Select Menu

Και ενώ τα τουρκικά πλοία συνεχίζουν τις προκλητικές διελεύσεις τους μερικά μίλια έξω από την Αττική, οι Έλληνες επιχειρηματίες σαν να ζούν σε άλλη χώρα, συνεχίζουν να συνομιλούν και να κάνουν όνειρα κοινών επιχειρηματικών σχεδίων με τους χρηματοδότες, μέσω της φορολόγησης, της τουρκικής πολεμικής μηχανής, τους επιχειρηματίες δηλαδή της γειτονικής χώρας.

Στοχεύοντας στην αύξηση των κερδών και των δύο πλευρών μέσω των οικονομικών συνεργασιών πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας Τουρκίας, που αλλού στη Θράκη φυσικά, διότι η Θεσσαλονίκη ή η Αθήνα βρίσκονται λόγο μακριά από τους στόχους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Διοργανωτές του Φόρουμ με θέμα την «Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας & Τουρκίας» είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων (ΤΟΒΒ), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) της γείτονα.

Στόχος του 2ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας είναι να δώσει τη δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, τροφίμων, δομικών υλικών, επίπλων, γεωργικών προϊόντων, μεταφορών και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων από επιχειρήσεις των δύο χωρών για να διερευνηθούν και να αποτυπωθούν τα πεδία συνεργασίας.

Προφανώς οι κύριοι Έλληνες επιχειρηματίες δεν έχουν ενημερωθεί για την επέλαση των τουρκικών προϊόντων στην Θράκη και το οικονομικό dumping των τουρκικών επιχειρήσεων προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική Θράκη. Αλλά όπως λέει ο σοφός λαός μπρός στο χρήμα τα υπόλοιπα έπονται.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top