Select Menu

Tι θέλει άραγε ο Γιώργος Κουρής πίσω απο το ατρόμητο κανάλι του Λαού;;

Γράφει ο Γιάννης Β.

Ελληνες Αδέρφια μου!
Εντάξει, είμαι αδικαιολόγητος, αλλά ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ ανακάλυψα κι εγώ την ...Αμερική, διαπιστώνοντας οτι το περίφημο ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL  που εκπέμπει εδώ και 5 κοντά μήνες, ανήκει στην ΑΥΡΙΑΝΗ και στον πασίγνωστο Γιώργο Κουρή!!!

Το κανάλι δηλαδή, που έχει χρίσει τον εαυτό του ώς αδιάβλητο υπερασπιστή του Λαού και της Ελλάδας, έχει ιδιοκτήτη έναν απο τους μεγαλύτερους "Μαφιόζους" της δημοσιογραφίας!!!
Και ύστερα αναρωτιόμαστε, γιατί ο Ελλήνας παρακολουθεί απλά σκυθρωπός τη κατρακύλα της πατρίδας του, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λόγο ούτε να αντιδράσει!

Εχω όμως ένα ελαφρυντικό αδέλφια! Οτι ζώ στην Αυστραλία. Και επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κάνουν πολλές φορές να απέχω απο τα κοινά της πατρίδας σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο, όχι όμως σε πρώτο, στο να μην ενημερώνομαι δηλαδή επ ακριβώς για τα καίρια και σημαντικά προβλήματα, ας πούμε οτι αποτελεί δικαιολογία. Δεν είναι, το ξέρω, αλλα τι να κάνω!

Χτές λοιπόν, και εντελώς τυχαία, ανακαλύπτω οτι πίσω απο την καταγγελτική φωνή του ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL, με υπεύθυνο τον έγκριτο δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ, είναι η νέα "φωνή" του αλήστου μνήμης συγκροτήματος Κουρή!

Ο Κουρής λοιπόν... Ο άνθρωπος που έδωσε νέο πρόσωπο στην λαική δημοσιογραφία, ο άνθρωπος που εξέθρεψε τη μετάλλαξη του Εθνικοσοσιαλισμού δανειζόμενος ο,τι ο Γκέμπελς είχε εφαρμόσει ως προπαγάνδα για να στηρίξει τον Χίτλερ και να φανατίσει τον κόσμο με τις ιδέες του  Εθνικοσοσιαλισμου, ο άνθρωπος που είχε δηλώσει κάποτε οτι θα πούλαγε και την ίδια του τη...μάνα προκειμένου να στηρίξει τον Ανδρέα Παπανδρέου και το σάπιο καθεστώς του, ο άνθρωπος που καταχράστηκε συνολικά 856 εκατομμύρια δραχμές απο δάνεια - και αγύριστα φυσικά - απο τις τότε κρατικοδίαιτες τράπεζες Εθνική και Αγροτική, βρήκε ξανά την ευκαιρία τώρα, που ο λαός πλέον δεν έχει κανένα "ηλεκτρονικό" στήριγμα να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του, να το "παίξει" μπροστάρης στον νέο Απελευθερωτικό του Αγώνα απο τα δεσμά των τοκογλύφων του ΔΝΤ και του Μνημονίου!!!!

Θεέ μου, ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;

Απευθύνομαι με τούτο το σχόλιο στους νέους μας, αυτούς που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ τη φρίκη που λέγεται ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, είτε γιατί εκείνη την εποχή ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, είτε γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!

Ο Γιώργος Κουρής αδέλφια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΑΟΥ!
Πριν πολλά χρόνια, πρωτού ακόμη η δικτατορία σκεπάσει με το σκοτεινό της πέπλο την Ελλάδα, οι Κουρήδες έβγαζαν στην Κεφαλλονιά τη μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα του νησιού. Δεν υποστήριξαν ΠΟΤΕ το δημοκρατικό κίνημα και ήταν ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ του Γεωργίου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του!

