Select Menu


Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι οι πολίτες τις ευθύνες τους. Όπως πολίτες απέστειλαν εξώδικο- διαμαρτυρία προς βουλευτές των Χανίων, του Ηρακλείου, της Πιερίας και της Ηλείας μέσω των οποίων τους καλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έτσι πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι.
Να στείλουν μήνυμα στους βουλευτές που έχουν εκλεγεί στις περιφέρειές τους και να τους ζητούν να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, διότι απλά δεν τους έστειλαν στη Βουλή γι’ αυτό. Να τονίζουν μάλιστα ότι στην περίπτωση που το ψηφίσουν, αυτό σημαίνει ότι τους εξαπάτησαν και τους υφάρπαξαν την ψήφο.

«Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων τους» να γράφουν στο μήνυμα που θα τους στείλουν, με την προειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

Το ρεπορτάζ

Εξώδικο-διαμαρτυρία προς τους τρεις βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ, μέσω του οποίου τους καλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απέστειλαν 29 πολίτες των Χανίων.

Αντίστοιχα εξώδικα έχουν λάβει από πολίτες οι βουλευτές Ηρακλείου, Πιερίας και Ηλείας.

«Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου» αναφέρουν 29 πολίτες των Χανίων.

Το εξώδικο έχει αποδέκτες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, Ευτύχη Δαμιανάκη και Ευαγγέλια Κουρουπάκη, ενώ κοινοποιείται και στον βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.


Ο κ. Κουβάτσος, Χανιώτης που υπογράφει το εξώδικο, σημειώνει ότι «εκτός από τους 29 που το αποστέλλουν, το έχουν συνυπογράψει και δεκάδες ακόμα πολίτες των Χανίων».


Απάντηση στο εξώδικο έδωσε με γραπτή της δήλωση η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη, επισημαίνοντας πως «η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας».

Εξώδικο Ηρακλειωτών για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι 1.370 πολίτες από το Ηράκλειο υπέγραψαν εξώδικο διαμαρτυρία κατά οκτώ βουλευτών του νομού για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Πρόκειται για τους: Βασίλειο Κεγκέρογλου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Φραγκίσκο Παρασύρη, Μαρία Σκραφνάκη, Μανόλη Στρατάκη, Μανόλη Κεφαλογιάννη, Λευτέρη Αυγενάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Οι πολίτες αναφέρουν ότι, όπως έμαθαν, με το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

“α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχουμε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους”.

Το κείμενο καταλήγει: “Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου”.

Εξώδικο διαμαρτυρίας έστειλαν και στους βουλευτές του νομού Πιερίας, πολίτες του νομού, αναφέροντας μάλιστα ότι οι βουλευτές, σε περίπτωση που ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, θα είναι υπεύθυνοι για όλα όσα θα ακολουθήσουν, ακόμη και για τυχόν “απώλειες ανθρώπινων ζωών”.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top