Select Menu

Τα Sacsayhuaman τα οποία είναι επίσης γνωστά ως Saksaq Waman θεωρούνατι ως ένα από τα πιο αρχαία ερείπια  των Inca. Βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 3.071 μέτρων. Τα Sacsayhuamán είναι ένα τείχος με περίπλοκη δομή και βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη της CUSCO, στο Περού.
Αυτή η τεράστια οχύρωση αποτελείται από τεράστιες πέτρες, με βάρος περίπου 300 τόνους. Αυτές οι πέτρες είναι τόσο τεράστιες που κανείς δεν θα μπορούσε να πει πώς έχουν κατασκευαστεί. Η κατασκευή είναι τέτοια που δεν μπορείτε να τοποθετήσετε έστω και ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στις πέτρες.
Οι διαστάσεις αυτής της κατασκευής είναι περίπου 400 μέτρα σε μήκος και 6 μέτρα ύψος. Περίπου 6.000 κυβικά μέτρα όγκου από ογκόλιθους έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών. Μερικές από τις μεγαλύτερες πέτρες μεταφέρθηκαν για περισσότερα από 50 μίλια! 

Μια άλλη ενδιαφέρουσα κατασκευή είναι η Muyuqmarca ή Muyucmarka, η οποία είναι μια μικρή κατασκευή Inca που αποτελείται από 3 ομόκεντρους κυκλικούς τοίχους.

Οι Ισπανοί, που εισέβαλαν στην περιοχή, εξήγαγαν μεγάλη ποσότητα πετρωμάτων από τα τείχη της Sacsayhuamán για την οικοδόμηση εκκλησιών στην περιοχή Cuzco. Το 2008, ένας ναός ανακαλύφθηκε στο χώρο. Ο ναός χρονολογείται από κάποια στιγμή μεταξύ 900 και 1200 μ.Χ..


Τα μυστήρια γύρω από την κατασκευή του Sacsayhuamán μεγάλωσαν την φήμη της περιοχής. 


Το φρούριο, που θα μπορούσαν να περιέχει περίπου 5.000 άτομα, εξακολουθεί να έχει ένα εντυπωσιακό μέγεθος και μπορεί να εκπλήξει και τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες της σημερινής εποχής. Μυστήριο παραμένει πως μεταφέρθηκαν τόσο μεγάλοι ογκόλιθοι στην περιοχή εκείνη την εποχή; Ποια εργαλεία είχαν οι  Ίνκας είχαν στην κατοχή τους για την κοπή αυτών των γιγαντιαίων μπλοκ και πως ακριβώς τους τοποθετούσαν;

Ωστόσο, οι ειδικοί μετά από μια απλή ανάλυση της δομής και του ύφους της κατασκευής έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Sacsayhuamán είναι πράγματι ένα έργο κατασκευής των Ίνκας. Το εκτιμώμενο εργατικό δυναμικό για αυτό το φρούριο ήταν περίπου 20.000 - 30.000 άνδρες και η κατά προσέγγιση διάρκεια της κατασκευής ήταν περίπου 60 χρόνια.










Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top