Select Menu


Η ένωση της ευρώπης σαν ιδέα ήταν μεγαλειώδης. Απλά εκμεταλεύτηκαν την ανάγκη μας για ΕΝΟΤΗΤΑ. Αλλο πρόσωπο μας έδειξαν ΟΛΟΙ οι ηγέτες. Ο άνθρωπος απο την φύση του εμπιστεύεται... Ετσι μεγαλώνει και αναπτύσεται... Ας σταματήσουμε να θέλουμε να βρούμε ποιός φταίει. Ολοι φταίνε! Είναι απλά υπέροχο που ακόμα εμπιστευόμαστε! Είναι όμως απόλυτα αναγκαίο να πάρουμε την ευθύνη.

Μόνο για σήμερα, μόνο για τον ευατό μας. Ας αποφασίσουμε να μην προσκολούμαστε σε ριχές υποσχέσεις και σαθρά οικοδομημένες ιδεολογίες και προτάσεις.

Υπάρχει μέλλον μόνο αν κοιτάξουμε στο μέλλον. Ανασκαλεύουμε διαρκώς το παρελθόν ψάχνοντας ευθύνες και κατηγορίες. Τίποτα δεν πήγε καλά. Σε κανένα επίπεδο. Υπήρχαν παντού άγνωστες παγίδες καλά κρυμμένες. Τώρα, που είμαστε σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης - το αντιλαμβανόμαστε ή όχι - δεν υπάρχει χρόνος για ανασκόπηση. Τώρα είμαστε σε αναμένα κάρβουνα. Πρέπει να δωθούν πρώτα λύσεις.

Προσωπικά, δεν βρίσκω την λύση σε καμμιά "αυθόρμητη" επανάσταση. Αλλά βρίσκω υπέροχη λύση την ολοκληρωτική μας απόσταση απο κάθε μορφής εξουσιαστή και καιροσκόπο των ημερών μας. Ας σταματήσουμε να ζούμε πιστεύωντας ότι "δεν μας αφορά"...

Ο Κόσμος είναι ένα μεγάλο χωριό. Ας σταματήσουμε να ζούμε σα να μην τρέχει τίποτα. Η βιασύνη μας έχει καταστρέψει. Γρήγορα! Γρήγορα! Δίχως σκέψη αγορές, δίχως σκέψη τροφή, δίχως σκέψη σχέσεις... Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι ότι μας έβαλαν σε περιορισμένο πλάνο.

Είναι αναγκαίο να δούμε τις καταστάσεις μέσα απο την μεγαλύτερη εικόνα. Εχει λεχθεί ότι "Τα προβλήματα δεν λύνονται απο το επίπεδο που δημιουργήθηκαν".

Κατάφεραν να μας διοικούν χωρίς αγάπη. Κατάφεραν να μας ποτίζουν βρώμικο νερό. Κατάφεραν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί την ίδια στιγμή που μας στερούν όλα τα φυσικά προϊόντα. Μας έπεισαν ότι πρέπει να τα κατεβάζουμε όλα "αμάσητα"... Εμβόλια, φυτοφάρμακα, συρματοπλέγματα παντού, όλα ανείκουν σε κα΄ποιον και ότι δεν ανήκει σε κάποιον ανήκει στο κράτος. Μας έβαλαν να κάνουμε Ε9 για να μην χάσουμε το δικό μας χωραφάκι αλλά ταυτόχρονα μας περιόριζαν ΜΟΝΟ σε αυτό.

Ολα τα άλλα ανήκουν στο κράτος. Τα βουνά, οι πεδιάδες, οι παραλίες... Απαγορεύεται να κατασκηνώσεις... Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο... Μας έμαθαν να κοιτάμε το δικό μας σπιτι, να κλείνουμε την πόρτα... οικονομία! Πάψαμε να είμαστε αυθόρμητοι, Πάρε τηλέφωνο πρίν έρθεις! Πάψαμε να είμαστε ελεύθεροι, στο έκαναν νόμο! Το πρώτο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! "Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι και ελεύθεροι" Γιατί λοιπόν γκρινιάζω; Αφού υπάρχει νόμος. Αγνοια νόμου απαγορεύεται! Κανείς όμως δεν μας διδάσκει τους νόμους!

