Select Menu


Τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μια επιστολή ενός δήθεν υψηλόβαθμου τραπεζικού που ανωνύμως μας μεταφέρει με λεπτομέρειες πως έχει υποπέσει στην αντίληψή του ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ με όλες τις τραγικές συνέπειες.

Ο ''Λόγιος Ερμής'' όπως και οι πιό σκεπτόμενοι και καχύποπτοι που δεν τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν δεν βιαστήκαμε να διαδώσουμε την είδηση.

Αντιθέτως, ερευνήσαμε την συγκεκριμένη υπόθεση και αναλύουμε παρακάτω τα πραγματικά γεγονότα. Όποια συμπεράσματα προκύπτουν τα εναποθέτουμε στην αντικειμενική κρίση των αναγνωστών μας.

Τι φοβάται λοιπόν η κοινή γνώμη στην Ελλάδα σήμερα;[4]

Μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή…

Όσο από τον τόπο θα απουσιάζει ηγεσία ικανή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να σχεδιάσει ένα χάρτη με την πορεία της εξόδου, οι καφετζούδες και οι απατεώνες έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους αδαείς…

Από δεκάδες πλευρές τις τελευταίες μέρες φτάνει ένα e-mail που αφορά μια επιστολή ενός δήθεν υψηλόβαθμου τραπεζικού που ανωνύμως μας μεταφέρει με λεπτομέρειες πως έχει υποπέσει στην αντίληψή του ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ με όλες τις τραγικές συνέπειες.

Είναι προφανές πως προέρχεται από τους ίδιους κύκλους που ένα χρόνο πριν είχαν ασφαλείς πληροφορίες εκ των έσω, πως στο Χολαργό είχε αρχίσει η εκτύπωση της νέας δραχμής.

Τι υποστηρίζει το περίφημο μήνυμα “εκ των έσω”…
«Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε… τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή.

Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Από την τράπεζα στην οποία εργάζομαι έχει δοθεί οδηγία να μην αναφέρουμε πουθενά αυτό που συμβαίνει.

Σε επαφές και συναντήσεις που είχα με συναδέλφους αλλά και με άτομα του υπουργείου οικονομικών, όλοι έχουν την ίδια άποψη.

Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.

Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή.

Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω.

Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεωκοπία.

Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού σήμερα το πρωί..

Σας παραθέτω αυτά που μου είπε.

“Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο.

Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι.

Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα.”

Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα.

Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω.

Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό….

Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω.

Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό.

Με εκτίμηση Γ.Β.


Τι δεν μας λέει ο «τραπεζίτης»…

Ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα θέλει να αποχωρήσει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Κατά τα ειωθότα του φτωχού αλλά άρτια λειτουργούντος κοινοβουλευτικού μας συστήματος ποιος και με ποιο τρόπο θα έπρεπε να πάρει αυτή την απόφαση;

Σίγουρα όχι ούτε ένας πρωθυπουργός μόνος του, ούτε κάποιοι υπουργοί σε μια άτυπη και μυστική σύσκεψη…

Μια απόφαση αυτού του βεληνεκούς θα αποφασιζόταν μετά από μήνες δημόσιου  διαλόγου και αντεγκλήσεων τουλάχιστον με τις ψήφους των 2/3 της Βουλής… Δεν βρισκόμαστε ακόμη στην τζαμαχιρία του Καντάφι όπου τέτοια θέματα τα αποφασίζει η οικογένεια μεταξύ της…

Όπως και πέρυσι που κάποιοι κυκλοφορούσαν πως τυπώνονται οι δραχμές… Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και ούτε και τη διάθεση να αποφασίσει μυστικά για ένα τέτοιο θέμα. Είναι απλά τα πράγματα, απλούστερα δεν γίνονται. Ιστορίες σαν την παραπάνω συνιστούν είτε πλάκες, είτε παπαγαλισμούς κάποιων πλανόδιων ντίλερς ξένων τραπεζών.

