Select Menu


Η κυβέρνηση της Ρωσίας σχεδιάζει και θα θέσει πολύ σύντομα σε εφαρμογή, εθνικό σχέδιο αναδιάταξης της πολεμικής βιομηχανίας της, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν. Η αμυντική βιομηχανία της χώρας εξήγαγε οπλικά συστήματα ανά τον κόσμο, συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2010.

Πέραν των εξαγωγών που προσφέρουν πολύτιμο συνάλλαγμα στα κρατικά ταμεία της Ρωσίας, η χώρα ενδιαφέρεται για τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής της βιομηχανίας, λόγω των τεραστίων απαιτήσεων που προκύπτουν από το σχέδιο εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι το 2020.

Η διατήρηση υψηλών ρυθμών κερδοφορίας των ρωσικών αμυντικών βιομηχανιών, δίνει τη δυνατότητα επένδυσης μέρους των κερδών για την βελτίωση των υποδομών, των μεθόδων παραγωγής, αλλά κυρίως, έμφαση και επένδυση σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και βελτίωσης των μεθόδων μάρκετινγκ για διείσδυση των ρωσικών αμυντικών προϊόντων σε "δύσκολες" αγορές.

Υπενθυμίζεται, ότι η προσπάθεια αυτή αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους. Το 30% του ρωσικού οπλοστασίου θα έχει εκσυγχρονιστεί μέχρι το 2015 για να ακολουθήσει το υπόλοιπο 70% εντός του προαναφερθέντος χρονοδιαγράμματος. Το συνολικό ύψος της προσπάθειας, το κόστος δηλαδή του εκσυγχρονισμού έχει προϋπολογιστεί στα 641 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top