Select Menu


Του Άγγελου Αθανασόπουλου

Έναν σύμμαχο που ουδείς περίμενε ότι θα είχε στο πλευρό της έχει αποκτήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου σε μία από τις δυσκολότερες καμπές μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας - Τελ Αβίβ μετά το περασμένο καλοκαίρι αποκτά βάθος και συνέχεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Jerusalem Post», την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια υψηλόβαθμης διπλωματικής συνάντησης, ο κ. Νετανιάχου τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά υπέρ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Οπως μετέδωσε το γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού, στις συνομιλίες που είχε ο κ. Νετανιάχου με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ, κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να βοηθήσουν την Ελλάδα στο αναγκαίο της σχέδιο για οικονομική ανάκαμψη.

Ο κ. Νετανιάχου επαίνεσε τις προσπάθειες του κ. Γ. Παπανδρέου και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την σημερινή κρίση και ότι η ελληνική οικονομία θα ευημερήσει και πάλι. Σε παρόμοιες δηλώσεις είχε προβεί ο κ. Νετανιάχου την Τετάρτη σε συνάντηση που είχε με τον αμερικανό γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Μαρκ Κερκ. Κατά το δημοσίευμα μάλιστα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός «χρησιμοποιεί την φήμη που έχει ως ηγέτης με καλή γνώση οικονομικών θεμάτων για να ενθαρρύνει τους φίλους του Ισραήλ να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας. Το "λόμπινγκ» υπέρ της ελληνικής οικονομίας αποτελεί την τελευταία ένδειξη της άνθισης των Ελληνο – Ισραηλινών σχέσεων έπειτα από την επιδείνωση των ισραηλο – τουρκικών σχέσεων"».

Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται ότι το Ισραήλ ενθαρρύνει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο, με την οποία επίσης έχουν βελτιωθεί οι διμερείς σχέσεις εξαιτίας της δραματικής επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία, να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τον απόπλου ενός στολίσκου πλοίων για την Λωρίδα της Γάζας στο τέλους του μήνα υπό τον φόβο αιματηρών επεισοδίων όπως εκείνα που συνέβησαν πέρυσι.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top