Select Menu


Γράφει η ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΡΤΣΑΡΗ

Mε αφορμή την πρωινή εμφάνιση του Προέδρου της Βουλής στη ΝΕΤ προχθές και την αναφορά του στο «λειτούργημα των βουλευτών», προβληματίστηκα πραγματικά για την έννοια του λειτουργήματος και ποιοι το ασκούν !

[λειτούργημα<λειτουργώ|
Λειτούργημα (ουσ.)  είναι το σύνολο των καθηκόντων και το αξίωμα των λειτουργών.
Υπηρεσία που γίνεται προς χάρη του λαού ή της πολιτείας.
Είσης το δημόσιο υπούργημα.

Λειτούργημα είθισται να λέμε ότι ασκούν  οι βουλευτές-εκλεγμένη εξουσία,
οι δικαστικοί, ιατροί, δημοσιογράφοι, δάσκαλοι και ιερείς.

Οι βουλευτές πρέπει να νομοθετούν και να υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού.
Αν ισχύει να είναι λειτούργημα το να είναι κανείς βουλευτής, γιατί οι σημερινοί έχουν παρεκτραπεί τόσο ;

Γιατί φέρονται έτσι ;  ΄Ολοι τους σχεδόν !  Και από τηλεοράσεως μάλιστα  γιατί  live δεν έχουμε τη χαρά και την τιμή να τους δούμε !  Κρύβονται ;
Εκτός από το εκκλησιαστικό «τα καλά και συμφέροντα ….»  χρησιμοποιούμε την έκφραση  κατά γενική ομολογία αναφερόμενοι στους βουλευτές και τις παροχές
τους !
Γιατί έσπευσαν (Tετάρτη 8/6/2011) να δικαιολογηθούν, διά του Προέδρου του Κοινοβουλίου ;
Γιατί οι έντονες λαϊκές αντιδράσεις, πιο συστηματικά τελευταία, με τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων κάθε βράδυ ;
Γιατί σε κάθε εμφάνιση βουλευτών και υπουργών ανά την Ελλάδα υπάρχει φανερά μεγάλη παρουσία αστυνομίας ;
Γιατί δε γινόταν αυτά στο παρελθόν ;
Γιατί δεν καλύπτονται αυτές οι εκδηλώσεις από τις τηλεοράσεις και τις πληροφορούμαστε μόνο από το διαδίκτυο ;

Μα επειδή αρκετοί από αυτούς τους …. Δημόσιους άρχοντες, τους απεσταλμένους του λαού στη Βουλή, παρερμήνευσαν το ρόλο τους, παρεκτράπηκαν, παρανόησαν, παραπήγε το κακό, παραπλάνησαν το λαό και προκάλεσαν με λόγια και πράξεις τους!

Διαχρονικός και επίκαιρος ο ποιητής Γεώργιος Σουρής ( 2/2/1853 - 26 /8/1919)
σατυρικός και καίριος, σήμερα παρά ποτέ (χαρακτηρίστηκε ο σύγχρονος Αριστοφάνης), αποδίδει ακριβώς το κλίμα της Βουλής, σκιαγραφεί πολύ πετυχημένα τη συνεχή παρουσία των Αρχηγών και μάλλον δεν άλλαξαν πολλά από τότε έως σήμερα !

Λειτούργημα των δικαστικών είναι η τήρηση των Νόμων και η απονομή δικαιοσύνης αδέκαστα και απρόσκοπτα .  Υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμιά περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος !

Ιατρικό λειτούργημα είναι η υποχρέωση των γιατρών για παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλο το λαό αδιακρίτως !

Το λειτούργημα του δημοσιογράφου είναι η ενημέρωση του λαού !

Το λειτούργημα όλων των βαθμίδων των δασκάλων (νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, πανεπ/κών) είναι η εκπαίδευση και η προαγωγή του επιπέδου του λαού !

Το λειτούργημα των ιερωμένων όλων των βαθμίδων είναι να υπηρετούν την Εκκλησία, δηλαδή το λαό !
Γιατί τίποτα από αυτά δεν ισχύει όπως νομοθετήθηκε ;

Γιατί, συνεχίζω με τους δικαστικούς, ενώ είναι λειτούργημα, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ΄Ελληνες με τις ευλογίες της Βουλής ;
«Κράτα με να σε κρατώ…»

Γιατί υπάρχουν επίορκοι ; Γιατί η απονομή της δικαιοσύνης είναι αργή και επιλεκτική;  Γιατί δεν ξεκαθαρίστηκε το παραδικαστικό κύκλωμα ; Πόσοι μένουν ακόμη και τι κακό κάνουν ;

Εξακολουθεί να είναι λειτούργημα  των δημοσιογράφων ή αποτελεί επάγγελμα ; Αυτό που έκαναν οι παλαιοί ίσως και οι της επαρχίας !
Οι σημερινοί  πάντως προκαλούν με την παρουσία τους σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και δημόσιες τοποθετήσεις : «Το είπε ο τάδε …», με τα like τους και τα dislike τους, με θεατρινίστικες εμφανίσεις στις εκπομπές τους ή φιλοξενούμενοι άλλων !
«Η δύναμη του Τύπου, η τέταρτη εξουσία…» επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα πιο νέα Μέσα !  Και βλέπουμε καθημερινά λαϊκές αντιδράσεις και έντονη αρθρογραφία μετά από δηλώσεις και δημοσιεύματα κάποιων δημοσιογράφων !
«Τα ΜΜΕ έχουν παραδοθεί στο στιγμιαίο, έχουν γίνει μέσο διάδοσης της Αμνησίας» Ντεμπραί

Γιατί υπάρχει τεράστια απόσταση από δάσκαλο σε δάσκαλο ; ΄Ολων των βαθμίδων εννοώ ! Μα γιατί ο ένας είναι ιδεολόγος και ικανοποιείται όταν ο κόπος του έχει αποτέλεσμα και βλέπει την πρόοδο των μαθητών του και είναι αγαπητός μέχρι να γεράσει ενώ ο άλλος σκέπτεται πώς θα βγάλει περισσότερα χρήματα σε λιγότερο χρόνο,  πώς θα αξιοποιήσει προγράμματα για όφελός του μόνο , πώς θα ανέλθει στην ιεραρχία του Πανεπ/μίου και πόσους θα έχει με το μέρος του !
Πώς θα εκδώσει περισσότερο και πόσους συγγενείς του θα βάλει στο Παν/μίο (κυκλοφορούν και σχετικά ανέκδοτα)

Γιατί σήμερα οι πνευματικοί άνθρωποι και οι Πανεπ/κοί ξύπνησαν ;
Και γιατί διαδήλωσαν, όπως αναρωτήθηκαν πολλοί, έξω από τα Προπύλαια ;
Γιατί είναι διαφορετικοί ;
Και γιατί δεν έκαναν τίποτα τα προηγούμενα χρόνια ;

Να θυμηθούμε και τον Αισχύλο που είπε :
«Είναι βαριά και επικίνδυνη η φωνή του λαού όταν κυριεύεται από την οργή...»
Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο διαχρονικό αυτό είναι  σήμερα !

Κλείνω θυμίζοντας το άρθρο 120 του Συντάγματος (παρ. 2,3 και 4)
2  Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3  Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4  Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top