Select Menu

Ένα ύποπτο δέμα που έφτασε στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ, αναστάτωνε τις γερμανικές αρχές. Η αστυνομία ανακάλυψε ένα ύποπτο δέμα, που έφτασε με το ταχυδρομείο, όπως δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν βρισκόταν στο κτίριο εκείνη την ώρα, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι το ύποπτο πακέτο περιείχε εκρηκτικά. Αξιωματούχοι της Ασφάλειας δήλωσαν στην εφημερίδα «Berliner Morgenpost» ότι το πακέτο περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, που θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, το πακέτο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο ταχυδρομείο και οι αξιωματούχοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Το πακέτο έφτασε στην Καγκελαρία περίπου στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας) και ως αποστολέας εμφανίζεται το... ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Λυσσάξανε οι γερμανικές εφημερίδες κατά της Ελλάδας μετά την αποκάλυψη της επιστολής-βόμβας κατά της Μέρκελ. Οι πιο υστερικές κραυγές προήλθαν από τα ταμπλόιντ που εδώ και ένα χρόνο καταφέρονται κατά της Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Επειδή η Ευρωπαϊκή Ενωση επέβαλε στην Ελλάδα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, αυξάνει το μίσος πολλών Ελλήνων κατά της Ευρώπης » έγραψε για παράδειγμα η διαβόητη «Βild Ζeitung». Εναντίον της καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, πρόσθεσε, έχει εξαπολυθεί σε ορισμένα φόρα ένα « κανονικό κυνήγι μαγισσών ».

Ταυτόχρονα « στον ελληνικό Τύπο υποδαυλίζεται ανοιχτά το μίσος εναντίον της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στην οποία η καγκελάριος Μέρκελ επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για τα ελλείμματα, υπήρξαν στον Τύπο κακοήθεις παρομοιώσεις με τον ναζισμό ».

Πάντως η επίσημη κυβέρνηση είχε άποόλυτα νηφάλια εκτίμηση: « Δεν νομίζουμε με κανέναν τρόπο ότι αυτή η ενέργεια στρεφόταν ιδιαίτερα κατά της Γερμανίας » δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. "Οι βομβιστές, πρόσθεσε, έχουν στο στόχαστρο πολλά και διάφορα κράτη. Για αυτό και τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να επεκταθούν σε διεθνή κλίμακα".

«Οι έρευνες έδειξαν ότι το περιεχόμενο της βόμβας θα μπορούσε να προκαλέσει βαριά τραύματα » δήλωσε αργά τη νύχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σάιμπερτ. Ο υπουργός Εσωτερικών θεώρησε πάντως σκόπιμο να αποκλείσει σύνδεση της «ελληνικής» βόμβας με τις «αδέσποτες» της περασμένης Παρασκευής που πέρασαν από τη Γερμανία για τις ΗΠΑ έχοντας αφετηρία την Υεμένη.

Πηγη1
Πηγή2

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top