Νομίζω πως δεν κινδυνεύουμε από την κακοήθεια των άλλων περισσότερο απ’ ό,τι κινδυνεύουμε από τη δική μας βλακεία όταν δίνουμε βάση σε τέτοιες ιστορίες από τις οποίες βρίθει το διαδίκτυο…

Το σενάριο της δραχμής…

Κατά τη γνώμη μου το σενάριο της δραχμής δεν παίζει καθόλου τώρα. Το σενάριο της δραχμής θα είχε κάποια μικρή πιθανότητα μετά από χρόνια, αν οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρήσουν, έχει διαλυθεί ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός ιστός της χώρας και αφού μας έχουν «αποστειρώσει» οι ευρωπαίοι, μας οδηγήσουν στην έξοδο…

Μια απόφαση αυτού του βεληνεκούς προϋποθέτει ευρεία πλειοψηφία και δεν νομίζω πως σήμερα καμιά σοβαρή πολιτική δύναμη ή ρεύμα στη χώρα μας προωθεί αυτή την άποψη…

Λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται αυτό, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες από τις θετικές, δεν νομίζω πως είναι δόκιμο σενάριο με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Ποιός διέδωσε και είναι ουσιαστικά νομικά υπεύθυνος για το παραπάνω γράμμα;;[1]

Όπως διαβάζουμε στο anti-ntp.blogspot.com την Τετάρτη 9/3/2011 στις 10:43  το zougla.gr δημοσίευσε στον παρακάτω σύνδεσμο (Βλέπε ΕΔΩ) την είδηση για την χρεοκοπία στις 25 Μαρτίου απο κάποιο μεγάλο στέλεχος τράπεζας.

Πρίν το zougla.gr δεν υπάρχει άλλο ιστολόγιο (Blog) ή ιστοσελίδα που να προέβει σε δημοσίευση.

Σήμερα 12/3/2011 όπως βλέπετε, αν ακολουθήσατε τον σύνδεσμο η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει διαγραφεί!

Χάρη όμως στο πολύτιμο εργαλείο που ονομάζεται google cache και το οποίο αποθηκεύει προσωρινά τις ιστοσελίδες που αναζητούνται βλέπουμε τα παρακάτω:Έπειτα και αφού θα συνειδητοποίησε η συντακτική ομάδα του zougla.gr, για το τι επακόλουθα θα έχει η πράξη τους αυτή, να διαδίδουν δηλαδή ψευδές ειδήσεις, ανέβασαν την ίδια είδηση για 2η φορά με πηγή όμως σε άλλο blog και έπειτα προχώρησαν στην διαγραφή του αρχικού δημοσιεύματος, αποποιούμενοι πλήρως κατ'αυτόν τον τρόπο,όποια ανάμειξη η ευθύνη.
Κλίκ στην εικόνα για μεγένθυση

Μετά όλοι λίγο πολλοί αντιλαμβανόμαστε ότι φυσικό επακόλουθο μια τέτοια είδηση να κάνει το γύρο όχι μόνο της μπλοκόσφαιρας αλλά και να φιλοξενηθεί σε αρκετές ιστοσελίδες.

Για του δύσπιστους διατίθετε η αναζήτηση του google και σε PDF μορφή που μπορείτε να κατεβάσετε απο εδώ: http://rapidshare.com/files/452169078/zouglagr.zip

Η συνέχεια...Άλλος προκαλεί άλλον ψάχνουν!![2]
Ενώ λοιπόν έχει αναρτηθεί το επίμαχο άρθρο σε πολλά ιστολόγια με πρώτο εξ'αυτών το katohika.blogspot.com, με πηγή από που προήλθε και συνάμα την απάντηση του γράφοντος ανώνυμου αποστολέα προκαλώντας κυβέρνηση και νομοθέτες να τον μηνύσουν, η εισαγγελία με την βοήθεια του ιδιοκτήτη του zougla.gr καλεί το εν λόγο blog σε απολογία.

Βλέπε εδώ το δεύτερο κατα σειρά email του ανώνυμου ''τραπεζίτη''
Την τετάρτη το πρωί έγραψα ένα κείμενο για την χρεωκοπία της χώρας μας.

