Select Menu

Το δεύτερο απαντητικό μνημόνιο στην υπόθεση της από 17 Νοεμβρίου 2008 προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της χώρας μας, που αφορά την υποτιθέμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, κατέθεσε η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, το μνημόνιο, το οποίο υποβλήθηκε εντός της καθορισθείσης από το δικαστήριο προθεσμίας, περιέχει τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς στα επιχειρήματα που προέβαλε η ΠΓΔΜ στο δεύτερο μνημόνιο που κατέθεσε στις 9 Ιουνίου 2010. Το κείμενο συνέταξαν επιφανείς αλλοδαποί διεθνολόγοι, οι οποίοι έχουν ορισθεί ως νομικοί σύμβουλοι της Ελλάδος στην υπόθεση, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της χώρας μας ενώπιον του δικαστηρίου.

Με την κατάθεση του απαντητικού μνημονίου ολοκληρώνεται η γραπτή διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, ενώ θα ακολουθήσει η προφορική διαδικασία, η οποία θα διεξαχθεί στην έδρα του τελευταίου στη Χάγη. Σημειώνεται ότι μέχρι την έναρξη της προφορικής διαδικασίας, τόσο το αρχικό μνημόνιο της ΠΓΔΜ όσο και τα μετέπειτα απαντητικά μνημόνια της Ελλάδος και της γειτονικής χώρας, θα παραμείνουν εμπιστευτικά.

diplomatic.gr.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top