Select Menu


Συγγραφέας: Της Σύνταξης

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Χαιρετίζουμε τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων Ελλήνων». Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα ριζικής ανανέωσης των ελληνικών κινημάτων, από το μεταπολιτευτικό τέλμα στο οποίο είχαν περιπέσει τα τελευταία χρόνια. Τα νέα στοιχεία των κινητοποιήσεων, η σύνθεση της εθνικής χειραφέτησης με την κοινωνική απελευθέρωση, οι αναφορές στην οικολογία και την άμεση δημοκρατία είναι στοιχεία του μέλλοντος. Ο παλιός κόσμος πρέπει σιγά-σιγά να τελειώσει και να αναδυθεί ένας νέος κύκλος αγώνων του ελληνικού λαού.


Καθημερινά γλυστράμε ολοένα και περισσότερο προς τον γκρεμό της χρεοκοπίας και της υποδούλωσης της χώρας μας στις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης και της Ανατολής. Πλέον είναι σαφές: Το καθεστώς της μεταπολίτευσης έχει σαπίσει εντελώς, και καταρρέει κινδυνεύοντας να πάρει μαζί του ολόκληρη τη χώρα. Επειδή το ψάρι να βρωμάει απ’ το κεφάλι, ο συρφετός των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των δημοσιογράφων και των διανοούμενων που έφτιαξαν αυτό το καθεστώς, θα πρέπει να πληρώσει για τη διάλυση της χώρας. Όμως η σαπίλα έχει φτάσει μέχρι την ουρά, και πλέον η κρίση έχει αγγίξει κάθε πλευρά της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό και σήμερα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως λαός ελεύθεροι, θα πρέπει όχι μόνον να προκαλέσουμε μια ριζική πολιτική αλλαγή, αλλά μια συνολική πολιτιστική, κοινωνική και πολιτική επανάσταση. Δεν πρέπει, δηλαδή, να αλλάξει μόνο το καθεστώς, και να μεταβληθεί η δεινή θέση την οποία έχουμε περιέλθει, αλλά να αλλάξουν βαθιά οι Έλληνες και η Ελλάδα. Απαιτείται δηλαδή ένα κίνημα που να φέρει μέσα του μια συνολική πρόταση ζωής για τη χώρα. Ένα κίνημα τόσο βαθύ, όσο η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 ή εκείνη της Εθνικής Αντίστασης του ’40-’44. Ένα κίνημα-εικόνα του μέλλοντος το οποίο θα εντάσσεται στο ευρύτερο ρεύμα των λαϊκών εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων που συνταράσσουν σήμερα τον πλανήτη: από την Λατινική Αμερική μέχρι την Αίγυπτο, από την Ισπανία, μέχρι την Ινδία.

Ήδη, τα στοιχεία αυτού του κινήματος έχουν ξεπηδήσει αυθόρμητα μέσα από την κινητοποίηση του κόσμου. Οι κινητοποιήσεις έχουν ως σύμβολό τους την ελληνική σημαία, γιατί πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Όλοι μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί ξέρουν ότι σήμερα στην Ελλάδα κυβερνάει μια ολιγαρχία που διεκδικεί το ξεπούλημα της χώρας. Όλοι καταλαβαίνουν την προτεραιότητα της οικολογίας, γιατί τα σύμφεροντα και ο τρόπος ζωής του νεοέλληνα έχουν μεταβάλει την Ελλάδα σε μια χώρα που βουλιάζει στα αποκαΐδια και το μπετόν. Και τέλος, όλοι μιλάνε για άμεση δημοκρατία γιατί ξέρουν ότι σήμερα η κοροϊδία που πασσάρεται για δημοκρατικό πολίτευμα, έχει γυρίσει τη χώρα πίσω στις συνθήκες της Τουρκοκρατίας, να μας κυβερνούν σα ραγιάδες οι πασάδες, οι φαναριώτες και τα ιμπέρια.

Για να μπορέσει, όμως, αυτή η κίνηση να δώσει καρπούς χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο που μας στερεί η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου, που ετοιμάζεται να τα ξεπουλήσει όλα τώρα και να επισφραγίσει την υποδούλωσή μας στους Ιμπεριαλιστές και τους Νεο-Οθωμανούς. Γι’ αυτό και τα «νέα μνημόνια», η «επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων», οι «ξένοι εμπειρογνώμονες» και οι βαθιές υποκλίσεις του Δρούτσα και του Γιωργάκη για το Αιγαίο και τη Θράκη. Είναι προφανές. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει τα χέρια στο λαιμό μας και τα σφίγγει, για να μας εξοντώσει. Και μέσα σ’ αυτήν την ασφυξία δεν υπάρχει χρόνος για κανένα κίνημα, για καμία ζύμωση και διεργασία.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Για να σπάσει το καθεστώς του ξεπουλήματος που έχουν επιβάλει οι αποικιοκράτες και οι δωσίλογοι των Αθηνών. Να κερδίσουμε χρόνο και παράλληλα να οικοδομήσουμε ένα βαθύ λαϊκό κίνημα, που θα κατεδαφίσει τα ερείπια του χτεσινού καθεστώτος και θα οικοδομήσει μια νέα πολιτεία, στηριγμένη πάνω σ’ έναν λαό αξιοπρεπή, ελεύθερο και αυτοδύναμο.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
ΕΞΩ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΡΑ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΔΗΝ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΗΞΗ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top