Η σύνταξη του έγινε στον προσωπικό μου υπολογιστή (φορητός) και όχι σε κάποιον του τραπεζικού οργανισμού που εργάζομαι.

Κατόπιν το προώθησα σε άτομο το οποίο κατοικεί στην επαρχία και του ζήτησα να τ.......
ο αναρτήσει στο internet, ακολούθησα αυτή τη διαδικασία για λόγους που προφανώς αντιλαμβάνεστε.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε ακριβώς όπως το συνέταξα, χωρίς να γίνει καμία απολύτως αλλαγή και κατόπιν αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες με διάφορα ψευδώνυμα.
Διατήρησα την ανωνυμία μου γιατί θέλω να προστατεύσω, όχι την επαγγελματική μου καριέρα, αλλά την οικογενειακή μου γαλήνη.

Οι κριτικές που έλαβα ήταν ποικίλες και μέχρι ένα βαθμό θα μπορούσα να πω διασκεδαστικές. Άλλωστε ήταν αναμενόμενες. Αυτό όμως που δεν περίμενα ήταν κάποιες αντιδράσεις από επώνυμα άτομα, τα οποία γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

“Φωνάζει ο κλέφτης”
Ομολογώ ότι αυτό με εξόργισε ιδιαίτερα και γι αυτό το λόγο γράφω τώρα και αυτό εδώ το κείμενο.

Έχοντας (σώας τα φρένας) και πλήρη γνώση αυτών που λέω αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για όσα έγραψα στο προηγούμενο δημοσίευμα και για όσα γράφω τώρα.
Δεν είμαι ούτε ταμίας, ούτε υπάλληλος σε κάποιο υποκατάστημα. Η θέση που έχω μου επιτρέπει να γνωρίζω αρκετά για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και για συγκεκριμένα άτομα του πολιτικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κλάδου.

Μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει καμία αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα γιατί γνωρίζω πολύ καλά τους νόμους και το σύστημα.

Γι αυτό και προκαλώ τον οποιονδήποτε να με κατηγορήσει για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Και πιο αναλυτικά:
-Προκαλώ τις ελληνικές εταιρείες να διαψεύσουν τις συνεχείς και καθημερινές μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό καθώς και την αλλαγή πολιτικής τους όσον αφορά τις εντολές πληρωμής, ασφαλιστικές πληρωμές, αποθεματικά κεφάλαια κ.τ.λ.
-Προκαλώ την Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κινήσει διαδικασίες για τον συντάκτη και να καταθέσω τα στοιχεία μου. Καθώς επίσης υπάρχουν στοιχεία για μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό από δημοσιογράφους.
-Προκαλώ την ελληνική ένωση τραπεζών να διαψεύσει τους ισχυρισμούς μου για αλλαγή του status quo στο τραπεζικό σύστημα με τις ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν διαμορφωθεί καθώς επίσης να διαψεύσει και την μεταφορά δισεκατομμυρίων ιδιωτικών κεφαλαίων στο εξωτερικό.
-Προκαλώ από τα υπουργεία οικονομικών, εσωτερικών κ.τ.λ. να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαψεύσουν όλα όσα έχω αναφέρει περί χρεωκοπίας και εντολές στάσεις πληρωμών και να στραφούν νομικά εναντίον μου.
-Και τέλος προκαλώ τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων να με μηνύσουν. Αυτή τη στιγμή τους κατηγορώ για εσχάτη προδοσία επειδή ψεύδονται εις βάρος του ελληνικού λαού αποκρύπτοντας του στοιχεία μείζονος σημασίας. Ας βγει επιτέλους στη δημοσιότητα τι ειπώθηκε στην συνάντηση που είχαν μεταξύ τους και για πιο λόγο όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου τηρούν σιγή ιχθύος αυτές τις μέρες με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται.

