Select Menu

Ως ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας για να καταδειχθεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας τον διάπλου της Τουρκικής φρεγάτας από το στενό του Καφηρέα.

Ο κ. Δρούτσας αφού είπε ότι η χώρα μας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας, δεν εκπλήσσει την Ελλάδα και, όπως ανέφερε, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για το συμβάν στο σημερινό Συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι με καθυστέρηση ενός χρόνου, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα και να υψώσουν τους τόνους και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση ασκεί μια εξωτερική πολιτική ουσίας, είπε ο υπουργός αναφέροντας ότι προς το σκοπό αυτό προτίθεται στις αρχές του 2011 να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής.

Εν τω μεταξύ ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις με στόχο την Θράκη και τα Δωδεκάνησα. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.
Συμφώνως με δημοσιεύματα του θρακικού τύπου («Αντιφωνητής», 1/12/2010), αντιπροσωπία της αυτοτιτλοφορουμένης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» επισκέφθηκε στις 12/11/2010 τον Γερμανό Βουλευτή του SPD, Κριστόφ Στράσερ με σκοπό να τον ενημερώσει για τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητος της Δυτικής Θράκης»!

Ο πρόεδρος της ανωτέρω ψευτοομοσπονδίας, η οποία και αποτελεί ένα από τα κύρια όργανα της προκλητικής δραστηριότητος της Άγκυρας στην Θράκη και παράγοντας επικίνδυνης αποσταθεροποιήσεως στην περιοχή, Χαλίτ Χαμπίμπογλου ανέφερε στον Γερμανό Βουλευτή ότι υπάρχει αύξηση «επιθέσεων μίσους»(!) εις βάρος των μελών της μειονότητος, των συλλόγων και των τζαμιών της και του παρέδωσε σχετικό προπαγανδιστικό υλικό!

Η πρόκληση έφθασε μέχρι του σημείου να αναφερθούν από τον Χαμπίμπολγου και υποτιθέμενες επιθέσεις εις βάρος της «τουρκικής μειονότητος» στα νησιά μας, Ρόδο και Κω!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Στράσερ είναι ο β’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει εξουσιοδοτηθεί να ετοιμάσει αναφορά για την κατάσταση της ελληνομουσουλμανικής κοινότητος στα Δωδεκάνησα.

Ως εκ τούτου, ενέργειες όπως αυτές της ψευτοομοσπονδίας αυξάνουν τους κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα στην Θράκη από τις κλιμακούμενες το τελευταίο διάστημα επιθέσεις της Τουρκίας η οποία έχει ως δεδηλωμένο στόχο τον εκτουρκισμό της εκεί ελληνομουσουλμανικής μειονότητος.
Καί όπως φαίνεται δε από το ανωτέρω περιστατικό, η προκλητικότητα της Άγκυρας επεκτείνεται ραγδαίως και στα Δωδεκάνησα λόγω των γνωστών γεωστρατηγικών της επιδιώξεων στο Αιγαίο (υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ κ.λπ.).

Συνεπώς...
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Είναι εις γνώσιν της κυβερνήσεως το ανωτέρω περιστατικό της αποχαλινωμένης πλέον τουρκικής προπαγάνδας διεθνώς σχετικά με την Θράκη και το Αιγαίο;
2. Σε τι ενέργειες προβαίνει έτσι ώστε να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα για την πραγματική κατάσταση στην Θράκη.
3. Προτίθεται επί τέλους να αντιδράσει πολιτικά και διπλωματικά λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα, έτσι ώστε να ανακοπούν η επιθετικότητα της Τουρκίας και οι προκλήσεις των εν Ελλάδι φερεφώνων της;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top