Select Menu


Θέλουν να διώξουν τον Καντάφι, «κρατάνε» τον Άσαντ
Ένας μένει, ένας φεύγει, τουλάχιστον αυτή είναι η διαφαινόμενη πρόθεση του "διεθνούς παράγοντα" και η Ρωσία μπαίνει δυνατά στο γεωπολιτικό παιχνίδι, εξασφαλίζοντας "ζωτικό" χώρο. Όπως όλα δείχνουν, ΗΠΑ και Ρωσική Ομοσπονδία βρήκαν άκρη, στη διάρκεια της Συνόδου των G8, στη Deauville της Γαλλίας.


Μεντβέντεφ και Ομπάμα, τα έβαλαν κάτω και συμφώνησαν οι δύο ηγέτες που μέχρι στιγμής επιβίωσαν των επαναστάσεων στη Μεσόγειο, ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι (η στρατιωτική του μηχανή δεν έπαθε τίποτα από τους βομβαρδισμούς των «άχρηστων», όπως αποδείχθηκε, Βρετανών και Γάλλων) και ο Σύριος Πρόεδρος, Μπασάρ Άσαντ (ο οποίος δείχνει να έχει επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο της χώρας του), ο πρώτος να αποσυρθεί και ο δεύτερος να διατηρήσει την εξουσία. Απομένει να δούμε πως θα «επιβάλλουν» οι Αμερικανοί στον Καντάφι να φύγει, γιατί, πολλές φορές χτυπήθηκε ο Λίβυος ηγέτης και ακόμα στη θέση του είναι.

Ο Άσαντ έχει πολλούς συμμάχους...

Στη Συρία, η αστική τάξη στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας, στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στο Αλέπο, δεν συμμετείχε στην εξέγερση. Από την άλλη, οι Δρούζοι έμειναν ουδέτεροι, κατόπιν σχετικών εντολών εκ Λιβάνου, οι χριστιανοί επιχειρηματίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του οικονομικού κατεστημένου της χώρας στήριξαν ένθερμα τον φίλο τους Άσαντ, ο οποίος, σημειωτέον, είχε και την ενεργό στήριξη Ιρανών συμβούλων και στελεχών της Χεζμπολάχ. Φυσικά, ασκήθηκε σκληρότατη και αιματηρή καταστολή, η οποία συνεχίζεται όπου υπάρχουν μικρές εστίες αντίστασης, με το διεθνή Τύπο «όλως τυχαίως» να έχει αποσύρει το «ενδιαφέρον» του από τα τεκταινόμενα στη Συρία. Τελικά, η γεωπολιτική μηχανική της στρατιωτικά εξαντλημένης πλέον Δύσης, σταμάτησε μπροστά στη σθεναρή στάση της Μόσχας, η οποία μπήκε στο παιχνίδι, απαίτησε, διεκδίκησε και πήρε αυτό που ήθελε. Έτσι γίνονται αυτά...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top