Select Menu

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Απο προχτές ξεκινήσαμε αυτήν την αναγκαία "Βουτιά" στα Αδυτα της Ελληνικής Ιστορίας, προσπαθώντας να καταγράψουμε τους Μαύρους Προδότες του Εθνους μας, να παραδειγματιστούμε και να αποτινάξουμε πλέον μια και καλή ενα σάπιο καθεστώς 190 χρόνων!  Σήμερα το 3ο Μέρος!



Γ. Παπαδόπουλος - Δ. Ιωαννίδης. Οι φονιάδες της Κύπρου.

Δύο απο τους πλέον χειρότερους Εφιάλτες που γέννησε ποτέ ο τόπος. Αμετανόητοι, ώς την τελευταία στιγμή της ζωής τους, αυτοί οι δύο ...υπάνθρωποι, υπήρξαν καθαρά προιόντα της απίστευτης "πλύσης εγκεφάλου"  και της παγκόσμιας υστερίας εναντίον του κομμουνισμού! Αν ο Φασισμός δεν είχε το κάλυμμα του Εθνικοσοσιαλισμού, ασφαλώς και οι δύο αυτοί παρίες της ελληνικής ιστορίας δεν θα υπήρχαν κάν! Αλλα ποιοί ήταν στην αλήθεια αυτοί οι δύο και πώς κατάφεραν να κυβερνήσουν την Ελλάδα κάποια μέρα;

Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση. Ο Παπαδόπουλος δεν ξεκίνησε τη καριέρα του ως Αξιωματικός για να προδώσει τη πατρίδα του. Αντιθέτως μάλιστα. Πολέμησε γενναία το '40-'41 στο Αλβανικό μέτωπο και αργότερα στη μάχη των οχυρών εναντίον των Γερμανών, τιμηθείς δύο φορές με το παράσιμο  Ανδρείας και τον Χρυσούν πολεμικό σταυρό! Ο Ιωαννίδης, δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στη μάχη με τους Ιταλούς, διότι απεφοίτησε απο τη σχολή το 1943. Μετά εντάχθηκε στον ΕΔΕΣ του Ναπολέοντος Ζέρβα και έλαβε μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Ως εδώ, βλέπουμε δύο απόλυτα φυσιολογικούς Ελληνες πατριώτες, που πολέμησαν γενναία τον κατακτητή και έκαναν το καθήκον τους ως όφειλαν. Πώς διάολε γυρισαν τα πράματα τούμπα και έφτασαν στο σημείο να προδώσουν πολλές φορές τη πατρίδα για την οποία έχυσαν το αίμα τους; Κλείνει η παρένθεση.

Πάμε στα γεγονότα τώρα. Ο Παπαδόπουλος, έχοντας γαλουχηθεί με το δόγμα του "κακού" και  "βρώμικου κομμουνισμού", και, παρά τις όποιες αντιστασιακές του πράξεις  (αρχηγός στην οργάνωση Μίδας 614 του συνταγματάρχη Τσιγάντε, και μετά την διάλυσή της προσχωρεί στην Οργάνωση Χ του Γεωργίου Γρίβα), η πλύση εγκεφάλου που του είχε γίνει στο Στρατό και στις υπόλοιπες  δραστηριότητές του, τον είχε καταστήσει πλέον επικινδυνο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον Ιωαννίδη. Προιόντα και οι δύο αυτής της κοινωνικοπολιτικής αρρώστειας, γίνονται στόχος πλέον των ξένων μεγάλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών τους, που τους χρησιμοποιούν κατα το δοκούν, ανάλογα με τα στρατιωτικά πόστα τα οποία κατείχαν κατα καιρούς.

Ο Παπαδόπουλος κάποιες φορές φαίνεται πιο διαλλακτικός (όντας Πρόεδρος του Εκτάκτου Στρατοδικείου που δίκασε τον ήρωα Νίκο Μπελογιάννη, ήταν αντίθετος ως προς τη θανατική ποινή που φαινόταν πως θα του επιβάλλετο), ο Ιωαννίδης δείχνει απολύτως αδίστακτος. Λαμβάνοντας μέρος στον Εμφύλιο Πόλεμο υπηρετώντας όμως στα "μετόπισθεν",  στο ειδικό τάγμα της Μακρονήσου, δεν διστάζει να βασανίσει πολλές φορές και μέχρι θανάτου, αιχμαλώτους του ΕΛΑΣ που κουβάλαγαν μέχρι τη Μακρόνησο οι Βασιλικοί. Γίνεται μέλος του ΙΔΕΑ (Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών) που σκοπό είχε την εξάλειψη του κομμουνισμού στην Ελλάδα και συμμετέχει στο αποτυχημένο και
παντελώς ηλίθιο κίνημα να καταλάβουν πραξικοπηματικά το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας επειδή ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος είχε σκοπό να παραιτηθεί και να μπεί στη πολιτική!