Ποιανού υποστηρικτές ήταν; Μα φυσικά του - πολύ αργότερα - έτερου μεγάλου εχθρού τους, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!!!! Αυτόν που είχαν επί 1 σχεδόν χρόνο πρωτοσέλιδο στην ΑΥΡΙΑΝΗ τους, να βρίσκεται αγκαλιά με 2 Γερμανούς στρατιώτες το 1942! Φυσικά, πολύ αργότερα, αποδείχτηκε επιστημονικώς οτι η φωτογραφία ήταν παραποιημένη,  αλλά ποιός τους τιμώρησε ποτέ; ΚΑΝΕΙΣ αδέλφια μου! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!

Ο Γιώργος Κουρής και ο αδελφός του Μάκης, που κάποτε υπήρξε και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ήταν το "αυγό του φιδιού" που έκρυβε στον κόρφο του
ο Ανδρέας Παπανδρέου....

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή!

Ο Γιώργος Κουρής με τον αδερφό του, ήρθαν στην Αθήνα το 1978 και έστησαν εργοστάσιο που εβγαζε γραφική ύλη και καρμπόν (το θυμάστε άραγε το καρμπόν;).
Το 1980 μπήκαν στον πειρασμό να εκδόσουν μια λαική εφημερίδα, με το ύφος του καταγγελτισμού που έιχαν με την πρώτη τους, αυτήν της Κεφαλλονιάς. Ετσι, τον Μάρτιο του 1980 γεννιέται η ΑΥΡΙΑΝΗ, η εφημερίδα που θα ισωπέδωνε αργότερα τα πάντα στο πέρσαμά της!
Τους πρώτους τρεις μήνες της κυκλοφορίας της δεν διανεμόταν μαζί με τις άλλες εφημερίδες και είχε σχεδόν μηδαμινή κυκλοφορία, που δεν περιλαμβάνεται στα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ.
Οι Κουρήδες είχαν μια αρχή. ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Γι αυτό και το συντακτικό και τεχνικό προσωπικό της εφημερίδας ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και αυτό ήταν τελικά που τους εκτόξευσε στα ύψη. Γιατί; Μα διότι εκείνο τον καιρό, επι κυβερνήσεως Γεωργίου Ράλλη, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 1980, ξεσπάει η απεργία των τυπογράφων
που είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή των περισσότερων ελληνικών εφημερίδων. Οι μόνες εφημερίδες που κυκλοφορούσαν ήταν ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Η ΑΥΓΗ και η ΑΥΡΙΑΝΗ! Και ξαφνικά, η ΑΥΡΙΑΝΗ απο τα μερικές εκατοντάδες φύλλα που πούλαγε, ξαφνικά ΕΚΤΙΝΑΖΕΤΑΙ στα 50.000 φύλλα και η επιτυχία αυτή τρελλαίνει τους Κουρήδες που τρίβουν τα χέρια τους με βαθιά ικανοποίηση.
Και τότε, αποφασίζουν πως είναι η ώρα να δούν σε ποιό "καράβι" θα προσκολληθούν, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή παράπαιαν ιδεολογικά, κρατώντας μόνο το πομπώδες, φτηνά λαικίστικο ύφος
που όμως είχε έρισμα στην απλή, εργατική τάξη. Η κυβέρνηση Ράλλη, βαθιά συντηρητική αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Γ. Ράλλης, ενοχλούνταν, όχι απο το περιεχόμενο, αλλά απο το ύφος του
εντύπου, που δεν ταίραζε ούτε στη φύση, αλλά ούτε και στην κουλτούρα του μέσου Ελληνα. Αποφασίζει λοιπόν να βάλει εμπόδια στην κυκλοφορία της εφημερίδας, πότε με το αιτιολογικό
του φτηνού αντιτίμου (μόλις 5 δρχ. ενώ οι υπόλοιπες είχαν 15 δρχ.) και πότε με τον αποκλεισμό των συντακτών της απο τις καθιερωμένες ενημερώσεις των δημοσιογράφων στο Μεγαρο Μαξίμου.

