Select Menu

Τη θέση ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να διευθετήσει κάποια θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας του αεροδρομίου των...

Σκοπίων, διατύπωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, όπως προκύπτει από έγγραφο, με τη διαβάθμιση εμπιστευτικό, της αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, που διέρρευσε μέσω του ιστοτόπου WikiLeaks.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, προέβη σε αυτές τις επισημάνσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσώπους των χωρών-μελών της, στη Στοκχόλμη, στις 3 Ιουλίου 2009.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και, όπως είπε τότε ο κ. Γκόρντον, η ΠΓΔΜ ενδέχεται να λάβει θετική έκθεση προόδου κατά τη διάρκεια της σουηδικής προεδρίας, αλλά, όπως σημείωσε, «δίκαια ή άδικα, η Μακεδονία ίσως θα πρέπει να συμβιβαστεί στο ζήτημα της ονομασίας προκειμένου να προχωρήσει στην ένταξη στην ΕΕ».

Βάσει του ίδιου εγγράφου, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ακόμη πως απαιτούνται κάποιες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές (Ελλάδα και ΠΓΔΜ) σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του ονόματος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top