Select Menu


Όπως και άλλοτε, η διαταγή είναι μία: "διατάσσεσαι να επιζήσεις"...

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ… ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ!
Είναι κάτι τυπάκια, όχι ιδιαζόντως δημιουργικά, όχι όμως και ατάλαντα, που χρόνια τώρα περιφέρονται σε εφημερίδες και κανάλια «εκφέροντας άποψη»! Δεν μένουν(παραδόξως) ποτέ άνεργοι-ες, έχουν ταλέντο στο να αναπαράγουν την στιγμή, εντυπωσιάζοντας αυτούς που το πρωί έχουν την έγνοια του μεροκάματου αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν ούτε όσα προβλέπει ένας αγρότης κοιτάζοντας κάθε βράδυ τον καιρό να αλλάζει…
Το Αύριο! Φταίει που όλοι έχουν κοινό την έλλειψη φαντασίας και την ψυχοπαθητική εμμονή-πίστη σε αυτό που λέμε «ρεαλιστική πραγματικότητα», επειδή έχουν αποστερηθεί στην κρίσιμη ηλικία των 3-8 ετών το δικαίωμα να θυμώνουν στον μπαμπά και να ονειρεύονται πέρα από την μαμά, την πέρα από τα χρόνια τους και «τα κυβικά» τους, ευειδή 20χρονη κόρη του γείτονα…

Χωρίς μακροπερίοδο αναζήτηση, στην Δημόσια ζωή και στον Δημόσιο λόγο καταντάς εύκολα «εργαλείο» στα χέρια όσων θέλουν να χειριστούν τα πάθη σου, όπως ειδικά συμβαίνει με τους ευνούχους των media.Και ύστερα ο έλεγχος από πολιτικούς-προαγωγούς φαίνεται παιχνιδάκι!

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ CIA…
Το παλιό εγχειρίδιο στρατολόγησης πρακτόρων της πιο γνωστής υπηρεσίας πληροφοριών στον κόσμο, έλεγε ότι πρέπει να επιλέγονται για πράκτορες, ΜΟΝΟΝ όσοι πληρούν τρεις προυποθέσεις: 1ον. Να είναι εκβιάσιμοι, κατά προτίμηση λόγω κάποιας ιδιαίτερης σεξουαλικής δραστηριότητας ή επιλογής. 2ον. Να πιστεύουν πραγματικά σε κάτι, ώστε αυτό να μπορεί διαστραφεί όταν χρειασθεί αλλά να μην έχουν απολύτως την λογική ενός «μισθοφόρου». 3ον.Να δέχονται χρήματα ακόμη και αν δεν τα έχουν ανάγκη ή δεν τα ζητούν διότι έτσι δημιουργούν νέες ανάγκες και εξάρτηση που πλέον είναι δύσκολο να αποβάλλουν, καθιστώντας σταθερή τη σχέση με την υπηρεσία.

Αν στρατολογείς με αυτά τα κριτήρια μπορείς να ελέγχεις δημοσιογράφους, πολιτικούς, «αντιστασιακούς» της πόλης και του βουνού(από την πλατεία Μαβίλη, την Ρέα, τον Διόνυσο, την Νέα Πεντέλη και τη Μαρίνα Αλίμου), μπορείς να καθορίσεις από το 1985 ότι το μεταναστευτικό(!) και η Τρομοκρατία θα είναι το υπ. αριθ.1παγκόσμιο πρόβλημα το… 2011 αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις ένα Χομεινί, ένα Αφγανιστάν, ένα Ιράκ ή μία Κρίση που για αλλού την ξεκίνησες και αλλού αυτή σε πάει…

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (δημώδες)
«Τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία. Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία» έλεγε ο Μάρσαλ Μακ Λούαν. Με φίλους συχνά γελάμε όταν λέμε κάποια πράγματα που ο καθένας από τον χώρο του γνωρίζει: οι πλέον άσχετοι τα απορρίπτουν με μια απλή κίνηση του κεφαλιού, που δείχνει την απεριόριστη απαξία τους για τις «βλακείες» μας! Την ίδια ώρα επαναλαμβάνουν οικονομικές-πολιτικές καραμέλες που τους μοίρασε ο προσωπικός τους-κατά το πρότυπο του γιατρού- αρθρογράφος ή τηλεσχολιαστής!