Ο Γιώργος Κουρής γίνεται έξαλλος και "διατάζει" τους υποτακτικούς του, μαθητευόμενους συντάκτες επι το πλείστον και απλήρωτους ασφαλώς, να χτυπήσουν ανελέητα τη Νέα Δημοκρατία απο
παντού! Εφευρίσκοντας και κατασκευάζοντας διάφορα "σκάνδαλα", μεταξύ των οποίων και το γνωστό σκλανδαλο LACOSTE που αφορούσε εμπορικές υποθέσεις της συζύγου του Ράλλη, κατηγορίες
που αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσαν, πέραν του γεγονότος οτι ο Γεωργιος Ράλλης υπήρξε μεν ένας σπουδαίος και ΕΝΤΙΜΟΣ καθ' όλα άνθρωπος, αλλά κακός πολιτικός.
Αυτή λοιπόν η διαμάχη του με τη Ν.Δ. τον φέρνει πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και στον Πάπανδρέου, ο οποίος ξέροντας το ποιόν των Κουρήδων, δεν τους έχει εμπιστοσύνη και φοβάται
οτι στην πρώτη "στραβή" θα τον πουλήσουν. Απλά τους αφήνει να κάνουν το παιχνίδι τους μέχρι να κερδίσει τις εκλογές και μετά βλέποντας και κάνοντας με δαύτους. Οι εκλογές γίνονται, το ΠΑΣΟΚ θριαμβέυει με 48% κι ο Παπανδρέου γίνεται Πρωθυπουργός, όχι βέβαια απο την ΑΥΡΙΑΝΗ, αλλά επειδή είχε απο πρίν οικειοποιήθεί ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ και φυσικά επειδή ο Λαός ήθελε επιτέλους να γίνει αφέντης στον τόπο του, κλείνοντας τη πόρτα στη Δεξιά και στο αμαρτωλό παρελθόν της... 

Ο Γ. Κουρής αποφασίζει να οικειοποιηθεί τη νίκη του ΠΑΣΟΚ με το "έτσι θέλω", γράφοντας ως υπότιτλο, κάτω δηλ. απο τον τίτλο "ΑΥΡΙΑΝΗ" στην εφημερίδα του, αμέσως μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ,  "Η εφημερίδα που εξευτέλισε μια κυβέρνηση και γκρέμισε ένα σάπιο καθεστώς 50 χρόνων"! Μόνο που δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ απο όλα αυτά! Ούτε εξευτέλισε ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ούτε ποτέ  ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,  απο τη στιγμή την οποία υπήρξε κάποτε ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ, λιβανίζοντας καθημερινά τον Αρχι-αποστάτη Μητσοτάκη απ τη φυλλάδα του στη Κεφαλλονιά! Ο Παπανδρέου για κάποιους μήνες μετά την εκλογή του, εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις απο αυτόν και το εντυπό του, αλλά μετά την συνάντησή τους στο Καστρί τον Ιούνιο του 1982, αποφασίζει να συμπορευτεί με την ΑΥΡΙΑΝΗ, έχοντάς την ώς υποστηρικτικό όργανο των σχεδίων του τόσο για την πολιτική του, όσο και για τη νέα τάξη πραγμάτων που ετοίμαζε για την ελληνική κοινωνία. Ετσι, γεννήθηκε ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

Ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, που με το εμετικό ύφος του στύλ "Θα σας κρεμάσουμε ρε Νεοδημοκράτες, που μας το παίζετε και προοδευτικοί",  "Καθίστε φρόνιμα και μη βγάλετε κίχ, γιατί θα σας ξεριζώσουμε τα λαρύγγια κοπρίτες" (αυτό προς τους αντιφρονούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφωνήσει για την εκλογή Σαρτζετάκη) "Αυτό το σκουλίκι που ακούει στο όνομα Χατζιδάκις ή Μινού Χατζιδού, θα το πατήσω κάτω μέχρι να λιώσει η σόλα μου" (απειλή προς τον μεγάλο συνθέτη μας Μάνο Χατζιδάκι) Ο Κουρής αρχίζει και θεριέυει παντού, σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Μετά τη συνάντηση δε με τον Παπανδρέου, ως εκ θαύματος, εγκρίνεται απο το πουθενά και το πρώτο του θαλασσοδάνειο. Εκτοτε, με χίλια δυο τερτίπια, έβαζε στο χέρι την ΕΘΝΙΚΗ με όλο και περισσότερα δάνεια και μετά έρχεται η σειρά της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ.

