Select Menu


Τις αμφιβολίες τους για την επάρκεια των οικονομικών μέτρων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης εξέφραζαν οι Αμερικανοί, καθώς σε αυτά δεν περιλαμβανόταν το «ιερό δισκοπότηρο» των περικοπών μισθών στο Δημόσιο, μέτρο που θα μπορούσε να κατευνάσει τις αγορές.

Ακόμη, όπως προκύπτει από τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στο Wikileaks, και.. παρουσιάζονται στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον Δεκέμβριο του 2009 πίστευε ότι η συζήτηση για τη διάσωση της Ελλάδας θα την «τελείωνε» στις αγορές, ενώ εξέφραζε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα καταλάβαινε, παρότι η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει σε περικοπές μισθών όπως η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως αφήνει ανοιχτό το παράθυρο του ΔΝΤ, λέγοντας πως αν η χώρα έφτανε τα όρια της χρεοκοπίας, το ΔΝΤ και η Ευρώπη έπρεπε να την στηρίξουν


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top