Select Menu

Τη χαλάρωση των κανονισμών για τις πωλήσεις γης σε ξένους πολίτες προβλέπει προσχέδιο νομοσχεδίου του υπουργείου Δημοσίων Έργων και Στέγασης της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Σύμφωνα με το προσχέδιο από τους νέους κανονισμούς θα εξαιρούνται οι πολίτες της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ του Ιράν, της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας και των χωρών του αραβικού κόλπου θα ευνοούνται σημαντικά καθώς γι’ αυτούς δεν ισχύει ο περιορισμός των 99.000 τετραγωνικών μέτρων.

Επιπλέον βάσει της πρότασης του υπουργείου, δεν απαιτείται η χώρα προέλευσης να έχει υπογράψει σύμφωνο αμοιβαίων εμπορικών συναλλαγών, ενώ απορρίφθηκε ο όρος για περιορισμό της χρήσης της γης για 99 χρόνια.

Τουρκία: Οι Έλληνες στο top-3 σε αγορές γης
Μεγάλη άνοδο σε αγορές γης και real estate στην Τουρκία από ξένους επενδυτές δείχνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία των αρχών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, με τους Έλληνες μάλιστα να κατατάσσονται στην τρίτη θέση, πίσω από Βρετανούς και Γερμανούς.

Από το 1923 έως τον Απρίλιο του 2008, ξένοι επενδυτές είχαν αγοράσει εκτάσεις περίπου 39 εκατ. τ.μ., με τον αριθμό αυτό να διαμορφώνεται σε 25 εκατ. τ.μ. μόνο την τελευταία διετία. Ανοδικά έχει κινηθεί και ο αριθμός των ξένων επενδυτών που αγοράζουν γη στην Τουρκία, σε 104.000 από 73.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο, περίπου 32.000 Βρετανοί κατέχουν πάνω από 6 εκατ. τ.μ. στην Τουρκία, ακολουθούν οι Γερμανοί με περίπου 3,5 εκατ. τ.μ. και οι Έλληνες με 3 εκατ. τ.μ.

Προτιμήσεις
Οι Βρετανοί έχουν δείξει τη μεγαλύτερη προτίμηση για αγορές στην Mugla, οι Γερμανοί στην Αττάλεια και την Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη το εντονότερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Άραβες. Οι μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις εντοπίζονται στην βορειοδυτική επαρχία της Bursa, όπου περίπου 5.000 Έλληνες έχουν αγοράσει λίγο περισσότερα από 1 εκατ. τ.μ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top