Select Menu


Υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας…; Μήπως πάμε για νέα αναβολή, όπως με το λαθρονομοσχέδιο; Κρίσιμη για το σύνολο της οικονομικής και εθνικής μας υπόστασης οι επόμενες μέρες, καθόσον την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τη συνταγματικότητα ή όχι του Μνημονίου Ι και της χρηματοδότησης της χώρας μας από το ΔΝΤ και τους λοιπούς τοκογλύφους.

Οι τελικές διασκέψεις του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν, λοιπόν, αρχές της εβδομάδας εν μέσω θερμού κλίματος ανά την δεινοπαθούσα χώρα μας, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί περισσότερες από πέντε διασκέψεις της Ολομέλειας, στις οποίες εξετάσθηκαν οι προσφυγές αντισυνταγματικότητας που έχουν καταθέσει πλήθος φορέων, μεταξύ αυτών και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας.

Σημειώνεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει καταλήξει σε απόφαση αν και το θέμα εκκρεμεί ήδη επτά μήνες και ότι οι εισηγητές του ΣτΕ είχαν προτείνει την απόρριψη των σχετικών προσφυγών, επικαλούμενοι ότι λόγοι υπέρτερου (;) δημοσίου συμφέροντος επέβαλαν την ψήφιση του Μνημονίου, καθόσον για τη θέσπισή του τηρήθηκαν πλήρως οι αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας (;).

Επίσης, το πλέον εξωφρενικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία του Σώματος τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του Μνημονίου Ι…

Ωστόσο, κρίνοντας με βάση τις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου πολλοί εκ των 60 δικαστών της Ολομέλειας θεωρούν πως το Μνημόνιο «πάσχει» στην αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, η οποία είναι συνταγματικώς απαραίτητη για την επικύρωση του Μνημονίου, καθότι είναι κείμενο διεθνούς χαρακτήρα

Αν όντως επικυρωθεί η συνταγματικότητα του καταστροφικού Μνημονίου Ι, τότε τίθεται θέμα εθνικής συνείδησης αλλά και έλλειψης γενναιότητας εκ μέρους αυτών που έχουν καθήκον να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας. Μετά τους διεφθαρμένους πολιτικούς παίρνουν σειρά άλλοι…

Ο νοήμων Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δικαστές, υπόδουλους των πολιτικών και κατευθυνόμενα πιόνια στα πολιτικά παίγνια. Έχει ανάγκη από γνήσιους και μαχόμενους Έλληνες δικαστές!


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top