Το ίδιο ισχύει και για το διαδίκτυο: γράφονται τόσα πολλά που είναι δύσκολο να βρεις τι είναι αλήθεια. Τυχαίο είναι που οι πιο βλάκες τελικώς δημοσιογράφοι, πολιτικοί, δημοσκόποι, αναλυτές επαναλαμβάνουν εδώ και μια δεκαετία, σε όποια ερώτηση δεν τους βολεύει, ότι πρόκειται για «θεωρία συνομωσίας»;

ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ… 1941;
Τον τελευταίο καιρό φίλοι εξομολογούνται ότι «δεν βλέπουν στον ορίζοντα καμία προοπτική»! Δεν είναι τυχαίο: έχουμε περίοδο ανομίας, το νέο δεν έχει πάρει μορφή ακόμη και για αυτό δεν μπορεί να το «δει» κανείς. Πόσοι το 1941 δεν ήταν απελπισμένοι από την σαρωτική επέλαση του Άξονα; Πόσοι από αυτούς πίστευαν ότι σε 30-40 μήνες ο Μουσσολίνι θα κρέμεται σε μία κολώνα από τον Πέντρο και τον Μπιλ της 52ας Ταξιαρχίας των Γαριβαλδινών, στην Ιταλία και ότι ο Χίτλερ με την Εύα Μπράουν θα αυτοκτονούσαν ανάμεσα σε «επίλεκτα» 15χρονα της Βέρμαχτ;

Δεν είναι εύκολο να πιστεύεις στην νίκη του καλού, στην εποχή που το κακό δεν είναι μόνο…life style αλλά κτυπά ως απειλή για την ίδια την επιβίωση!

Όπως όμως είχε πει πολύ σοφά τότε και ένας γνωστός για το μουστάκι του και όχι μόνον, η γενική εντολή προς τους αποκομμένους, τους διάσπαρτους, τους ομήρους και τους εγκλωβισμένους έως ότου ανασυγκροτηθούν οι δυνάμεις Αντίστασης, είναι μία: «διατάζεσαι να επιζήσεις…»

ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ «ΝΕΑ ΤΑΞΗ»;
Ακούγεται πολύ βαρύ αλλά… μας τά΄ παν κι άλλοι. Η ζωή λατρεύει την διαφορά. Οι άνθρωποι διαφέρουν τόσο όσο και τα πρόσωπα τους. Και ποτέ δεν ομονόησαν για κανέναν –ισμό. Είναι αργά για να το κάνουν τώρα. Εκτός και αν λ.χ. οι ΗΠΑ αποφασίσουν να κυριαρχήσουν έναντι της Κίνας, χάνοντας το πιο σημαντικό πράγμα που έχουν και αυτές, και η (sic)Ενωμένη Ευρώπη, η Ινδία, η Βραζιλία και όλες μαζί οι εταιρείες τους: εμάς τους πελάτες τους… Άλλο μικροί πόλεμοι και άλλο γενικευμένη αντιπαράθεση. Και όταν η κάθε Μέρκελ δει ότι η Κίνα δεν είναι αφελής όταν αγοράζει τόσα πολλά προιόντα της, η διεθνής «κοινότητα» θα γίνει, πάλι, καλύτερη. Κανείς δεν έχει βρει τον «μοχλό» που είναι ικανός να κινήσει τον κόσμο!

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ… ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ;
Ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν την Μεσόγειο που την βλέπουν σαν …διάδρομο για τα Αεροπλανοφόρα τους! Πιο σοβαρά, οι Θαλάσσιες Δυνάμεις στις «ζεστές θάλασσες του Νότου» θα εγκλωβίζουν πάντα τις Χερσαίες από το να κυριαρχήσουν στην Παγκόσμια Νήσο, όπως έλεγε ο γέρο- Σπάικμαν. Και παρά αυτά που προείπε ο πολύς Κλάουσχόφερ ακόμη και αν ξαναελεγχθεί η Heartland από την Γερμανική Ευρώπη ή και από νέα συμμαχία με τους φορείς τους Παν-Σλαβισμού, πάλι το παιχνίδι θα ξαναχαθεί για τους «Κεντρικούς»: τυχαία κτύπησαν οι Αμερικανοί από Ιράκ και Αφγανιστάν έως Γιουγκοσλαβία; Από το ΄90 αποκλείουν συστηματικά τις διεξόδους των Χερσαίων δυνάμεων,στην νέα πορεία τους για την παγκόσμια κυριαρχία….