Φαντάζουν άσχετα μεταξύ τους; Είναι απλές λέξεις; Οχι. Είναι η "καθημερινότητα" της ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ΅ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. Συντελέστει λίγο λίγο την φορά, όσο εσύ και εγώ κάναμε γρήγορα! Οσο εσύ και εγώ πηγαίναμε με την ψυχή στο στόμα να βγάλουμε το μεροκάματο για να αποκτήσουμε ακόμα κάτι απαραίτητο...

Μία ερώτηση: Τί είναι απαραίτητο; Τι χρειαζόμαστε για να ζούμε με ομορφιά, γαλήνη, χαρά και ΑΓΑΠΗ; Ποιός ορίζει το απαραίτητο και ποιός το περιττό; Ποιός καθοριζει την ανάγκη;
Σας λέω, όσο ποιο γρήγορα κατανοήσουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, τόσο πιο γρήγορα θα δυαλήσουμε την ψευδαίσθηση της "ιδιοκτησίας".

Ο άνθρωπος περπατάει. Ο άνθρωπος περπατάει πάνω στην Γή. Η Γή δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κανέναν κατα αποκλειστικότητα. Σε λίγο θα φορολογήσουν τα ψάρια για την χρήση νερού!

Πολύ γρήγορα και βιαστικά δώσαμε την ελευθερία μας. Γρήγορα και βιαστικά δεχτήκαμε να πληρώσουμε το ψωμί. "Ετσι τα βρήκαμε έτσι θα τα αφήσουμε" έλεγε η γιαγιά μου... Ετσι και εμείς, ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!! Σκεφτόμαστε το ίδιο με όλο αυτό το σύστημα που μας υποδούλωσε! Σκεφτόμαστε το ίδιο με αυτόν που μας "πουλάει το ψωμί"!

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ- ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ- Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ.

Γι' αυτό δεν συμφωνώ σε καμμιά "αυθόρμητη" επανάσταση. Σε κανένα σύστημα που θα φέρει ένα άλλο σύστημα στα θεμέλια του πρώτου που "καταρίφθηκε". Μεταφορικά μιλώντας: Πρέπει να χτίσουμε το μέλλον σε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. Με ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. Οτιδήποτε στηρίζεται στο ήδη υπάρχον σύστημα... αργά ή γρήγορα θα γίνει το ίδιο! Σα τις νύφες που μοιάζουν στις πεθερές και φαντάζει επιτυχία! Θα θεωρηθεί επιτυχημένο μόνο και μόνο γιατί είναι γνώριμο.... Παγίδα!!!

Σας κάνω μια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ να οραματιστείτε ένα ΤΕΛΕΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟ μέλλον ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ!!! Ας ονειρευτούμε ένα μέλλον που η τροφή θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Που όλοι θα εργάζονται ΔΙΧΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. Που όλοι θα είναι ΙΣΟΙ. Που θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Που τα παιδιά θα μεγαλώνουν με ΑΓΑΠΗ. Οπου δεν υπάρχει καθόλου κέρδος... υπάρχει τεράστιο κοινωνικό και ουσιαστικό ώφελος.

Σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ! ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ.  ΑΠΟΤΥΧΑΝ ΟΛΑΑΑΑ.

Τέλος σας παρακαλώ να μην μείνετε στα "λάθη" μου τα ορθογραφικά. Κρατήστε την ουσία. Αυτή που το μυαλό αρνείται να δεχτεί ώς κάτι που έρχεται να αλλάξει τα πάντα! Στα "μυαλά" δεν αρέσουν οι αλλαγές... Αρέσουν όμως στις καρδιές. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top