Και, όπως αναφέρουν και έγγραφα της CIA που βγήκαν στο φώς της δημοσιότητας πολλά χρόνια αργότερα, ο Ιωαννίδης είχε ήδη αναλάβει την αρχηγία απο το 1956, της προδοτικής ομάδας των στρατιωτικών που κάποια στιγμή θα έβρισκαν την ευκαιρία να καταλάβουν πραξικοπηματικά την εξουσία και να επιβάλουν τα "θέλω" τους με τη βία!

Ο Παπαδόπουλος στο μεταξύ είχε αναπτύξει πλούσια δράση. Χωμένος ώς στο κόκκαλο στους  δαιδαλώδεις διαδρόμους του "παρακράτους", το 1960 προάχθηκε σε συνταγματάρχη και τοποθετήθηκε στην ΚΥΠ. Το 1961 ως συνταγματάρχης της ΚΥΠ, και αρχηγός από το 1961 της παράνομης  οργανώσεως ΕΝΑ στον Στρατό,είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση του σχεδίου «Περικλής», που είχε ως στόχο την άσκηση συστηματικής βίας για τη μείωση της επιρροής της ΕΔΑ, που στο μεταξύ βρισκόταν, απο το 1958 στην Αντιπολίτευση!

Ο στόχος εξειδικευόταν ως εξής: "Ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε ο κομμουνισμός εις το εγγύς μέλλον να υποστή κάμψιν και το ποσοστόν του να κατέλθη εις επίπεδα κάτω του 20%"!. 

Η συμμετοχή του αποκαλύφθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1965 από τον τότε πρωθυπουργό Γ.  Παπανδρέου. Φυσικά δεν ετίθετο λόγος οτι  αυτός και η ΚΥΠ
ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία του ήρωα βουλευτή Γρηγορίου Λαμπράκη. Οι αποκαλύψεις βασίστηκαν σε ανακριτικό πόρισμα του αντιστράτηγου Χ. Λουκάκη σύμφωνα με τις οποίες η διαμόρφωση του σχεδίου "Περικλής" (είχε συνταχθεί ήδη από το 1959 από την ΚΥΠ) ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου 1961, σε ειδική συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής πληροφοριών και διαφωτίσεως του ΓΕΕΘΑ, υπό την προεδρία του Α/ΓΕΣ Β. Καρδαμάκη. Επίσης στις αρχές του Ιουνίου 1965 ,διέπραξε το περίφημο "Σαμποτάζ του Έβρου". Έριξε ζάχαρη σε φορτηγά της μονάδας του και κατηγόρησε γι' αυτό κομμουνιστές φαντάρους. Αποκαλύφθηκε όμως ότι ήταν δική του προβοκάτσια και αντί να δικασθεί από στρατοδικείο τιμωρήθηκε μόνο με 15 μέρες φυλακή! Αν είναι δυνατόν!!!

Το 1966 διορίζεται από το ΓΕΣ διευθυντής του 3ου Επιτελικού γραφείου. Έκτοτε άρχισε την  προπαρασκευή του πραξικοπήματος, μαζί με τον Ιωαννίδη και τους Παττακό, Μακαρεζό και άλλους 26 αξιωματικούς. Οι στόχοι του πραξικοπήματος ήταν δύο: Η απόλυτη εξάλειψη και της παραμικρής ακόμη υποψίας οτι ο κομμουνισμός θα υπήρχε περίπτωση να ανέλθει στην εξουσία και δεύτερον, η δευθέτηση του ζητήματος της Κύπρου.

Οι άνθρωποι ήταν αλάζονες, παράφρονες και Προδότες και το έδειχναν καθημερινά. Ο Ιωαννίδης ειχε εξ αρχής αναλάβει την Στρατιωτική Αστυνομία (ΕΣΑ) και αργότερα τη διεύθυνση του Υπουργείου Αμυνας, αυτό δηλαδή που στόχευε απο τότε που ήταν ακόμη νέος Ευελπις! Απο τη θέση αυτή, έλεγχε όλον τον Ελληνικό Στρατό, ανέβαζε και κατέβαζε αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ όπως αυτός γούσταρε και η ΕΣΑ είχε προ πολλού παρρεκλείνει των στόχων της, που ήταν η αστυνόμευση των στρατιωτών και έγινε το δεξί χέρι της Ασφάλειας στην αστυνόμευση πλέον των πολιτών.