Μέσα σε μια πενταετία, το συγκρότημα ΚΟΥΡΗ γίνεται ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ.

Το ύφος της εφημερίδας, γίνεται και ύφος της πολιτικής ζωής και υιοθετείται απο αρκετά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, με κύριο εκφραστή τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Οι "κλαδικές" του ΠΑΣΟΚ,
μαζί με τους λεγόμενους "πρασινοφρουρούς". σκορπουν παντού τον τρόμο, σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, μοιράζοντας μαζί με την ΕΞΟΡΜΗΣΗ, το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, και την ΑΥΡΙΑΝΗ.

Η εφημερίδα του Κουρή γίνεται η μοναδική που κυκλοφορεί στα Υπουργεία και στις ΔΕΚΟ, βάζοντας φραγμό στις άλλες εφημερίδες. Ηταν εντολή "άνωθεν", οτι το μόνο έγκυρο έντυπο για αυτούς που ήθελαν να δηλώνουν ΠΑΣΟΚ, ήταν η ΑΥΡΙΑΝΗ και αυτή έπρεπε να κρατούν στα χέρια. Οποιος δεν υπάκουε, είτε μετατίθεντο είτε άλλαζε πόστο και βαθμό... Η εφημερίδα εξακοντίζεται στα 400.000 φύλλα καθημερινά, ρεκόρ που θα μείνει αξεπέραστο! Ο Κουρής γίνεται ο απόλυτος εκφραστής του κινήματος. Και το κίνημα πλέον, γίνεται ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Στον ΟΤΕ, ο Θεοφάνης Τόμπρας, ένας απο τους χειρότερους ανθρώπους  που υπήρξαν ποτέ σε κρατικό ρογανισμό, γινεται διευθυντής του και τοποθετεί "κοριούς" σε όλα τα τηλέφωνα "υπόπτων" πολιτών και στελεχών της Αντιπολιτευσης, μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου
του αρχηγού της Κ, Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα ζεί ξανά σε "κλοιό", αυτόν του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Ο Κουρής συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ με φρουρά δύο ή τριών αστυνομικών της Ασφάλειας, σα να επρόκειτο για...κυβερνητικό στέλεχος! Το συγκρότημά του στον Ταύρο, είναι περιστιχίσμένο απο περιπολικά της Αστυνομίας, που αλλάζουν με βάρδιες. Ζεί σαν απόλυτος Αρχοντας. Ο Παπανδρέου τον χρησιμοποιεί ως γκαιμπελικό όργανο εκφοβισμού όχι μόνο των βουλευτών του, αλλα και των στελεχών της κυβέρνησης, δηλαδή των ίδιων των Υπουργών του! Αν κάποιος έπεφτε στα νύχια και στο...στόμα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, (π.χ. Τρίτσης) έπρεπε να καρατομηθεί. Νόμος. Δεν έπεφτε βέβαια τυχαία. Ο Παπανδρέου όποιον υπουργό του ήθελε να καρατομήσει στον επόμενο ανασχηματισμό είτε απλώς να τον εκφοβίσει επειδή του αντιτίθονταν είτε και τα δύο, έπρεπε πρώτα να τον δώσει βορά στα δόντια του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ. Χιλιάδες στελέχη και μέλη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, λοιδωρήθηκαν και εξευτελίστηκαν απο τον Κουρή και το συνάφι του, ικανοποιώντας τον Μεγάλο Αρχηγο. 

Ο καλλιτεχνικός κόσμος και η Διανόηση περισσότερο, κατακρεουργήθηκαν. Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε "Μίκυ Μάους", ο Μάνος Χατζιδάκης "Μινού Χατζιδού", ο μέγας φιλόσοφος και διανοητής Κορνήλιος Καστοριάδης που στιλίτευσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το καθεστώς του, αποκαλύπτοντας οτι ο Παπανδρέου πούλησε τους συνεργάτες του στον
Μανιαδάκη, Υπουργό Ασφαλείας της χούντας του Μεταξά και γίνεται "Κορνήλω η Ρουφιάνα" που θα γλύψει κάποτε όλα τα κ...λιά των ΠΑΣΟΚτζήδων για να βάλει μυαλό"!

