Select Menu

Σε ένα πρωτοποριακό δημοψήφισμα (ίσως όχι όμως για τη συγκεκριμένη χώρα), οι Ελβετοί αποφάσισαν με μικρή διαφορά, να απελαύνονται αυτόματα όσοι αλλοδαποί καταδικάζονται για κακουργηματικές πράξεις όπως είναι ο φόνος, το εμπόριο ναρκωτικών, και η εξαπάτηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Περίπου 53% των ψηφοφόρων, στήριξαν την άποψη του ακροδεξιού λαϊκού κόμματος, που έθετε θέμα άμεσης απέλασης όλων των αλλοδαπών εγκληματιών αμέσως μετά την έκτιση της ποινής τους στις ελβετικές φυλακές. Σε περίπτωση που το μέτρο ισχύσει, οι απελάσεις θα φτάσουν στις 1.500 από τις 300 που ήδη πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Οι διαφωνούντες με το εν λόγω μέτρο το κρίνουν ως πολύ σκληρό, και θεωρούν ότι παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες που έχει συνυπογράψει η χώρα σε σχέση με την απαγόρευση απελάσεων προς κράτη τα οποία εφαρμόζουν βασανιστήρια αλλά και τη θανατική ποινή.

Μια εναλλακτική πρόταση που έθεσε η ελβετική κυβέρνηση και που αφορά στην επιλεκτική απέλαση κάποιων αλλοδαπών κακοποιών, απορρίφθηκε από το εκλογικό σώμα.

BBC, Financial Times



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top