Οι δύο προδότες, με τη συνεργασία και των υπολοίπων, υποτάσσονται απόλυτα στα θελήματα της CIA, που μπαινοβγαίνει ανενόχλητη στη χώρα, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Το σταθμαρχείο της που στεγαζόταν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού στη Πανεπιστημίου, γεμίζει απο κάθε λογής πράκτορες και πρακτορίσκους, που δεν διστάζουν να ...συλλαμβάνουν οποιονδήποτε θεωρούν ύποπτο για τα συμφέροντά τους. Η Ελλάδα ζει στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ!

Ο Ελληνικός Λαός υποφέρει τα πάνδεινα κάτω απο τη μπότα αυτών των απαίσιων προδοτών! Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι φυλακές Μπογιατίου γεμίζουν απο απλούς πολίτες, που με την απλή και μόνο υποψία οτι μπορεί και να είχαν αριστερίζουσα ιδεολογία, συλλαμβάνονταν και βασανίζονταν χωρίς λόγο και αιτία! Τρόμος παντού και σε κάθε εκδήλωση της ζωής της Ελλάδας. Τα πάντα καταρρέουν, παιδεία, μουσική, τέχνες κινηματογράφος. Η διανόηση, φυλακισμένη και  τρομοκρατημένη, λουφάζει και περιμένει την ανάσταση, που αργούσε να ρθει. 

Και η Κύπρος;  Αυτό είναι και το μεγάλο δράμα. Η Κύπρος, καταδικασμένη στην απομόνωση εξ αιτίας τους, περιμένει με αγωνία το αύριο που φαίνεται ζοφερό.... 


Ο Μακάριος απο νωρίς αντιλαμβάνεται οτι κάτι δεν πάει καλά με δαυτους. Βλέπει οτι η ΕΛΔΥΚ γεμίζει με χουντικούς αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να υποκινούς επεισόδια εις βάρος της Τουρκοκυπριακής πλευράς. Τι κι αν έστελνε σωρρηδόν επιστολές διαμαρτυρίας στην Αθήνα.  ίποτα. Αλλωστε, οι προδότες είχαν καταστρώσει καλά το σχέδιό τους και, με την διαβεβαίωση της  CIA οτι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τον ..."τραγόπαπα" (έτσι προσφωνούσαν τον Μακάριο και ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης), ακρεί να τον ξεριζώσουν απ τη Μεγαλόνησο, ο Παπαδόπουλος  οργανώνει τη δεύτερή του προδοσία κατά του Εθνους. Αποστέλλει μυστικά τον Στρατηγό Γεώργιο  Γρίβα στην Κύπρο, με σκοπό να στήσει και να στελεχώσει την δεύτερη οργάνωσή του, την Ε.Ο.Κ.Α. Β', που δεν θα έχει πλέον σκοπό να απελευθερώσει το νησί απο τους Εγγλέζους κατακτητές, αλλά απο τον ίδιο τον Μακάριο, υποκινώντας έτσι Εμφύλιο Πόλεμο μεταξύ Ελλήνων!

Ο Μακάριος θορυβείται και ανησυχεί, αλλά ποιός τον ακούει! Οι προδότες έχουν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους! Ο στόχος τους ήταν να τον ανατρέψουν με κάθε τρόπο, να τοποθετήσουν δικό τους  ανδρείκελο εκεί και μετά να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων οτι η Τουρκία δε θα καθήσει με σταυρωμένα χέρια. Είχαν όμως τις διαβεβαιώσεις της CIA οτι τίποτε δεν θα συμβεί. Η μεγαλομανία και η ηλιθιότητά τους ξεπερνάει τα όρια. Λίγα χρόνια αργότερα, φτάνοντας στον πολυσυζητημένο Οκτώβρη του '73, ο Παπαδόπουλος βλέπει οτι αυτή η τακτική της πολιτικής του δεν τον βγάζει πουθενά και το καλυτερο που έχει να κάνει είναι να αρχίσει να παραδίδει σταδιακά την εξουσία στους πολιτικούς. Αφού αποφασίζει να δώσει αμνηστία στους πολιτικούς κρατούμενους και ειδική χάρη στον θανατοποινίτη Αλέκο Παναγούλη, βαφτίζει εν μία νυκτί το καθεστώς του  "Προεδρευομένη Δημοκρατία"  και καλεί τον Σπύρο Μαρκεζίνη να αναλάβει τη πρωθυπουργία, με σκοπό να πάει τη χώρα στις εκλογές τον Φεβρουάριο του '74. Ομως ο Ιωαννίδης είχε άλλη γνώμη. 