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ…
Όταν κατέρρεε η δήθεν ΕΣΣΔ, τα πρώτα κράτη που αυτονομήθηκαν ήταν κάτι Εσθονίες, Λιθουανίες, Λετονίες για να ακολουθήσει η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας προς όφελος της Κροατίας και της Σλοβενίας. Τα συμμαχικά κράτη των ΝΑΖΙ! Αυτά σε καιρούς που υλοποιούνταν τα σχέδια για Οικολογία, κόψιμο του Τσιγάρου, Βιο- Βενζίνη και απόλυτη αποστέρηση των Βαλκανίων( της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) από τους φυσικούς πόρους και το παραγωγικό δυναμικό της… όπως επί Χίτλερ. Τυχαίο-δεν νομίζω. Βλακώδες στην επανάληψη του, σίγουρα. Μερικές φυλές, όπως οι Γερμανοί, φαίνεται πως έχουν πρόβλημα με την παραγωγική σκέψη. Ετοιμαστείτε για τον νέο γύρο, η βλακεία, είχε δίκιο ο εβραίος που έπαιζε με τα πυρηνικά, είναι αήττητη!

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ;
Ότι είχαν καταλάβει και το 1941! Τίποτε. Ο Λεμπέσης είχε δίκιο όταν έλεγε ότι πλουτίζουν οι βλάκες γιατί κάνουν πράγματα που δεν θα έκανε ένας ευφυής, επειδή θα αναλογιζόταν τις συνέπειες. Στην Κατοχή υπήρχε ο βαθύπλουτος Μαραθέας. Το βιός του μεγάλωνε, η περιουσία όπως λέγαν τότε… αυγάτιζε. Η φύση έχει πολλούς τρόπους να φανερώνει την απέχθεια της προς την υπερβολή. Βρέθηκε ένα από τα πιο διεστραμμένα άτομα, ο περιβόητος(πως χάθηκε, δεν θα μας πει ποτέ κάποιος εξ ευωνύμων;) ο «Αχιλλέας», το Alter Ego του Βελουχιώτη και αφού τον απήγαγε, τον κακοποίησε και χωρίς εντολή και φανερό λόγο, τον έσφαξε!

Ανάλογα παραδείγματα πολλά. Μπορούμε να υπολογίσουμε τις τροχιές των πλανητών αλλά όχι πως θα αντιδράσει ο διπλανός μας όταν τον κυριεύσουν τα πάσης φύσεως ένστικτα του… Ωστόσο ακόμη οι κυβερνητικοί-Χρηματιστηριακοί… τσέλιγκες, προεστοί, προύχοντες, δημογέροντες και Κεχαγιάδες, δεν έχουν καταλάβει ότι οι ειδικές περιστάσεις απαιτούν και ειδικές πολιτικές… Κάθε πρωί συζητούν για το αν θα πάρουν οι Τράπεζες την επόμενη δόση, φθάνοντας τα 110 δις. Ευρώ, μη «δίνοντας μία» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε μια χώρα όπου πρώην ευκατάστατοι πολίτες πένονται και πρώην ευυπόλυπτοι προετοιμάζονται διά Road Show εντός γνωστών σωφρονιστικών καταστημάτων!

Συμπέρασμα: αν δεν μπορούν οι «ισχυροί της Γης» να επιδείξουν φαντασία και να φρενάρουν λίγο την απληστία τους(αλήθεια τι έγιναν οι μεγαλοδημοσιογράφοι που έλεγαν ότι «οι αγορές αυτορυθμίζονται»;) περιμένετε να το κάνει ο κυριούλης του ΣΕΒ; Όχι μέχρι τέλος θα το πάει…

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: όταν πέθαιναν κατά εκατοντάδες στους δρόμους τον σκληρό Απρίλη του ΄41 οι Αθηναίοι, δεν εξεγέρθηκαν. Έφταναν στο θάνατο με την αξιοπρέπεια του απελπισμένου. Τους βρήκαν μπροστά τους οι δυνάμεις Κατοχής για κάτι πολύ «απλούστερο», που όλη η άλλη Ευρώπη είχε αποδεχθεί: την «Πολιτική Επιστράτευση» Εργατών!

Υπάρχουν ένστικτα κατώτερα και ανώτερα. Αξίες που αγνοούν γιατί ο κάθε υποβρυχιο-πολιτικός ή οικονομο-τσιμεντάς δεν συνεπάγεται πως έχει και ανώτερες κεντρικές νευρικές λειτουργίες ή ιδεοπαραγωγή! Μια μέρα, για κάτι «απλό», κάποιος θα θίξει τον ταπεινωμένο ψυχισμό του αιώνιου Έλληνα. Τότε πάλι θα το αισθανθούν πολλοί, την ύστατη ώρα. Και θα είναι αργά και πάλι. Έως τότε συνέλληνα «διατάζεσαι να επιζήσεις…»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top