Select Menu


Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε δηλώσεις του σήμερα στα Σκόπια, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την παράθεση των επιχειρημάτων της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της προφορικής διαδικασίας της εξέτασης της προσφυγής κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ). Ο κ. Μιλόσοσκι, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην προσφυγή κατά της Ελλάδας στο ΔΔΧ, ανέφερε ακόμη ότι αναμένει από το Δικαστήριο “να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ θεώρησε ότι το ΔΔΧ έχει αναμφισβήτητα δικαιοδοσία για την εκδίκαση της προσφυγής της χώρας του και συμπλήρωσε ότι η υπόθεση της προσφυγής αυτής της ΠΓΔΜ δεν θα πρέπει να έχει επιπτώσεις στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η προφορική διαδικασία στο ΔΔΧ για την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας άρχισε στις 21 Μαρτίου και ολοκληρώνεται αύριο, με την δευτερολογία της ελληνικής πλευράς.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top