Οποιος πήγαινε ΚΟΝΤΡΑ στον Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ή και σ' αυτόν τον ίδιο, ήταν "νεκρός".
Ακριβώς, οι ίδιες μέδοθοι που εφάρμοζε ο Γκαίμπελς. "Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε! Στο τέλος οπωσδήποτε κάτι θα μείνει!" Ευτυχώς όμως αδέλφια μου, οι προσωπικότητες όλων αυτών ήταν πολύ πιο πάνω απ' όλον αυτόν τον ΒΟΘΡΟ που τους είχε ρίξει ο Κουρής και η εφημερίδα του. Και δεν εέμεινε ποτέ, ούτε ΚΟΚΚΟΣ λάσπης πάνω τους.

Ο Κουρής φτάνει στο ζενίθ της ακμής του, όταν μπαίνει στο χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, με το ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Αθήνα", τον οποίον εγκαινιάζει ο ίδιος ο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα με περισσή οικοιότητα την ΑΥΡΙΑΝΗ ως το "ΑΓΛΑΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ" (!!!) και φυσικά, όταν ανοίγει τον αλήστου μνήμης τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλι 29". Εκεί πραγματικά ήταν η "χαβούζα" των λαικιστών και γκαιμπελίσκων του ΠΑΣΟΚ με πρωτοκαθεδρία τον επίσης αλύστου μνήμης Ευαγγελο Γιαννόπουλο, που χρίζεται ως το "φερέφωνο", ή αν θέλέτε, ό άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με την εκπομπή του "Η Αλλη Οψη"...

Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού αδέρφια!  Ο Κουρής, είχε αρχίσει να τσακώνεται με το αφεντικό του, επειδή αυτός  "μυρίστηκε" οτι ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ στο τέλος δεν θα του έβγαινε σε καλό και επειδή ήταν πανέξυπνη αλεπού της πολιτικής, αρχίζει να τα κάνει πλακάκια με τον Γιώργο Κοσκωτά, εναν τυχάρπαστο "απο το πουθενά" Τραπεζίτη, ο οποίος σε ηλικία μόλις 30 ετών αγόρασε με κομπίνα μια μικρή τράπεζα στην οποία δούλευε, την Τράπεζα Κρήτης και μέσω αυτής αποφασίζει να γίνει μεγαλοπαράγοντας, αγοράζοντας την ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ο Κοσκωτάς είχε συναντηθεί δύο φορές με τον Παπανδρέου, προτείνοντάς του να τον στηρίξει με μια νέα εφημερίδα, γιατί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν ήταν εύκολο, η εφημριδα αυτή ήταν ιστορική και παραδοσιακά δεμένη στο άρμα της κεντροδεξιάς. Παρ 'ολα αυτά, θα φρόντιζε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να είναι επιεικής στο ΠΑΣΟΚ και στον Παπανδρέου, να μην τον αντιπολιτεύεται σθεναρά και, με τη βοήθεια της νέας εφημερίδας που λεγόταν ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ και ήταν πιστό αντίγραφο της Aμερικάνικης εφημερίδας USA TODAY. Μοντέρνα, πολυσέλιδη και σε διαφορετικό στύλ, η νέα εφημερίδα εντυπωσιάζει τον Παπανδρέου και του άρεσε η ιδέα να είναι μια εφημερίδα ολότελα "δική" του, ξεφεύγοντας απο τη βρωμιά της ΑΥΡΙΑΝΗΣ.

