Select Menu

Με απασχολεί μέρες τώρα. Το χάλι και η κατάντια της τηλεόρασης με τον καταιγισμό των reality shows που μας επεφύλασε το ¨ανανεωμένο¨ πρόγραμμα της νέας σαιζόν. Τι θέλετε και δεν σας προσφέρεται: τηλεπαιχνίδια, τραγούδι, μαγειρική, απαστράπτοντα μοντέλα. Οι δομές ίδιες.

Στα (ηλίθια) τηλεπαιχνίδια οι διαγωνιζόμενοι κυνηγάνε να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα απαντώντας σε (ηλίθιες) ερωτήσεις, όπου η τύχη παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τις τυχόν και αμφισβητίσιμες γνώσεις του διαγωνιζόμενου. Και αυτό για να μη νοιώθουμε, εμείς που έχουμε ακόμα λιγώτερες γνώσεις, κομπλεξικοί. Όλοι μας, και εμείς ακόμα οι απολύτως άσχετοι με οτιδήποτε, που παρακολουθούμε τον ΄διαγωνισμό΄ από τον καναπέ μας θα είχαμε τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσουμε αφού είναι καθαρά θέμα τύχης. Έτσι δεν μας καταπιέζει η ασχετοσύνη μας και δεν νοιώθουμε άβολα.

Στα άλλα, τα γνήσια ρεάλιτι, το σκηνικό είναι πάλι στάνταρ. Μιά ομάδα, συνήθως νέων, διαγωνίζεται για κάποιο έπαθλο που είναι ο τίτλος του καλύτερου τραγουδιστή ή του καλύτερου μάγειρα, με συγχωρείτε σέφ ήθελα να πώ, η του καλύτερου μοντέλου. Οι διαγωνιζόμενοι περνούν σειρά απο δοκιμασίες που καταλήγουν ένας ένας από αυτούς να φεύγει από την ομάδα για να μείνει στο τέλος ο νικητής ή η νικήτρια. Αγωνία στο κατακόρυφο σε κάθε δοκιμασία. Άσε οι αγκαλιές χαράς, οι εξομολογήσεις on camera, και τα δάκρυα και κλάματα αυτών που αποκλείονται. Με συγκινούν τόσο πολύ όλα αυτά...Πρόκειται για πραγματική κλειδαρότρυπα.

Ειδικά για τους διαγωνισμούς μαγειρικής, διερωτώμαι πραγματικά τι νόημα έχει αυτή την περίοδο, που ο πολύς κόσμος στριμώχνεται οικονομικά, να του παρουσιάζουν πιάτα που ποτέ δεν θα κάτσει να τα μαγειρέψει λόγω πολυπλοκότητας, αλλά ούτε και να τα φάει σε εστιατόριο όπου θα πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του. Για να φάει τί; Το τάδε πιάτο με σάλτσα φραγκοστάφυλο; Αλήθεια γιατί φραγκοστάφυλο και όχι μυρτίλη, φράουλα ή αγριοκέρασο; Έχω πάντα αυτήν την απορία... Και όλα αυτά σαν να μην τρέχει τίποτε, έτσι πολύ άνετα, σαν να μιλάμε για τις πιο συνηθισμένες για τον ουρανίσκο μας γεύσεις.
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των καναλιών, μέτρησα 17 συνολικά τέτοιες εκπομπές. Προσωπικά δεν έχω άποψη για το γιατί αυτό το κατάντημα, ειδικά αυτή την εποχή. Αν εσείς έχετε άποψη για το τί φταίει, καταθέστε την πιο κάτω στα σχόλια.


Protagon
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top