Select Menu


Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από βήματος Βουλής την Κυριακή, στη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησή του, ότι τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για θεσμικές αλλαγές, που θα τροποποιούν ριζικά το Σύνταγμα.

Μίλησε ακόμη για μια Επιτροπή από 20 προσωπικότητες, που θα αναλάβει να κωδικοποιήσει τα θέματα αιχμής, και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, όπως εκφράζονται, μεταξύ άλλων, μέσω των αιτημάτων των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων, σε δρόμους και πλατείες.

Φαίνεται ωστόσο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει καταλήξει στις αποφάσεις του και ως προς τη στελέχωση της Επιτροπής, τουλάχιστον στο σκέλος του ποιος θα είναι ο επικεφαλής. Με τον κλήρο να πέφτει στον καθηγητή της Νομικής Σχολής Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο κ. Αλιβιζάτος διετέλεσε στο παρελθόν υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, πριν από τη διενέργεια εκλογικών αναμετρήσεων, χαίρει ευρύτερης αποδοχής και αναγνώρισης, η επιστημοσύνη του δεν αμφισβητείται, έχει καλές σχέσεις με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αποτελεί διαχρονικό θεσμικό συνομιλητή του Κώστα Σημίτη.

Η επιλογή του Νίκου Αλιβιζάτου για την Επιτροπή που θα επεξεργαστεί τις αλλαγές στο Σύνταγμα, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου σε θέση επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών για την οικονομία, δείχνει ότι το «εκσυχρονιστικό» στρατόπεδο, τεχνοκράτες και καθηγητές που συνέδεσαν τη διαδρομή τους με τον Κώστα Σημίτη, «βάζει πλάτη» στη νέα Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top