Select Menu


Εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα χαρακτήρισε τον απόδημο Ελληνισμό ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, καλώντας τον ταυτόχρονα να ενεργοποιηθεί υπέρ της χώρας.

Μιλάμε για την ειρωνία του αιώνα. Η κυβέρνηση πριν από καιρό είχε κάνει σημαία την πρόταση για την έκδοση των περίφημων ομολόγων διασποράς, τα οποία και θα απευθύνοντας στους έλληνες του εξωτερικού! Από τότε όμως τα πάντα πάγωσαν . . .

Δεν δέχθηκαν δηλαδή βοήθεια από την Κίνα, απέρριψαν προτάσεις από την Ρωσία, έβαλαν στην άκρη και το ομόλογα διασποράς. Μήπως η κυβέρνηση επιζητά την χρεοκοπία; Ή μήπως έχει συμφωνηθεί ήδη κάτι το οποίο δεν μας το λένε;

«Αποτελεί χρέος όλων να συνεισφέρουν, με κάθε τρόπο, στην υπέρβαση της κρίσης και στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής, με οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Φ. Πετσάλνικος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

«Η διεθνής δικτύωση, τεχνογνωσία, επιχειρηματικότητα και οι δυνατότητες δημόσιας και πολιτικής παρέμβασης των Ελλήνων της διασποράς, θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα για την ταχύτερη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Εκπροσωπείτε από τη μια τις νέες σας πατρίδες και από την άλλη όμως αισθάνεστε και ενεργείτε και ως πρεσβευτές διπλής ταυτότητας. Τα προσωπικά σας επιτεύγματα αποτελούν απάντηση στη μεμψιμοιρία και την απαξίωση».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top