Select Menu

Σε συμφωνία για οικονομική βοήθεια ύψους 85 δισ. ευρώ κατέληξαν νωρίς το μεσημέρι η κυβέρνηση της Ιρλανδίας και οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.
Η ιρλανδική κυβέρνηση αναμένει από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες να επικυρώσουν τη συμφωνία σήμερα, πριν από το άνοιγμα των αγορών.

Ωστόσο, εκτός από τη διάσωση της Ιρλανδίας, «στο τραπέζι» βρίσκεται και η γαλλογερμανική πρόταση σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτών σε έναν μελλοντικό, μόνιμο μηχανισμό για την επίλυση κρίσεων χρέους.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μπράιαν Κόουεν, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της χώρας του και αναμένει πλέον από τους ευρωπαίους υπουργούς να επικυρώσουν τη συμφωνία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας θα δημοσιευθεί σήμερα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top