Επίσης όμως:
-Πρέπει να κινηθούν νομικά και εναντίον όλου του ξένου τύπου για τις ψευδείς ειδήσεις περί ελληνικής χρεοκοπίας που καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. (πολύ παράξενο που αρχίζουν τώρα και δημοσιοποιούνται σχετικά άρθρα ενώ τους προηγούμενους μήνες τίποτα δεν μεταφερόταν στα ελληνικά Μ.Μ.Ε.)
-Πρέπει να ερωτηθεί ο πρωθυπουργός της χώρας μας τι εννοούσε όταν έλεγε ότι μετά την σύνοδο της 25ης Μαρτίου θα προκύψει μία άλλη Ελλάδα?
-Πρέπει να ερωτηθούν οι διάφοροι οικονομολόγοι γιατί δηλώνουν ότι μαθηματικά η χρεωκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί?
-Γιατί αρχίζουν δειλά δειλά δημοσιογράφοι να μιλάνε για το ενδεχόμενο πτώχευσης στης 25 Μαρτίου?
-Γιατί αρχίζουν δειλά δειλά πολιτικοί να μιλάνε για το ενδεχόμενο πτώχευσης στης 25 Μαρτίου?
-Γιατί αυτό που πριν μερικές ημέρες υποστήριζαν αδύνατο να συμβεί, σήμερα το θεωρούν πιθανό ενδεχόμενο?

(θα μπορούσα να συνεχίσω τις ερωτήσεις. Ο κατάλογος με τις αναπάντητες ερωτήσεις ενός ολόκληρου λαού είναι ατελείωτος.)

Δεν έχω σκοπό να κρυφτώ πίσω από την ανωνυμία του internet αλλά ούτε και να θέσω σε κίνδυνο την οικογενειακή μου ασφάλεια. Γι αυτό το λόγο γνωστοποιώ email d_t_bank@yahoo.gr στο οποίο οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, εισαγγελέας ή άλλο νομικό πρόσωπο επιθυμεί μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου.

Με εκτίμηση Γ.Β.


Και εδώ διαβάστε την μετέπειτα εισαγγελική παρέβαση επι του θέματος

 Κλίκ στην εικόνα για μεγένθυση

Η ελληνική χρεοκοπία αναβάλλεται - Νέο email απο τον ''τραπεζίτη'' [3]

Πρίν λίγες ώρες ένα νέο ηλ. μύνημα ήρθε για να δώσει όλες τις απαντήσεις.

 Κλίκ στην εικόνα για μεγένθυση

Τα στοιχεία του mail του (yahoo) έβγαζαν και ονοματεπώνυμο που ταίριαζε με τα αρχικά Γ.Β (όσοι έχουν λάβει το πρωτότυπο mail το γνωρίζουν).

Ποιο αναλυτικά το email γράφει τα εξής :
Παιδιά ηρεμήστε λίγο.

Είμαι το άτομο που έγραψε τα δύο κείμενα και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η πλάκα.

Ότι έγραψα είναι φανταστικό και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ειλικρινά δεν περίμενα με τίποτα να πάρει τέτοια έκταση το θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας απλός εργάτης αυτής της ταλαίπωρης χώρας και αυτές τις μέρες δεν έχω καθόλου δουλειά. Έτσι προχτές που καθόμουν στον υπολογιστή αποφάσισα να γράψω ότι μου κατέβαινε στο κεφάλι.

Στην αρχή μου φάνηκε διασκεδαστικό η όλη κατάσταση αλλά τώρα συνειδητοποιώ το μέγεθος αυτής.

Γ.Β.


Προσωπική άποψη, από τον τρόπο του γραψίματος και την συνεχή ροή του ¨λόγου¨του, δεν μου φάνηκε για ''εργάτης'' όπως αυτό εκλαμβάνεται. Μήπως τελικά δεν είναι εργάτης και ήταν στημένο;

Πώς αλλιώς θα φιμωθούν τα Blogs και οι ανεξάρτητες ιστοσελίδες αν δεν διαδίδουν ψευδές ειδήσεις;

Ας αφησουμε τα γεγονοτα, να δειξουν την πραγματικοτητα.

Τα blogs ας προσέχουν, οι μερες είναι δύσκολες και ο πανικός εύκολος...
Πηγή
1 - 2 - 3 - 4

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top