Select Menu


Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου
, καθώς και των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα.

Στην ατζέντα της διυπουργικής βρέθηκαν η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, το παραεμπόριο, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και η αναβάθμιση-ανάπλαση περιοχών.

Η διυπουργική επιτροπή, που συστήθηκε από τον πρωθυπουργό για να δώσει λύσεις στο μείζον πρόβλημα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, θα πρέπει μέχρι το Μάρτιο να προτείνει δέσμη μέτρων, ενώ θα συνεδριάζει τακτικά και με τη συμμετοχή, ενδεχομένως, άλλων εκπροσώπων φορέων.

Της διυπυργικής σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για τα χρέη του δήμου, αλλά και για θέματα συμβασιούχων.

Για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας ο κ. Καμίνης είπε ότι θα περιμένει την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο κ. Καμίνης κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών δέσμη προτάσεων για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τις οποίες είχε επεξεργαστεί ως Συνήγορος του Πολίτη.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι το θέμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι πολύ σοβαρό και τόνισε ότι «η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά, γιατί το αφήσαμε για πολλά χρόνια».

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Ραγκούση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top