανία, πρότεινε ο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, Χανς Πέτερ Καϊτέλ.

"Πρώτον, πρέπει να μειωθεί το συνολικό ύψος του χρέους της χώρας σε ένα βιώσιμο επίπεδο. Δεύτερον, η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης στο πνεύμα που λειρούργησε το Σχέδιο Σουμάν'", έγραψε σε επιστολή του προς τα μέλη του συνδέσμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κυριακάτικης έκδοσης της Bild.

To "σχέδιο Σουμάν" είχε πάρει το όνομά του από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρομπέρ Σουμάν. Οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα τον πρόγονο της EOK και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και την εγκαθίδρυση της ειρήνης στη γηραιά ήπειρο.

"Κάθε προσπάθεια για λύση, η οποία στοχεύει να αποκόψει ισχυρές ή αδύναμες χώρες από την Ευρωζώνη, θα ήταν μοιραία και επικίνδυνη και πολύ μακριά από την πραγματικότητα", σημείωσε στην επιστολή του ο Καϊτέλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων θεωρεί "αναπότρεπτη" τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top