Ο Κουρής αντιλαμβάνεται οτι το αφεντικό τον εγκαταλείπει και αποφασίζει να δράσει. Εν τω μεταξύ, άρχισε να τον πιέζει και η ΕΘΝΙΚΗ για τα δάνεια που είχε πάρει και τα φίδια είχαν αρχίζει να τον ζώνουν. Σποραδικά λοιπόν, αρχίζει να χτυπά τη κυβέρνηση και ορισμένες επιλογές της, χωρίς να ακουμπά (ακόμη) τον Ανδρέα. Στο μεταξύ, η παραδοσιακά ΠΑΣΟΚική εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του Τεγόπουλου, είχαν αρχίσει σιγα-σιγά να  αποστασιοποιούνται απο το ΠΑΣΟΚ για καθαρά λόγους συμφέροντος. Κι έτσι, ο Κουρής πίστευε οτι αργά η γρήγορα, το "αφεντικό" θα τον ξαναχρειαστεί και τότε...θα χορέψει καλά (το αφεντικό)! Ακολουθεί η ευσπεσμένη εισαγωγή του Παπανδρέου στο νοσοκομείο του Χέρφιλντ στο Λονδίνο και η εγχείρηση "ανοικτής καρδιάς" που έκανε και, το - κυριώτερο - το ξέσπασμα του σκανδάλου Κοσκωτα. Ο Κουρής χορεύει στη καρέκλα του γραφείου του τρισευτυχισμένος!

Ο Κοσκωτάς δραπετεύει απο την Ελλάδα, αφήνοντας τα πάντα πίσω του (εκτός απο ένα κομμάτι κέικ που έφαγε βιαστικά πάνω στο γραφείο του στην εταιρεία ΓΡΑΜΜΗ) και ο Παπανδρέου βάλλεται απο παντού ως συνένονοχος στη ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως τον κατηγορεί το περιοδικό ΤΙΜΕ. Και όχι μόνον αυτό, βάλλεται και ως μοιχός πλέον, σέρνοντας παντού την κατα 34 χρόνια νεωτερή του μετραίσσα του Δήμητρα Λιάνη. Σε εξαιρετικά δυσκολη θέση ο άλλοτε κραταιός και αναμφισβήτητος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ψάχνει να βρεί συμμάχους αλλά δεν τα καταφέρνει. Αντ' αυτού λοιπόν, νά σου και πάλι ο Κουρής! Που αυτή τη φορά, θέλει πολύ μεγάλα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει,  όπως φέρεται να ομολόγησε και ο ίδιος κάποτε σε πρόσωπο του στενού του κύκλου. 

Ο Παπανδρέου του δίνει "Γή και Υδωρ" προκειμένου να τονβ στηρίξει και ο Κουρής φυσικά τα παίρνει. Και ξεκινάει απο εδώ η ιστορία του "καναλιού 29", μια ιστορία βρώμικη, όσο και τα νερά των υπονόμων. Το κανάλι χτίζεται και στελεχώνεται μέσα σε μια βδομάδα, η άδεια λειτουργίας του χορηγείται ΑΜΕΣΩΣ, τη στιγμή που το ΜΕGA CHANNEL δεν είχε ακόμη και εξέπεμπε σχεδόν παράνομα και ξεκινάει ο αγώνας διάσωσης του Παπανδρέου. Και για να χοντρίνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα ο ανήθικος και χωρίς φραγμούς αυτός άνθρωπος, ΣΤΗΝΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ με δήθεν πράκτορες της ΚΥΠ στον Υμηττό όπου είχε τους πομπούς του, οτι δήθεν η ΚΥΠ του Τσίμα έκανε παρεμβολές στο σήμα του σταθμού και εμπόδιζε την εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ!

