Γράφει ο Κλεισθένης.
Τα όσα γράφω ίσως χαρακτηριστούν ακροβασίες και χωρίς βάση πιθανολογήσεις. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται και ο συσχετισμός της ιστορίας της Παλαιστίνης με την μελλοντική Ελλάδα δεν είναι ανεδαφικός και αυθαίρετος.
Ας θυμηθούμε την ιστορία της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ.
Απ’ την δεκαετία του ’30 ‘άρχισε η αγορά οικοπέδων και σπιτιών των Παλαιστινίων από Εβραίους.
Οι Παλαιστίνιοι πατριώτες τότε εναντιώθηκαν σ’ αυτή τη διαδικασία και προέτρεπαν τους συμπατριώτες τους Παλαιστινίους να μην πωλούν. Φυσικά η τότε εξουσιαστική ελίτ των Παλαιστινίων δεν αντέδρασε και ίσως να προώθησε αυτές τις αγοραπωλησίες. Η τραγική οικονομική κατάσταση όμως των φτωχών Παλαιστινίων τους οδήγησε στις μαζικές πωλήσεις των οικοπέδων και σπιτιών τους.
Το 1947 ιδρύεται το κράτος του Ισραήλ. Τα ήδη αγορασμένα εδάφη απετέλεσαν την Ισραηλινή επικράτεια.
Η μετέπειτα ιστορία είναι γνωστή, με πολέμους το κράτος του Ισραήλ κατέχει μέχρι και σήμερα εδάφη της Παλαιστίνης, της τότε Υπεριορδανίας, της Αιγύπτου, της Συρίας και του Λιβάνου.
Αφορμή για την ιστορική αναδρομή και η συσχέτισή της με την Ελλάδα και το μέλλον της αποτελεί η είδηση ότι βγήκαν Ελληνικά νησιά του Αιγαίου στο σφυρί. Τουρκική εφημερίδα έχει τιμοκατάλογο και λίστα των νησιών που είναι προς πώληση.
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας:
Τα προς πώληση-ξεπούλημα νησιά βρίσκονται στο Αιγαίο.
Μερικά εξ αυτών βρίσκονται κοντά στην Τουρκία.
Τα νησιά αυτά αγοράζονται από Τούρκους.
Μπορεί τώρα ο οποιοσδήποτε να συμπεράνει ότι η Τουρκία βάζει πόδι στο Ελληνικό Αιγαίο έχοντας στην κατοχή υπηκόων της τα Ελληνικά νησιά.
Η συνέχεια ας μας προβληματίσει όλους.
Το να έχουμε υγεία για να δούμε τέτοιες εξελίξεις δεν είναι ευχή αλλά κατάρα.
Διαβάστε περισσότερα: http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_9639.html#ixzz1OoSVMSvk
Σχόλια
Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.