Select Menu


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο χώρο εκδηλώσεων του δισκοπωλείου Metropolis στις 14 Απριλίου 2011  ο Γιάννης Δημαράς ανακοίνωσε κι επισήμως την ίδρυση του νέου κόμματος με τίτλο ¨ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" .Με μια συναισθηματική ομιλία και με ξεκάθαρες θέσεις έδωσε το πολιτικό στίγμα του νέου πολιτικού φορέα που απευθύνεται από την ευρύτερη αριστερά και τον σοσιαλιστικό χώρο ,εως το πολιτικό κέντρο και τις κοινωνικά εύαισθητες ομάδες του συντηρητικού χώρου.

Στην ιδρυτική διακήρυξη τονίζει ότι δεν χρειάζεται μόνο απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο, αλλά απαιτείται αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος. Νέα παραγωγική δομή και επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους. Επανακαθορισμό της εξωτερικής μας πολιτικής.Ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα και άμεση αναδιάρθρωση του χρέους .Αναλυτικά :

Οι μείζονες αναγκαιότητες για την πατρίδα είναι α) Εθνική Ανεξαρτησία ,β) Λαϊκή κυριαρχία ,γ) Κοινωνική δικαιοσύνη και δ) Λαϊκή αλληλεγγύη.
Καταγγέλει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψαν την ιδεολογία και την ψυχή του ΠΑΣΟΚ , και ο Γιώργος Παπανδρέου εν γνώσει του έλεγε ψέμματα προεκλογικά , αλλά και μετεκλογικά στους Έλληνες πολίτες.

Συνοψίζοντας τις προτάσεις του κόμματος σε τίτλους η ιδρυτική διακήρυξη αναφέρει :

-Απαλλαγή από το μνημόνιο με αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους το ταχύτερο δυνατό. (σ.σ. σε άλλο σημείο ωστόσο η διακήρυξη διευκρινίζει ότι χρειάζεται πρώτα επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου μέχρι την απαλλαγή μας από αυτό. Εδώ βλέπουμε μια θέση κοντά σε αυτή του Αντώνη Σαμαρά. Όσοι λέει η διακήρυξη ισχυρίζονται ότι το μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί αύριο το πρωί , με δημοκρατικό τρόπο και με δεδομένες τις διεθνείς σχέσεις της χώρας , χωρίς δραματικά αποτελέσματα για το λαό μας ,αυταπατώνται καταλήγει )

-Τιμωρία ενόχων για σκανδαλώδεις συμβάσεις και απαλλαγή από παράνομα χρέη

-Ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος ,με ανεξαρτησία των τριών βασικών λειτουργιών του πολιτεύματος.

-Σημαντικότατη μείωση της ανεργίας με κοινωνική εργασία μεγάλου μέρους των ανέργων ,μέχρι να πάρει μπρος η ανάπτυξη.

-Ξεκαθάρισμα της λαθρομετανάστευσης , με αποφασιστικά μέτρα ,ώστε να χουμε τόσους νόμιμους μετανάστες, όσους αντέχει η χώρα και η οικονομία μας.

-Αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας με κύρια φροντίδα στον πρωτογενή και εξυγίανση του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα.

-Κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα και ενίσχυση με κάθε τρόπο της υγιούς επιχειρηματικότητας , της καινοτομίας και ιδιαίτερα των νέων.

-Σπάσιμο των καρτέλ και της ακρίβειας , με δημόσιους πυλώνες στο τραπεζικό σύστημα και σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

-Καμία εκποίηση δημόσιας περιουσίας

-Επιτελικό κράτος και ουσιαστική ενίσχυση των Περιφερειών και των Δήμων

-Σταθερά συστήματα Παιδείας και Υγείας δημόσια και δωρεάν , με υπόβαθρο τον υγιή αθλητισμό , παροχή ίσων ευκαιριών στη γνώση και υποχρέωση ποιοτικής υγειονομικής φροντίδας για όλους

-Οικολογική ευαισθησία σε όλες τις δράσεις κράτους και πολιτών μακριά από πυρηνικούς κινδύνους και ποικιλόμορφες ρυπάνσεις.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το κομμάτι της διακήρυξης που αφορά τα εθνικά θέματα όπου εκφράζεται ο φόβος μήπως η οικονομική κρίση μας οδηγήσει σε γεωπολιτική κρίση σε συνδυασμό με την πολιτική ανικανότητα των αρμοδίων.

Πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής .
Δεν πρέπει να ανεχτούμε αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο και να προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία ΑΟΖ που δικαιούμαστε.

Τέλος δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ΠΟΤΕ το κρατίδιο των Σκοπίων ως "Μακεδονία" , και να προασπίζουμε τα συμφέροντα όπου γης των Ελληνικών μειονοτήτων.

Εντύπωση επίσης προκαλεί και η ξεκάθαρη θέση για το μεταναστευτικό , που το θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μετά το οικονομικό. Δηλώνει ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες και πρέπει να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση και τους εμπόρους συνανθρώπων μας με κάθε νόμιμο τρόπο. Να καταγγείλουμε την ευρωσυμφωνία "Δουβλίνο 2"και να πάψει η χώρα να ναι ξέφραγο αμπέλι.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούν όλους τους Έλληνες να ανέβουν στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διευκρινίζεται ότι οι θέσεις αυτές αποτελούν την αρχική πολιτική πρόταση του νέου κόμματος και από αύριο θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο με όλους τους πολίτες μέχρι την οριστική αποκρυστάλλωση στο 1ο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους , μετά από ευρύ προσυνεδριακό διάλογο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top