Select Menu


Γρἀφει ο Usury247 

Ποιος δημιουργεί το χρήμα -δηλ. πώς τα χρήματα μπαίνουν στην οικονομία. Γεννιέται ως ΧΡΕΟΣ!!! (Βλέπε εδώ) Το πρόβλημα της κρίσης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία κτλ) δεν είναι δημοσιονομικό. 

Πως είναι δυνατόν το κράτος να μπορεί να εκδώσει ένα κρατικό ομόλογο (πχ. 3τιας) για ένα 1Δις με τόκο 5% (τώρα πια με 17%) και να μην μπορεί εκδώσει (τυπώσει) το 1Δις σε χρήμα από μόνο του. (Σημείωση: το κρατικό ομόλογο είναι όργανο χρέους δηλ. ένα δάνειο.) 

Η πραγματική αίτια της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

Πως υπάρχουν τόσα χρήματα για να δανείζονται (και να παγιδεύονται τα κράτη στο χρέος); Άπλα δεν υπάρχουν...δημιουργούνται από αέρα (εκ του μηδενός) Π.χ η ΕΚΤ τυπώνει 1Δις (από αέρα) και το δανείζει για 1% σε εμπορικές/επενδυτικές τράπεζες... οι οποίες το δανείζουν στα κράτη μέσω κρατικών ομόλογων για 5%. 

Με την αποπληρωμή η επενδυτική τράπεζα δίνει το 1% τόκο που χρωστά στην κεντρική και κράτα το 5%-1% για τα δικά της κέρδη. Η δύναμη της έκδοσης του χρήματος είναι η πραγματική δύναμη... και το ασκούσε στα χρόνια της δραχμής η ΤτΕ που είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με ανώνυμη μετοχή σύνθεση. ΤΙ.. δεν το ξερατε!!!.. 

Δείτε to videο...


Αυτό το σύστημα εγγυάται πάντα την πληθωρισμό και το αιώνιο χρέος.... αν προσθέσεις και το σύστημα του κλασματικού αποθέματος (δηλ δανεισμό χωρίς πλήρη αντικρισμα.)

Όλοι μας είμαστε υποταγμένοι στους έκδοτες του χρήματος και σε αυτούς που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγους, πολιτικούς, τραπεζίτες, οργανισμούς, μέσα ενημέρωσης) 

Διαβάστε επίσης τα ενδιαφέροντα άρθρα ''Ριζική Οικονομική Μεταρρύθμιση ή Υποταγή στους Διεθνείς Τραπεζίτες'', ''Αλήθεια που αγνοείτε: Το “χρήμα” ως χρέος-αέρας.. ''






Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top