Select Menu

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, το νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις 14 Νοεμβρίου στις 12 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές!

Η σύνταξη μιας τέτοιας πράξης νομοθετικού περιεχομένου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος από το γεγονός ότι η Βουλή έχει σταματήσει τις εργασίες της, και θα επαναλειτουργήσει την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών για τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους, αμέσως μετά δηλαδή από την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό ο Παπανδρέου προχωρά σε πρόωρες εκλογές με το επιχείρημα ότι θέλει νωπή λαϊκή εντολή για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, καθώς το αποτέλεσμα το πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, συνεπώς μπορεί να εκληφθεί ως άρση της εμπιστοσύνης του λαού προς την κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό (σύμφωνα πάντα με το σενάριο), ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την επιτυχία διπλού στόχου: Κατ' αρχάς να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος λόγω εθνικών εκλογών θα προσέλθει σίγουρα στην κάλπη, οπότε μειώνεται η (αναμενόμενη σήμερα) αποχή και στηρίζονται πολύ ισχυρότερα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και ο χάρτης βάφεται περισσότερο πράσινος...

Κατά δεύτερο λόγο, επιχειρεί να φτάσει στην κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς από τις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα πάρουν έδρες τα κομμάτα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ δεν αποκλείεται και η σύμπραξη του ΛΑΟΣ.

Μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέσα στην κρίσιμη συγκυρία μπορεί να παρουσιαστεί ως ένας ελκυστική αν όχι αναγκαία συνθήκη από τον κ. Παπανδρέου... Και επιπλέον αποσύει από τους ώμους του κ. Παπανδρέου όλη την πολιτική φθορά από τα αντιδημοτικά μέτρα...

Την ίδια ώρα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα το σενάριο αυτό να διακινείται με αποκλειστικό στόχο να συσπειρωθεί η βάση του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα οι πολίτες και να απαντήσουν θετικά στο δίλημμα που έβαλε ο πρωθυπουργός ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα, καθώς οι πρόωρες εκλογές δεν ήταν ποτέ κάτι που επικροτούσε ο Λαός.


Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου υλοποιήσει τη σκέψη περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου, η συγκεκριμένη νομοθετική πράξη περί μετάθεσης του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, του προσφέρει τη δυνατότητα να στήσει διπλές κάλπες, επιδιώκοντας να διοχετευτεί στην αυτοδιοικητική κάλπη η δυσφορία των πολιτών για την Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία κατάσταση που θα οξύνει επικίνδυνα τα πολιτικά πάθη, όξυνση που δεν ενδείκνυται σε περιόδους σαν κι αυτή που περνούμε.
Ο κ. Παπανδρέου ίσως πετύχει τον διπλό του στόχο. Ωστόσο, θα πρέπει να πείσει ότι η στρατηγική του εξυπηρετεί παράλληλα και ταυτόχρονα με τα προσωπικά και τα κομματικά του συμφέροντα και αυτά της Πατρίδας μας.
Και αυτό, φαντάζει μάλλον δύσκολο...

Πηγή1
Πηγή2

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top