Select Menu


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τεράστια πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός παρόλο που δεν ήταν στο πρόγραμμα του πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πόλη της Μόρφου αλλά και την Αμμόχωστο που παραμένει κλειστή από το 1974!

Ο Ερντογάν σχεδόν μια ώρα πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος τους πήρε το ελικόπτερο και αρχικά εξέτασε λεπτομερώς την Αμμόχωστο. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρει χαρακτηριστικά «συζητείται το ενδεχόμενο, η πόλη αυτή ι να ανοίξει για κατοίκηση σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών για την Κύπρο.

Δεύτερη περιοχή που πέταξε το ελικόπτερο του τούρκου πρωθυπουργοί ήταν η πόλη της Μόρφου. Η συγκεκριμένη πόλη στο σχέδιο Ανάν προβλέπονταν να επιστραφεί στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η πτήση του Ερντγοάν δείχνει το άμεσο ενδιαφέρον του Ερντογάν που δηλώνει συνέχεια πως « το σχέδιο Ανάν τελείωσε».
Η Μόρφου δέχεται τις λιγότερες επενδύσεις από τους τουρκοκυπρίους λόγω του ενδεχόμενου επιστροφής. Ο Ερντογάν μόλις προσγειώθηκε υποσχέθηκε επενδύσεις στην περιοχή.

Με την πτήση του ελικοπτέρου ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα πως σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών για το Κυπριακό η Άγκυρα σχεδιάζει ένα διαφορετικό στάτους για τα Κατεχόμενα με άμεσο ενδιαφέρον της Τουρκίας.

Στις δηλώσεις που έκανε στην τουρκοκυπριακή τηλεόραση ΒRT ο Ερντογάν δήλωσε « το μαχαίρι φτάνει στο κόκαλο. Σε περίπτωση που φτάσει η Τουρκία θα κάτσει με την «ΤΔΒΚ» και θα δούμε τι θα κάνουμε και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. » Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν στον Ερντογάν « μιλάτε για ΄Ενωση με την Τουρκία ή για την έντατικοποίηση της αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ» ο Ερντογάν δήλωσε « μην ανακατεύετε ακόμα αυτά, είναι πρόωρα , είναι νωρίς ακόμα» χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο.
 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top