Select Menu


Το πάνω χέρι έχει ο Καντάφι...

«Μούσκεμα» τα έκαναν οι Αμερικανοί στη Λιβύη και στην ουσία αποχώρησαν, αφήνοντας τους Ευρωπαίους και κυρίως τους Αγγλογάλλους, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα!

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι ενισχύει συνεχώς τα στρατεύματά του με οπλισμό που καταφθάνει από την Κίνα, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και τη Σερβία, αλλά και... στρατιωτικό προσωπικό (Ο οπλισμός περνάει στη Λιβύη μόνο από τα σύνορά της με άλλες αφρικανικές χώρες (απρόσκοπτα), λόγω του εμπάργκο).

Οι τελευταίοι, είναι εκατοντάδες και πρόκειται για εθνικιστές, κυρίως απόστρατους από τις προαναφερόμενες χώρες, οι οποίοι θα πληρωθούν πολύ καλά, δεδομένου ότι ο Καντάφι είναι... large τύπος! Οι παραπάνω, λένε στους ανταποκριτές των ξένων εφημερίδων, ότι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τους Αμερικανούς από το... 1999, όταν οι τελευταίοι βομβάρδιζαν τη Σερβία επί τετράμηνο!

Πεκίνο καλεί Καντάφι

Σημειώνουμε εδώ ότι οι Κινέζοι, παρέχουν στον Καντάφι και δορυφορική στήριξη, αλλά και στήριξη στον τομέα της συλλογής πληροφοριών. Ο λόγος της ανάμειξής τους, έχει να κάνει με την απόπειρα των ΗΠΑ να σπάσει τους ενεργειακούς δεσμούς της Λιβύης με την Κίνα και τη ματαίωση κινεζικών επενδύσεων ύψους δεκάδων δις δολαρίων, για τη μετατροπή της Λιβύης στον σπουδαιότερο προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας, από την αφρικανική ήπειρο.
Πήγαν να στήσουν «επανάσταση» με άχρηστους

Από την άλλη, Βρετανοί, Γάλλοι και Ιταλοί, πανικόβλητοι από την κακή έκβαση των επιχειρήσεων εις βάρος των αντικαθεστωτικών, έχουν στείλει στη Βεγγάζη στρατιωτικούς συμβούλους, όπως και το Κατάρ, για να ενισχύσουν την «επανάσταση». Όμως, τίποτα δεν τους «βγαίνει», καθώς τα ασκέρια των αντικαθεστωτικών είναι άτακτα, δεν έχουν στοιχειώδη πειθαρχία και οργάνωση στρατιωτικών μονάδων, κάτι που καθιστά δύσκολη την απορρόφηση του οπλισμού που τους στέλνουν Αμερικανοί & δυτικοευρωπαίοι. Επίσης, την ώρα που οι μάχες μαίνονται, οι αντικαθεστωτικοί πρέπει συνάμα και να εκπαιδεύονται στη χρήση οπλικών συστημάτων...

Οι του ΝΑΤΟ, βομβάρδισαν στις 14 Απριλίου μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην Τρίπολη, όπου φυλάσσονταν κινεζικός οπλισμός και πυρομαχικά. Φυσικά, δέχονται σκληρή κριτική από τα ρωσικά και κινεζικά ΜΜΕ, κάτι που αναγκάζει το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη, να μιλούν για «μη θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια»! Και όλα δείχνουν ότι η ταπείνωση στο στρατιωτικό πεδίο ελλοχεύει για το ΝΑΤΟ στη λιβυκή έρημο...

Καλώς τον!

Και μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε... «διάδοχος»! Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Ελ Σενούσι, είναι το νέο «όπλο» της Δύσης, που άρχισε να λοξοκοιτά στη βασιλική οικογένεια της χώρας, η οποία εκπαραθυρώθηκε το 1969! Σε μια συντονισμένη εμφάνισή του στο... Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (!), ο ανιψιός του μακαρίτη βασιλιά Ίρις, κάτοικος Μεγάλης Βρετανίας, επικαλέστηκε το Σύνταγμα του 1951, που σηματοδότησε την ανεξαρτησία από την Ιταλία και εγκαθιστούσε τη συνταγματική μοναρχία ως πολίτευμα στην αφρικανική χώρα και ζήτησε την εφαρμογή του. Είναι όντως απελπισμένοι οι Δυτικοί...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top