Select Menu


Για την ανάγκη ομαλής εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, για να πετύχει τους στόχους της.


Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι αγορές χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως δικαιολογία για να επιτεθούν στο ευρώ, συμπληρώνοντας ότι «οτιδήποτε κι αν κάνει η χώρα, οι αγορές δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένες».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το πρόσχημα για να επιτεθούν στο ευρώ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι αγορές ασκούν έντονες πιέσεις σε Ιταλία και Ισπανία, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το κλίμα είναι βαρύ για τη χώρα. «Διακυβεύεται η αξιοπρέπεια της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για να βγούμε από αυτήν την εθνική περιπέτεια».

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται 36 σενάρια για το ελληνικό χρέος, το οποίο θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο. Ωστόσο, στις πιθανές επιλογές, ανέφερε, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου.
Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης να αντλήσει 50 δισ. ευρώ θα επιτευχθεί.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τραπεζικός τομέας, προαναγγέλλοντας μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διασφάλισης της σταθερότητας του ευρώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top