Select Menu

Κάλεσμα στους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν στις αλλαγές στα εργασιακά, απηύθυνε η Λούκα Κατσέλη κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στο τελικό σχέδιο που θα τεθεί προς έγκριση την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, δεν προβλέπεται όμως συγκεκριμένο ποσοστό για χαμηλότερες αποδοχές, κατ' απαίτηση της τρόικας.

Αναμένοντας την απάντηση της τρόικας

Κλειδώνουν οι αλλαγές στα εργασιακά που θα προβλέπουν την εφαρμογή των ειδικών συμβάσεων σε ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Η Υπουργός Εργασίας που αναμένει την απάντηση της τρόικας στο κείμενο που κατέθεσε, ενημέρωσε το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τις συντονισμένες όπως δήλωσε προσπάθειες που καταβάλλει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος στη δύσκολη συγκύρια που διανύουμε

«Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαμε μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, τον ενημέρωσα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να μπορέσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ρυθμιστούν, όμως είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα θα ισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις και σε εκείνες με οικονομικά προβλήματα θα υπογράφονται συμβάσεις ειδικών συνθηκών, με μείωση μισθών χωρίς ανώτατο πλαφόν, υπό τη προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επισήμανε ότι αυτό θα γίνεται με πολύ συγκεκριμένους όρους, προϋποθέσεις και χρονικούς περιορισμούς και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πως μοναδικό κριτήριο και κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να κλείσουν επιχειρήσεις», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να έχει τις καλύτερες και ισοδύναμης αποτελεσματικότητας λύσεις, ώστε να προασπίζει και θέσεις εργασίας και τα εργασιακά συμφέροντα και δικαιώματα.

Ο ρόλος των συνδικάτων θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς ειδικές συμβάσεις θα υπογράφονται σε επιχειρήσεις όπου υπάρχουν σωματεία και όπου δεν υπάρχουν οι εργοδότες θα διαπραγματεύονται με την ομοσπονδία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top