Select Menu


«Φεύγουν», δήθεν, για να σωθούν από τη λαϊκή οργή, που πλέον συμπαρασύρει τα πάντα. Την ίδια ώρα, διοχετεύονται φήμες στην πιάτσα για έκτροπα, αύριο Τετάρτη, που οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα δώσει τέλος στην εθνική κυριαρχία μας και στην αξιοπρέπειά μας.


Κάποιοι φοβούνται πολύ, πάρα πολύ τη γενικευμένη κατακραυγή και δεν θέλουν τον κόσμο στο δρόμο, για να μπορούν να δρουν ανενόχλητοι! Και φυσικά, θα γίνει έκτακτη (βρε τι μας λένε...) συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια, για να ακολουθήσει η σεναριολογία και να «αποσυμπιεστεί» πολιτικά το σύστημα. Τι θα βγουν να πουν όμως; Με ποια αξιοπιστία; Και τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Διαβάστε: «Να δοθεί σε όλους ο χρόνος να αλλάξουμε όσα μας έφεραν ως εδώ. Να δώσουμε οξυγόνο στους δημοκρατικούς θεσμούς, να ανατρέψουμε πελατειακές πρακτικές και αντιλήψεις, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου»! Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου...

Την έκανε...

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, «την έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά διατήρησε την έδρα του. Φυσικά, ανέξοδη «εναντίωση»... Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, είπε ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». Σε τι πιστεύει άραγε; Προσπαθεί να γίνει λαϊκός ήρωας, αυτός, ο ξάδερφος της κυρίας! Αλλά, εδώ τα έχουμε δει όλα... «Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο», λέει ο Λιάνης, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η μεγαλύτερη αποτυχία που οδήγησε και στα σημερινά αδιέξοδα, είναι η παρουσία ανθρώπων σαν και αυτόν στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.


Κάποιος Κοτσακάς...

Πάντως, εκτός από την παραπάνω «μισή παραίτηση», ακολούθησε και μια «ένα τρίτο παραίτηση»: με επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς αναφέρει ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ», λέγοντας ότι «δεν φεύγω εγώ από το Κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».
Βρε τι μας λέει! Άργησε μερικές δεκαετίες ο κύριος αυτός! Εδώ ο τόπος ισοπεδώνεται από την επέλαση των τοκογλύφων και κάποιοι νομίζουν ότι μας ενδιαφέρει το τέως ή νυν ΠΑΣΟΚ και η κατάντια του! Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με τον πολιτικαντισμό! Μία και καλή! Πάντως, ενδεικτικό είναι ότι κανείς δεν αποδέχεται τις ατομικές του ευθύνες για το χάλι της χώρας. Ούτε ένας! Η αυτοκριτική, δεν είναι το «δυνατό» σημείο του συστήματος!

Όλοι έχουμε την ιστορία μας...By the way, ο Αντώνης Κοτσακάς, δεν ήταν ο «στρατηγός» του Άκη Τσοχατζόπουλου; Του Άκη!!! Μεταξύ μας, δεν θα τους λείψει και πολύ εκεί στο ΠΑΣΟΚ...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top