Select Menu


Το παρόν ιστολόγιο έχει επανειλημμένα εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τον Γ. Παπανδρέου, ειδικά για την εμμονή του στην αποτυχημένη ιδεολογία της "πολυπολιτισμικότητας" που τον έχει οδηγήσει σε εσφαλμένες επιλογές στη Θράκη αλλά και στο χειρισμό του μεταναστευτικού προβλήματος. Είχαμε επίσης εκφράσει τις ενστάσεις μας για την πολιτική ΓΑΠ στο χώρο της Άμυνας, αλλά και γενικότερα στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε την απίστευτη έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας που επέδειξε χθες ο πρωθυπουργός, η οποία πλέον απειλεί σοβαρά να δώσει στη χώρα την τελευταία ώθηση προς την άβυσσο. Ενώ (βάσει της γνωστής ζημιογόνου φλυαρίας του υπουργού Οικονομικών) επικρέμαται η απειλή της χρεωκοπίας του ελληνικού κράτους σε ένα μήνα, και ενώ εκκρεμεί η έγκριση της νέας εξωτερικής χρηματοδότησης, ένας πρωθυπουργός που είχε, αν μη τι άλλο, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία,

(α) ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την οποία δεν προκύπτει σαφές αποτέλεσμα,
(β) αρχίζει κύκλο επαφών με τα κόμματα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας,
(γ) θέτει "στο τραπέζι" την παραίτησή του για να επιτευχθεί αυτό, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με το κόμμα του
(δ) τελικά κατόπιν κομματικών και οικογενειακών πιέσεων παίρνει πίσω την προσφερθείσα παραίτησή του και εξαγγέλλει ανασχηματισμό
(ε) το επόμενο πρωί αδυνατεί να κάνει τον εξαγγελθέντα ανασχηματισμό γιατί οι βουλευτές του κόμματός του εξεγείρονται
και αναμένεται η συνέχεια της φαρσοκωμωδίας...

Είναι περιττό να περιγραφεί η ζημιά που έχει γίνει στο ήδη καταρρακωμένο διεθνώς κύρος της χώρας, καθώς όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ήδη από το μεσημέρι χθες την είδηση της παραίτησης του πρωθυπουργού χάριν του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που στη συνέχεια ανακλήθηκε.
 

Είναι περιττό να περιγραφεί η εικόνα που αποκομίζει η γείτων Τουρκία, η οποία έχει αποδείξει (1955, 1974, 1996) ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται τις έκρυθμες πολιτικές καταστάσεις στην Ελλάδα.
Και είναι περιττό το σχόλιο ότι, αν ο κ. Παπανδρέου διαπραγματεύεται τόσο αδέξια με το κόμμα του και τα υπόλοιπα κόμματα, δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε πώς διαπραγματεύεται διεθνώς τις τύχες της Ελλάδας και τι συζητάει σε σαραντατόσους γύρους "διερευνητικών" επαφών με την Τουρκία...

Δε γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών διεργασιών που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή, και οπωσδήποτε οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Όμως είναι βέβαιο ότι η παραμονή του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία κάνει πλέον τεράστια ζημιά στην Ελλάδα, και καλό θα ήταν να το καταλάβει πρώτος ο ίδιος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top