Select Menu


Ακόμη και το 50% ξεπέρασε το 2010 η πτώση του τζίρου σε ορισμένους κλάδους όπως αυτός της ένδυσης και της υπόδησης σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σημαντικά μειωμένος ήταν και ο τζίρος των καλλυντικών, των φαρμάκων, των καυσίμων και των τροφίμων. Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ, συνολικά, κατά τη διετία 2008 – 2010 στα ταμεία των καταστημάτων μπήκαν 5,1 δισ. ευρώ λιγότερα.

Η μείωση της κατανάλωσης σε όγκο κατά την περυσινή χρονιά, άγγιξε το 52% στον κλάδο ένδυσης και υπόδησης, πτώση 28% σημειώθηκε στα καύσιμα, ακολουθούν τα φάρμακα και τα καλλυντικά οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν κατά 27%. Οι καταστηματάρχες επίπλων και ηλεκτρικών είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 15%, στο 14% υπολογίζεται η πτώση στην κατανάλωση ποτών και καπνού και στο 11% έφτασε η μείωση της κατανάλωσης τροφίμων.

Σημαντική μείωση καταγράφεται και στην απασχόληση των εμπορικών επιχειρήσεων σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της ΕΣΕΕ. Το α’ τρίμηνο του 2010 οι απασχολούμενοι στο εμπόριο μειώθηκαν κατά 52.000 άτομα φτάνοντας τους 785.000 εργαζομένους συνολικά. Το β’ τρίμηνο του 2010 ο αριθμός αυτός ανέβηκε στα 801.100 άτομα για να ξαναπέσει στο γ’ τρίμηνο στους 800.200 εργαζομένους.   

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top