Πιο προδότης απο τους προδότες, σχεδιάζει την ανατροπή του Παπαδόπουλου για λίγο πρίν ή μετά τις εκλογές αλλά τον προλαβαίνει η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μετά τον τραγικό επίλογο της  εξέγερσης, βρίσκει την ευκαιρία και βάζει άμεσα το σχέδιο του σε εφαρμογή.  Ανατρέπει τον πρώην "κολλήτο" του, τον θέτει σε κατ' οίκον περιρισμό και κατόπιν προχωράει σε δική του κυβέρνηση, τοποθετώντας τον Φαίδωνα Γκιζίκη στο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον  Α.Ανδρουτσόπουλο στο ρόλο του Πρωθυπουργού.

Αυτός, προτιμά μέσα απο το σκοτεινό παρασκήνιο να κινεί τα νήματα, αφήνοντας τους άλλους να είναι εκτεθειμένοι. Στόχος; Η Κύπρος και ο Μακάριος, που έπρεπε οπωσδήποτε να προσκυνήσει το νέο "αφεντικό". Ο Μακάριος, πανέξυπνος καθώς είναι, καταλαβαίνει οτι δε του μένει άλλος δρόμος παρά η κατα μέτωπο σύγκρουση με τον προδότη. Αρχίζει να έχει μυστικές επαφές με τη Σοβιετική Ενωση που άλλο που δε θέλει αυτή απ το να μπεί στο παιχνίδι, αρχίζει και υποστηρίζει πλέον φανερά τον Αρχιεπίσκοπο. Η CIA και προπάντων η ΜΟΣΑΝΤ θορυβούνται αμέσως! Αν η Κύπρος καταστεί φερέφωνο της Σοβιετικής Ενωσης επειδή ο ηλίθιος Ιωαννίδης δεν έχει ούτε κύτταρο διπλωματίας μέσα του και κάνει του κεφαλιού του, τότε η τα συμφέροντά τους τινάζονται στον αέρα!

Το Ισραήλ είχε ήδη τελέψει άλλον έναν πόλεμο με τους Αραβες πριν ενα χρόνο, αυτό του έλειπε να βάλει στα πόδια του τους Ρώσους. Τότε, ενεργοποιείται το μέλος της Bildenberg, Εβραίος στην καταγωγή και Υπυργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσινγκερ να αναλάβει αυτός δράση. Μέσω ειδικών απεσταλμένων, συμβουλεύει τον Ιωαννίδη να βάλει μπρός το γργορότερο το σχέδιο για την ανατροπή του Μακαρίου "διότι ο παπάς έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο". Και αφού τον διαβεβαιώνουν οι πράκτορές του οτι η Τουρκία δεν πρόκειται να αναμειχθεί, λόγω του οτι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και αν πάρει τέτοιου είδους πρωτοβουλία αυτό θα έχει αντικτυπο στη συμμαχία με ολέθρια αποτελέσματα, ο Προδότης χαμογελάει σαρδόνια, μιας και το τρίτο μεγάλο του όνειρο, να διαφεντέψει και τη  μεγαλόνησο, γίνεται πραγματικότητα.

