Select Menu


Σε σφοδρή επίθεση  στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης  προχωρούν οι New York Times στο σημερινό τους editorial υποστηρίζοντας πως η μέχρι στιγμής αποσπασματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους έχει θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τη συνοχή και την ύπαρξη της Ευρωζώνης, αλλά και την ίδια την … ασφάλεια των ΗΠΑ!!!

Στο κείμενο οι ΝΥΤ  γράφουν πως η επιβίωση του  ευρώ, η ίδια η δομή και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν τέλει και η “διατλαντική συλλογική ασφάλεια” τίθενται εν αμφιβόλω. Κυρίως γιατί, όπως εκτιμά, οι ηγέτες της Ευρώπης “είτε βρίσκονται σε άρνηση, ή έχουν παραλύσει”.

Για την ακρίβεια η εφημερίδα πάει ακόμα πιο  πέρα την … επίθεσή της, υποστηρίζοντας πως το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης είναι ακριβώς η ανυπαρξία πραγματικών ηγετών. Γράφει χαρακτηριστικά πως Ευρωπαίοι πολιτικοί με όραμα κοινό και ενιαίο δεν υπάρχει, αλλά μόνον εθνικοί ηγέτες που “δεν κοιτούν ποτέ πέρα από τα τοπικά πολιτικά συμφέροντά τους”.

Η εφημερίδα καταλήγει  στην πρόβλεψη (;) πως η Ευρώπη φλερτάρει  με την αποσύνθεσή της (!) κάτι που  αποτελεί πρόβλημα και συνάμα απειλή και για τις ΗΠΑ στο βαθμό  που μια ενδεχόμενη “διάλυση”  του ευρώ θα μπορούσε να βυθίσει την παγκόσμια οικονομία και να εξωθήσει την αμερικανική πλευρά στο να επωμισθεί μεγαλύτερο βάρος σε ότι αφορά στην παγκόσμια οικονομία και ασφάλεια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top