Η αλήθεια φυσικά είναι άλλη! Ο ίδιος ο Κουρής, με τις επαφές και τις άκρες που είχε τότε στην ΕΥΠ, ζητάει επιτακτικά να του φρουρούν καθημερινά πράκτορες της υπηρεσίας την κεραία που είχε στον Υμηττό, απο φόβο - και καλά -μήπως και του τη γκρεμίσουν, ενώ ο ΙΔΙΟΣ και μερικοί τεχνικοί του δημιουργούν παράσιτα με ειδικό μηχάνημα που βρισκόταν στη ταράτσα του συκγρότηματος του Ταύρου! Και κάποια νύχτα, Ο Κουρής παρέα με τρείς τεχνικούς και μια κάμερα, ανεβαίνουν στο βουνό για να κάνουν δήθεν έλεγχο στην κεραία, κατευθύνονται προς το αμάξι των ανυποψίαστων ΚΥΠατζήδων που του...φυλάνε τον εξοπλισμό και τους...σπάζουν στο ξύλο με τη κάμερα να καλύπτει το στημένο γεγονός!!!Και φυσικά ο Κουρής γίνεται και πάλι ο λαικός ήρωας,  βγαίνοντας την επ αύριο η ΑΥΡΙΑΝΗ με ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ"!!! Η ΚΥΠ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πίσω απ τις παρεμβολες στο Κανάλι 29"!!!" καταγγέλοντας οτι θέλουν να χώσουν έτσι μέσα τον ΑΝΔΡΕΑ, τον λαοπρόβλητο ηγέτη που χτυπιέται απο παντού, αν και άρρωστος!...

Τι άλλο να γράψω άραγε γι αυτόν τον τον αδίστακτο μαφιόζο της πολιτικής και του Τύπου....
Και μόνο το γεγονός οτι μετά απο λίγα χρόνια, η νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιείται απο τον ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟ λέει πολλά... Η εφημερίδα του αρχίζει να πέφτει μέρα με τη μέρα σε κυκλοφορία, ο κόσμος του γυρνάει τη πλάτη και το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη τον "αποκυρήσσει" με την στάση του απέναντί του. Ξαφνικά, βλέπει την εφημερίδα του να βρίσκεται σχεδόν στην τελευταία θέση, με 6-7.000 φύλλα απο 400.000 που πούλαγε και αποφασίζει να χτυπήσει ξανά, αφού είδε οτι οι εκβιασμοί του δεν έπιαναν πλέον! Και χτυπάει με ανάστροφο τρόπο, αυτόν δηλαδή του "Mea Culpa", κατά την προσφιλή τακτικη του αφεντικού του. Το πρωτοσέλιδο του έχει τίτλο το δραματικό "ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ"!!!, αποκηρύσσοντας κι αυτός με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ και το παρελθόν! Και στρέφεται στη ...Νέα Δημοκρατία!!!! Ναί, ναί, όπως το γράφω και το βλέπετε!
Ο Σημίτης πλέον είναι το κάθαρμα, ο ληστής κλπ κλπ και ο Κωστάκης ο χοντρούλης το...καλό παιδί που θα μας σώσει!!!!

Και φτάνει στις 9 Αυγούστου του 2008, με πρωτοσέλιδό του να κραυγάζει "
"Κατέρρευσε με πάταγο η σκανδαλολογία"...και η προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης" και με φώτο  τον...Καραμανλάκο!

Το θράσος του δεν χωράει ούτε στο...σύμπαν!

Γι αυτό και σήμερα κραυγάζει ακόμη "Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει της π...νας!" Που σημαίνει με απλά λόγια οτι "όποιος κουνηθεί κ...φάλες, και με χτυπήσει ή με καρφώσει, να το σκεφτεί καλά γιατί όλους σας έχω στο κιτάπι μου"!

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ, ΘΕΛΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΣΟΥ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ;

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

Γιάννης Β.
Μελβούρνη, Αυστραλίας


Πηγές:
-Αρης Παπάνθιμος, ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, το Σημερινό πρόσωπο του Φασισμού, εκδόσεις ΟΡΟΣΗΜΟ 1988
-Βασίλης Ραφαηλίδης, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, σειρά άρθρων, εκδόσεις ΕΘΝΟΣ 1988
-Αλέξης Ζαούσης, Κωνσταντίνος Στράτος, Οι ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, εκδόσεις Γνώση
-Δημήτρης Ζήκας, Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, εκδόσεις Σταμάτη, 1986

Links:
Ο Μάνος Χατζιδάκις εναντίον της «Αυριανής»
Ριζοσπάστης: «Αυριανή», Λιάνη και Σημίτης
Αφιέρωμα στον Τύπο: Η Αυριανή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top