Select Menu


Δίχως ανάπαυλα συνεχίζονται τα επεισόδια στην Κερατέα κάθε εβδομάδα, με τα ΜΑΤ να έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή ως στρατός κατοχής και τους κατοίκους να έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν "καταδρομικές μεθόδους" για να δημιουργούν προβλήματα σε αυτά.

Φτάνουμε στους τρείς σχεδόν μήνες συνεχών κινητοποιήσεων από πλευράς των κατοίκων και η μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή - χωρίς κανείς να έχει ακόμη καταλάβει το γιατί - έχει λειτουργήσει με τρόπο αν μη τι άλλο προβοκατόρικο, καθώς βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των κατοίκων και του κράτους, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξεύρεση οποιασδήποτε λύσης, καθώς για πολλούς το ζήτημα πλέον έχει γίνει "προσωπικό", ειδικά μετά την επιδρομή πριν κάποιες ημέρες, των ΜΑΤ μέσα σε σπίτια της περιοχής και τις συλλήψεις κατοίκων.

Ακόμη και την ημέρα της μεγάλης απεργίας, την Τετάρτη, κατά την οποία για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας παραδόθηκε σε ομάδες που ήθελαν να παίξουν πετροπόλεμο και μολοτoφοπόλεμο με τα ΜΑΤ, στην Κερατέα παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και είχαμε και πάλι επεισόδια. Ενώ κάποιες διμοιρίες, αμέσως μόλις κατάφεραν να... απεμπλακούν από το κέντρο, στάλθηκαν στην Κερατέα. Φαίνεται ότι για κάποιους η προάσπιση των συμφερόντων, είναι πιο σημαντική από την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλης.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολάβων, οι οποίοι θέλουν να κάνουν "πράσινες μπίζνες" με την "πράσινη ανάπτυξη", χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι αιτιάσεις των τοπικών κοινωνιών. Η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη κατηγορεί μάλιστα τους κατοίκους για... ελλιπή ενημέρωση, καθώς θεωρεί ότι όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, προφανώς δεν ξέρει τι του... γίνεται, ξεχνώντας ότι εδώ και πολύ καιρό, πριν αρχίσουν τα εκτεταμένα επεισόδια, οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής είχαν κινητοποιηθεί, ενημερωθεί και κάνει γνωστές τις προθέσεις τους, ζητώντας από την κυβέρνηση διάλογο.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μετατρέψει την Κερατέα σε εμπόλεμο πεδίο και να χρησιμοποιήσει τους αστυνομικούς ως... μπάτσους - θεματοφύλακες των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων. Αυτό φαίνεται ότι γίνεται αντιληπτό και από τους ίδιους τους αστυνομικούς, σιγά-σιγά. Καταλαβαίνουν ότι χρησιμοποιούνται με ανήθικο τρόπο από την κυβέρνηση. Έτσι είχαμε και από την πλευρά τους τις πρώτες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Κρικέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι "η κατάσταση έχει ξεφύγει, η Πολιτεία είναι απούσα και έχουν βάλει μπροστά τους αστυνομικούς, αλλά δεν αφορά την αστυνομία η δημιουργία ΧΥΤΑ".

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top