Κι έτσι, στις 15 του Ιούλη του 74, η Εθνοφρουρά της Κύπρου, έχοντας πλήρως στελεχωθεί με αξιωμνατικούς της εμπιστοσύνης της χούντας, παίρνει διαταγή να επιτεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, να συλλάβει και να σκοτώσει τον  Μακάριο και μετά να παραδώσει την Προεδρία στον Νικόλαο Σαμψών, ένα κυριολεκτικά ανδρείκελο, υποχείριο πλήρως του Ιωαννίδη, που δεν είχε ιδέα απο τίποτε! Ομως το κίνημα αποτυγχάνει να σκοτώσει τον Αρχιεπίσκοπο που σώζεται ως εκ θαύματος και φυγαδεύεται απο την πίσω πόρτα του Μεγάρου. Παρ' ότι τα φερέφωνα του Προδότη ουρλιάζουν οτι ο Μακάριος είναι νεκρός, ξαφνικά το μεσήμέρι της ίδιας μέρας, ο Αρχιεπίσκοπος, απο έναν πρόχειρο πομπό που στήνεται στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία όπου είχε καταφύγει, στέλνει διάγγελμα στον κυρπιακό λαό! Ο Ιωαννίδης τα χάνει και χτυπιέται, σπάζοντας τα πάντα στο γραφείο του βρίζοντας τους πάντες, θεούς και δαίμονες. Ο Κίσσινγκερ του στέλνει καθυσυχαστικά μηνύματα και τον διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο Μακάριος έτσι κι αλλοιώς θα έβγαινε απ τη μέση. Δεν ήξερε όμως ο Προδότης οτι του έσκαβαν το λάκκο απο πίσω οι δήθεν σύμμαχοί του. Οι Αγγλοι ουδέποτε  επιθυμούσαν την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου διότι με αυτόν στην εξουσία, είχαν ήσυχο το  κεφάλι τους για τα συμφέροντά τους στο νησί ενώ το σχέδιο των Αμερικάνών ήταν άλλο.

Απόλυτη διχοτόμηση του νησιού, ούτως ώστε να μπορούν να ελέγχουν 100% την κατάσταση εκεί μαζί με τους Ισπαηλινούς, έχοντας τους Τούρκους φίλους τους να φυλάνε τα μπόσικα απο τους "επικινδυνους" κομμουνιστές που το είχαν βάλει στο στόχαστρο. Αλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος μπλοφάριζε με τους Σοβιετικούς κι αυτοί το γνώριζαν. Αλλά φοβόταν μήπως ο επόμενος Πρόεδρος κάνει τίποτε αλλοπρόσαλες κινήσεις παίρνοντας τα μυαλά του αέρα και αυτό θα ήταν τραγικότερο γι αυτούς.

Η διχοτόμηση λοιπόν ήταν η καλύτερη λύση. Και εφ όσον ο Προδότης έπεσε στη παγίδα τους, σειρά είχε ο μαθητής του Κίσσιγκερ στο Πανεπιστήμιο της Μινεσσότα και πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ να αναλάβει δράση. Τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 2.30' το πρωί, τα αποβατικά πλοία ξεκίνησαν απο το λιμάνι της Αττάλειας για τη Κύπρο. Λίγες ώρες αργότερα, σμήνη μεταγωγικών έριχναν αλεξιπτωτιστές για τη δημιουργία προγεφυρώματος. Η εισβολή είχε αρχίσει. Το δράμα είχε αρχίσει. Η Προδοσία είχε εκτελεστεί. Η Κύπρος Εάλω!...

Ο Προδότης βρέθηκε να τον λούζει κρύος ιδρώτας. Παίρνει τηλέφωνο τον Αμερικάνό Πρέσβυ και τον λούζει με τα χειρότερα κοσμητικά, ουρλιάζοντας "Με πουλήσατε καθάρματα!"
Δε τό ξερες αισχρέ προδότη και φονιά, οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δε συμπαθεί τους προδότες της πατρίδας του; Φυσικά και θα σε πούλαγαν, εμετικό τομάρι! Σε χρησιμοποίησαν και σε πέταξαν σα στυμένη   λεμονόκουπα αχρείε!...

Λίγους μήνες αργότερα, ο Δημήτριος Ιωαννίδης ,ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και οι συντροφοί τους επίορκοι αξιωματικοί, αφού συνελήφθησαν με την κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας και έπειτα απο μυνητήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, καταδικάζονται δίς Εις Θάνατον. Ο Κων/νος Καραμανλής που είχε αναλάβει την Πρωθυπουργία, σκεπτόμενος οτι τυχόν εκτέλεσή τους ίσως προξενούσε νέα δεινά στη χώρα απο ενδεχόμνενο κίνημα οπαδών τους, μετατρέπει τη ποινή σε ισόβια, διευκρινίζοντάς τους όμως οτι "...Οταν λέμε Ισόβια, εννοούμε Ισόβια".

Ισως αυτή η κίνηση να μην εξέφραζε ακριβώς την οργή και τη νέμεσι των πολιτών, αλλά είχε όμως αποτέλεσμα.

Οι Προδότες, σάπισαν στη φυλακή και πέθαναν, ξεχασμένοι απο όλους. Ετσι όπως ακριβώς αρμόζει σε Προδότες...


Όλα τα μέρη του αφιερώματος συγκεντρωμένα εδώ:

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top