Select Menu


Για όλους εμάς τους κομπιουτεράδες η λέξη reset (επανεκκίνηση) του συστήματος, σημαίνει ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο παρουσίασε μια δυσλειτουργία ή του προσθέτουμε ένα νέο software και πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στο σύστημα για να δουλέψει. Εδώ ακριβώς είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της συντηρητικής επανεκκίνησης του συστήματος και της προοδευτικής αλλαγής του συστήματος.


Από χθες λοιπόν το νέο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αντικατέστησε...
αυτό της επανίδρυσης του κ. Καραμανλή, είναι η επανεκκίνηση. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούμε το ομολογουμένως αποτυχημένο πολιτικοικονομικό σύστημα, που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε όπως ακριβώς ήταν και απλά προσπαθούμε να το επαναφέρουμε στη ζωή με κάποιο reset και κάποιες παρεμβάσεις στο λειτουργικό του πρόγραμμα. Δηλαδή προσπαθούμε να διαχειριστούμε το ίδιο σύστημα.

Τι μας είπε λοιπόν χθες η Νέα Δημοκρατία;

1) Ότι θα επαναφέρει τον ΦΠΑ στα προ του μνημονίου επίπεδα. Όμως αφού εκεί ήταν ο ΦΠΑ πριν, γιατί καταλήξαμε εδώ;

2) Ότι θα μειώσει τη φορολογία στις επιχειρήσεις. Μα και πριν ήταν πιο χαμηλά από σήμερα, αλλά γιατί όμως καταλήξαμε εδώ;

3) Ότι θα μειώσει σταδιακά το φόρο των φυσικών προσώπων από το 45%. Μα ο Αλογοσκούφης τον…. είχε φτάσει στο 37% και πάλι όμως φτάσαμε εδώ.

4) Ότι θα νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και ότι στο μέλλον θα απαγορευτούν δια ροπάλου νέα αυθαίρετα. Μα σε όλο το βίο των 190 ετών του σύγχρονου κράτους, όλο αυθαίρετα γίνονται και πάντα νομιμοποιούνται ή μπαίνουν στο σχέδιο, επομένως γιατί να μην συνεχίσουν;; Εξάλλου αυτή τη στιγμή που μιλάμε κλείνονται χιλιάδες νέοι ημιυπαίθριοι χώροι, παρά την απαγόρευση, αφού όλοι ξέρουν πως οι Έλληνες πολιτικοί θα κάνουν και νέες νομιμοποιήσεις στο μέλλον.

5) Ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο για να επεκταθεί η εγγυοδοσία του δημοσίου προς τις τράπεζες. Μα έχουμε εγγυηθεί μέχρι στιγμής 106 δις προς τις τράπεζες και στην αγορά δεν έχει πέσει ούτε ευρώ, φτάνοντας και πάλι εδώ. Πόσα άλλα θα πρέπει πια να εγγυηθούμε;; Υπενθυμίζουμε πως, όταν ο Αλογοσκούφης εγγυήθηκε τα πρώτα 28 δις και όλοι εμείς τον πήραμε στο κυνήγι, είχε πει ότι μαζί με τα 28 δις θα μπει στην κάθε τράπεζα κρατικός επίτροπος για να ελέγχει αν τα χρήματα αυτά θα πέσουν στην αγορά. Τι έγινε; Απλά έπεσε ο Αλογοσκούφης. Επομένως, αν δεν ελέγχουμε τον τραπεζίτη, γιατί να εγγυηθούμε υπέρ του;;

6) Να καταργηθεί το πόθεν έσχες για όλους αυτούς που έχουν βγάλει το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό, δηλαδή στην ουσία να επιβραβευτούν όσοι δεν έχουν δηλώσει τα μαύρα χρήματα στην εφορία. Μάλιστα. Αυτό όμως οδηγεί κατευθείαν, αφενός στο να πάψουν και οι υπόλοιποι να δηλώνουν και αφετέρου στο να βγάλουν τώρα τα χρήματά τους στο εξωτερικό ακόμα και αυτοί που δεν τα έχουν βγάλει ακόμα και άλλοι για να τα ξεπλύνουν και φυσικά κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τη χώρα στην πλήρη χρεοκοπία. κ.λ.π.

Φίλοι της ΝΔ, αλλά και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά καθαρά και μόνο πολιτικό. Και φυσικά μην περιμένετε να το πουν αυτό οι ίδιοι οι πολιτικοί. Για την ακρίβεια, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα των πολιτικών, αλλά είναι εγγενές πρόβλημα του ολιγαρχικού μας Πολιτεύματος. Όλα αυτά τα μέτρα, αλλά και πολλά ακόμα, θα πέσουν στο κενό και στην ουσία θα ενισχύουν πιο πολύ την παρανομία.

Αναρωτιόμαστε: Τι να τις κάνει ο λαός αυτές τις ιδέες όταν η ίδια η οικονομία κατευθύνεται κεντρικά από κάποια κρατικοδίαιτα παράσιτα, τα οποία ελέγχουν τις στρόφιγγες του λαϊκού χρήματος και τα οποία χθες βράδυ πανηγύριζαν με τις νέες προτάσεις που άκουσαν, αφού είδαν ότι τίποτα πλέον δεν τους κουνάει από τη θέση τους ή θίγει τα συμφέροντά τους;; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγγυώνται πλέον το Σύστημά τους.

Τι να κάνουν οι οποιεσδήποτε οικονομικές προτάσεις, όσο καλές και αν είναι όταν, ο κάθε εργολάβος θα μπορεί να συνεχίσει ανεξέλεγκτα να χρεώνει στο λαό το έργο 7 φορές πάνω από το κανονικό; Όταν ο κάθε φαρμακέμπορος θα μπορεί να συνεχίσει ανεξέλεγκτα να επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία πουλώντας το φάρμακο 6 φορές πάνω από το ίδιο φάρμακο στο εξωτερικό;; Όταν ο κάθε μιζαδόρος πολιτικός ή κρατικοδίαιτο παράσιτο μπορούν να συνεχίσουν να απομυζούν προμήθειες για άσκοπες και υπερκοστολογημένες κρατικές παραγγελίες σε βάρος του λαού;;
Επομένως φίλοι μας,

Αν δεν αλλάξει το ίδιο το Πολίτευμα που συγκεντρώνει όλη την πολιτική δύναμη στα χέρια λίγων κέντρων και παράκεντρων του καθεστώτος, ο λαός είναι χαμένος από χέρι, όποια μέτρα και αν ληφθούν.

Τελεία και παύλα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top