Select Menu


Οι ΗΠΑ θα πρέπει να πιέσουν με κάθε τρόπο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να μη δοθεί άλλο δάνειο στην Ελλάδα, δηλώνουν με επιστολή τους προς τον Μπάρακ Ομπάμα δύο ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές.

Σύμφωνα με τους γερουσιαστές John Cornyn και David Vitter η καταβολή ενός νέου δανείου προς την Ελλάδα έρχεται σε αντίθεση με τις καταστατικές αρχές του ΔΝΤ και τις συμφωνίες των κρατών-μελών του, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να δίνονται δάνεια σε χώρες που αδυνατούν να τα αποπληρώσουν.

"Οι συμφωνίες αυτές, των ΗΠΑ με το ΔΝΤ, αποτελούν ομοσπονδιακούς νόμους, που δεν πρέπει να παραβιάσουμε", λένε σε άλλο σημείο της επιστολής τους (enet.gr)


Προχωρά η διαδικασία διαδοχής με δύο υποψήφιους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τους δύο –τελικά- διεκδικητές της ηγεσίας του οργανισμού, την γαλλίδα υπουργό οικονομικών Christine Lagarde και τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Μεξικό Agustin Carstens, αποκλείοντας τον τρίτο υποψήφιο τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ Stanley Fischer με το αιτιολογικό της ηλικίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό του οργανισμού το ανώτατο όριο της ηλικίας  για την πρώτη θητεία στην θέση του διευθυντή στο ΔΝΤ είναι τα 65 χρόνια ενώ ο Stanley Fischer διανύει το 67ο έτος της ηλικίας του.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει «Το εκτελεστικό όργανο του διεθνούς νομισματικού ταμείο πρόκειται να συναντηθεί στην Washington D.C με τους υποψήφιους για τη θέση του διευθυντή και θα συζητήσει αναφορικά με τις δυνατότητες τους για την ανάληψη της θέσης»

Η Lagarde υποστηρίζεται από την ΕΕ και ένα αριθμό άλλες μικρότερες χώρες, ενώ ο Μεξικανός υποψήφιος από όλη την Λατινική Αμερική.

Ο ίδιος ο Carsten sαναγνώρισε σήμερα σε συνέντευξή του από την Washington πως η Γαλλίδα υποψήφια έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή και πως η δική του υποψηφιότητα ήταν ούτος ή άλλως μια δύσκολη προσπάθεια. Αν και το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών δεν έχει εκφράσει ακόμη δημόσια τη υποστήριξή του σε κάποιο υποψήφιο εντούτοις θεωρείται βέβαια πως θα υποστηρίξει τη Γαλλίδα υπουργό οικονομικών.(defencenet.gr)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top